Frihedsgudinden står i Colmar

10. oktober 2015

Efteraarsferie_20151005_0092

Byen Colmar er billedhuggeren Frédéric Auguste Bartholdi fødeby. For dem som ikke ved hvem Frédéric Auguste Bartholdi er, hvilket jeg ikke gjorde, så er det ham som skabte Frihedsgudinden, der blev givet som gave fra Frankrig til USA på 100 års dagen efter den amerikanske revolution i 1876. Frédéric Auguste Bartholdi fik i øvrigt hjælp til konstruktionen af Gustav Eiffel, manden som lavede Eiffeltårnet og Gustav Eiffel er sjovt nok også er fra Alsace.

I Colmar blev der i 2004, rejst en kopi i halv størrelse af Frihedsgudinden til ære for Batholdi, og den er placeret i en rundkørsel på en sydlig indfaldsvej til byen. Den dag vi så hende første gang, demonstrede lægerne ved statuen. Demonstrationen var vist noget omkring lægemidler, men hvad den helt gik ud, nåede vi aldrig af finde ud af.

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.


I samme genre

2 kommentarer

 • Reply Karin Abildhauge 11. oktober 2015 at 11:38

  Godt du kom med en forklaring om hvem Frédéric Auguste Bartholdi var, for Bartholdi henledte mig til Felix Mendelssohn-Bartholdy – for ham vidste jeg hvem var,´;-)

  Frankrig og demonstrationer det hører man oftere end her i DK, tror ikke der skal meget til før det franske folk står sammen og ytre deres meninger.

  • Reply Catarina 11. oktober 2015 at 12:42

   Felix kender jeg også, men heller ikke jeg kendte Frédéric, men det er nu ændret og jeg kan tilføje endnu en Bartholdi til samlingen 😉
   Ja, de demonstrer het sikker mere end vi gør, men jeg mener t kunne huske at vi i 70’erne også var mere aktive på den front.

  Skriv gerne en kommentar