Menu
2015 Efterårstur til Alsace

Routes De Vins & Neuf-Brisach

Torsdag formiddag, kørte vi noget af det der hedder Routes De Vins (vinruten i Alsace) igennem. Vinruten blev etableret i 1953 og er ca 170 km lang. Den er hovedsageligt i nord-sydgående retning og er lavet for at tiltrække turister og promovere vinen i Alsace. Vi kørte ikke alle 170 km, men omkring 20 og der kom vi igennem mange meget små og ikke mindst hyggelige landsbyer, hvor man ville spærre vejen, hvis man stoppede op. Vi så en masser af vinmarker på bjergskråningerne på tæt hold og selvom der nu allerede var høstet, var det en hyggelig tur.

Efteraarsferie_20151007_0151 copy

Efteraarsferie_20151007_0152 copy

Om eftermiddagen, besluttede vi at vi ville køre over og se en fæstningsby, ikke mere en ca. 15 km øst for vores campingplads. Byen hedder Neuf-Brisach og er helt og aldeles fantastisk. Eller byen som sådan er ikke anderledes end andre småbyer, men den omkrandsende bymur/fæstning, er noget af et bygningsværk.

Som det vist kan ses på 3 i 2. række, kan det ses, at den er bygget i stjerneform. Det er ialt 48 kvartaler som danner en perfekt ottekant og fæstningen er helt og aldeles enestående.

Det er muligt at gå rundt langs den indereste mur og det gjorde vi.

~Klik på billederne for at se dem i et større format

Det er imponerende og ret så fascinerende at gå der og tænke på, at det var muligt at bygge sådan et værk (ligesom så mange andre) på den tid og ikke mindst, hvordan de har hygget det. Efter en skøn tur, kørte vi ind til Colmar og fik aftensmad, bestående af Baeckeoffe og Cider fra Alsca.

Efteraarsferie_20151007_0170 copy

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

3 kommentar

 • Karin Abildhauge
  11. oktober 2015 at 11:29

  Billederne fra vinmarkerne viser tydeligt efterårs klæderne, farverne er gyldne og varme, dog knapt så tydeligt som herhjemme.
  Sådan en “fæstning” mur er bevaringsværdig og skønt udflugtsmål, meget anderledes end hvad vi kan støde på herhjemme.

  Reply
  • Catarina
   11. oktober 2015 at 12:41

   Ja, det er også ved at blive efterår dernede og inden længe ligner det helt sikkert efteråret herhjemme 🙂
   Selvom vi har mange slotte og vandgrave, så er der noget mere pompøst over de franske af slagsen 😀

   Reply
 • […] passer til årstiden. Da vi var i Alsace, så vi retten flere gange på forskellige menukort og den ene eften, besluttede vi os for at nu skulle den smages. Mums, siger jeg […]

  Reply

Skriv en kommentar