Menu
2015 Efterårstur til Alsace / Camping i Europa

Frihedsgudinden står i Colmar

Efteraarsferie_20151005_0092

Byen Colmar er billedhuggeren Frédéric Auguste Bartholdi fødeby. For dem som ikke ved hvem Frédéric Auguste Bartholdi er, hvilket jeg ikke gjorde, så er det ham som skabte Frihedsgudinden, der blev givet som gave fra Frankrig til USA på 100 års dagen efter den amerikanske revolution i 1876. Frédéric Auguste Bartholdi fik i øvrigt hjælp til konstruktionen af Gustav Eiffel, manden som lavede Eiffeltårnet og Gustav Eiffel er sjovt nok også er fra Alsace.

I Colmar blev der i 2004, rejst en kopi i halv størrelse af Frihedsgudinden til ære for Batholdi, og den er placeret i en rundkørsel på en sydlig indfaldsvej til byen. Den dag vi så hende første gang, demonstrede lægerne ved statuen. Demonstrationen var vist noget omkring lægemidler, men hvad den helt gik ud, nåede vi aldrig af finde ud af.

4 kommentar

 • Karin Abildhauge
  11. oktober 2015 at 11:38

  Godt du kom med en forklaring om hvem Frédéric Auguste Bartholdi var, for Bartholdi henledte mig til Felix Mendelssohn-Bartholdy – for ham vidste jeg hvem var,´;-)

  Frankrig og demonstrationer det hører man oftere end her i DK, tror ikke der skal meget til før det franske folk står sammen og ytre deres meninger.

  Reply
  • Catarina
   11. oktober 2015 at 12:42

   Felix kender jeg også, men heller ikke jeg kendte Frédéric, men det er nu ændret og jeg kan tilføje endnu en Bartholdi til samlingen 😉
   Ja, de demonstrer het sikker mere end vi gør, men jeg mener t kunne huske at vi i 70’erne også var mere aktive på den front.

   Reply
 • Bente Roggenkamp
  28. juli 2023 at 20:38

  Ja jeg ved jo hvem Bartholdi var, for Statue of Liberty er en af mine absolut foretrukne statuer.❤️

  Reply
  • Catarina
   10. august 2023 at 18:20

   Hun er smuk 😀

   Reply

Skriv en kommentar