Menu
Dagligdagen / Kunst, kultur, sport & mad

Ingen ko på isen?

DSCF6721 copy

I går havde jeg en aftale med »min kloge veninde«. Vi skulle ind og se Chris MacDonald, men først skulle vi have lidt mad. Vi havde aftalt at det skulle være den lille Thailandske restaurant Phi Mo, der skulle gøre os mætte. Vi hyggede en lille times tid, hvorefter vi satte kursen over mod Magasinet, hvor foredraget skulle foregå.

Vi ankom lidt over kl. 18, da vi havde afleveret vores jakker i garderoben, begav vi os op i salen. Der var allerede kommet mange mennesker og vi opdagede, at flere af sæderne var reserveret til forskellige firmaer. Vi troede faktisk ogaå at pladserne nede foran var optaget, da der lå sedler på dem, men så fik jeg kikket rigtigt på sedlerne og opdagede, at det ikke var reservationsskilte, men postkort og en blanket hvor man kunne tilmelde sig et nyhedsbrev. Vi snuppede to pladser lige foran scenen på 2. række. Fedt!

DSCF6722 copy

Kroppens vigtigste funktion er; ifølge Chris MacDonald, den del af hjernen, som hedder frontallappen, som vejer omkring 400 g. Samvittigheden har til huse i frontallappen, der er også der, at vi »diskuterer« med os selv om, det nødvendigt at få rørt os, se lidt mindre fjernsyn, vaske tøj og gøre rent. Det er også i frontallappen, at tankerne kan koge over, så man ikke kan finde hvile, i sær kvinder er udsat, forklarede Chris MacDonald.

I sit foredrag legede Chris MacDonald også med rigtig af de danske udtryk, som i bund og grund ikke altid giver så meget mening, Chris vendte udtryk som »der er ingen ko på isen« på hovedet. »Der er en ko på isen« giver nemlig Chris mere mening som udtryk for et problem, end fraværet af en ko på isen gør.

I dagligdagen handler det altså om, at holde køerne på land og/eller få dem væk fra isen igen. Hvis man få styr på sine køer – sin social-ko, sin energi-ko, sin motivations-ko samt sin humør-ko. Så er man godt på vej til et liv i trivsel.

Chris MacDonald havde så meget på hjertet, at han faktisk overskred de to afsatte timer, med hele 20 minutter.

DSCF6728 copy

I paausen købte jeg bogen »Du er ikke Alene« og den skulle jeg selvfølgelig have signeres. Overskuddet fra bogsalget og også alle hans foredrag, går til Kræftens Bekæmpelse, så ikke nok med at vi blev underholdt, blev klogere og blev inspireret, så støttede vi også et godt formål.

4 kommentar

 • Karin Abildhauge
  12. november 2015 at 07:37

  En vidunderlig aften, kan hører hans stemme for mig.
  Det er sjovt når vore “ordsprog” bliver vendt på hovedet, vi danskere tænker ikke over det, de falder bare helt naturligt ind, der hvor vi “altid” har benyttet dem. Koen på isen er vel som Bambi på isen, og da ser jeg Stampe som redningsmanden.
  God læselyst med den nye bog.

  Reply
  • Catarina
   12. november 2015 at 08:07

   Det var virkelig en skøn aften og selvom jeg har set ham før, dog i et andet “show”, så var det enormt inspirerende. 🙂

   Reply
 • Celena
  13. november 2015 at 20:12

  Glad you had a nice evening! The talk sounds really interesting… and you look so pretty! Have a great weekend xox

  Reply
  • Catarina
   14. november 2015 at 08:03

   It was a fab night Celena. 😀
   Wish you and your family a grate weekend 🙂

   Reply

Skriv en kommentar