Menu
Dagligdagen

Det var fandme uhyggeligt

Nogle gange ved jeg altså bare ikke havd der sker i min hjerne mens jeg sover. Men altså i nat, vågnede jeg af en drøm, som efterlod mig med en trykken for brystet og gevaldig indre uro, ja faktisk så meget, at jeg ikke havde lyst til at åbne øjnene, men i stedet lettede lidt på dobbeltdynen og krøb tættere på Søren.

Jeg var ude og spise brunsh med en håndfuld veninder et sted, som var enormt stort. Vi sad nede i stueetagen men 1. salen, var berømt for, at huse vilde dyr og natur. Ikke farlige dyr, men vilde dyr. Jeg havde selvfølgelig mit kamera med og lige inden vi skulle betale, smuttede jeg op ovenpå, for at fotografere. Der første jeg så, var en chimpanse som hang i et træ og hyggede sig, så kom en and forbi. Jeg gik videre ned af den lange gang og kikkede ind i de forskellige rum. Jeg så og fotograferede en meget engageret bæver, som ikke var bleg for at stå model. Alle dyrene var meget trykke og jeg fik skudt en masse billeder. Jeg fortsatte til et andet rum, som var vinterligt, koldt og dækket af sne. Lige inden for dørens så jeg et smukt og helt hvidt hulepindsvin, ikke et kæmpe stort, som man plejer at se, men sådan et lille hyggeligt et, bare helt hvidt. Jeg ville fotografere det, men det var ikke helt så sammenarbejdsvilligt som de andre dyr, men til sidst lykkedes det og det stod endda på bagbenene for mig, inden det begyndte, at grave sig ned i sneen og forsvinde over i et hjørne af rummet, hvor den åbenbart havde en hule.

Jeg gik igen ned til de andremine vinder og de var nu nået ud i garderoben hvor vores overtøj hang. Garderoben lå for enden af en bred, men lidt lang gang. De spurgte mig og jeg havde fået nogle gode billeder og jeg viste dem de billeder jeg havde skudt. Da rækken af billeder nærmede sig det hvide hulepindsvin, fortalte jeg dem, at jeg havde set sådan et og de kunne glæde sig til billedet. Da billedet kom frem på den lille skærm, blev vi alle forskrækkede, for det var ikke kun et billedet af hulepindsvinet. Der var en person på billederne. En ligbleg dame iklædt en lang hvid jakke med hætten oppe over hovedet. På alle billederne af hulepindsvin, var hun med. Nogle gange helt tæt på, så kun ansigtet og noget af hætten kunne ses, andre gange, lidt trukket tilbage og over ved siden. Da vi når til sidste billede, går døren, for enden af gangen op. Det lader til, at det kun er mig der ser det. Ind af døren kommer den hvide dame fra billederne. Jeg siger til mine veninder “se det er damen fra billederne”, de kikker forundret på mig. Jeg går hen til damen og gentager, “det er damen fra billederne”. Mine veninder siger, at der ingen dame er. Jeg bliver helt forvirret, for der står hun jo. Jeg kikke på den hvide dame og spørger hende så, om hun er død, hun svarer, at det er hun ikke, men Christines mor er død (jeg ved, stadig i drømmen, at Christines mor, faktisk er hendes mormor, og tænker, at hun jo også var oppe i årene, så det er vel lidt naturligt). Damen svæver rundt og jeg tænker, at det er mærkeligt at det kun er mig der kan se hende. Men med et fornemmer jeg, at det er noget jeg nu skal til at forholde mig til. Jeg skal fremover, kun skal fotografere døde mennesker. Jeg fornemmer også, at jeg fra nu af, kan se mennesker der ikke er der eller er døde og jeg skal snakke med dem.

Det er det så jeg vågner og har det mindre godt. Men drømmen sad i mig længe og jeg kunne ikke falde i søvn lige med det samme. Det er underligt, at en drøm, som nu hvor jeg er oppe og den er skrevet ned, ikke er spor uhyggelig, men mere mærkelig, kan føles så stærkt og ubehagelig, idet man vågner af den. Hjernen er til tider en underlig størrelse.

Godmorgen til jer og rigtig god torsdag.

10 kommentar

 • Marina
  12. november 2015 at 05:50

  Godmorgen Cat
  Underligt som hjernen kan lave historier som kan efterlade en med så mange indtryk.
  Måske skulle du lige læse lidt om hvad den drøm kunne bestyde? Du må have en dejlig dag😊

  Reply
  • Catarina
   12. november 2015 at 08:04

   Naa… tror bare jeg lader være og nøjes med at undre mig over min hjernes udflugter 😉
   Også en dejlig dag til dig ven.

   Reply
 • Mette
  12. november 2015 at 07:01

  Man kan får de vildeste oplevelser og komme på fantastiske rejser med underbevidstheden – det her må siges at være en af de mere specielle 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. november 2015 at 08:05

   Jeg elsker det der dejlige drømme som jeg nyder og når man så vågner og prøver at falde i søvn igen, og så kan drømme videre på dejlighederne. 😀
   Men denne havde jeg ikke lyst til at drømme videre på 😉

   Reply
 • Karin Abildhauge
  12. november 2015 at 07:50

  Godmorgen – Håber det er lige så klart hos dig som her hos mig.
  Jeg kan bare ikke huske drømme når jeg vågner, måske en lille ting, men desværre. Det er så sejt når andre fortæller, og som din her, så virkelig, dog underligt at have dyrene på 1. salen 😉 – tror lige min hjerne ikke kan se hvordan det vil blive realistisk, havde det været omvendt kunne det passe ind i min hjerne, dog kan jeg godt se det med den hvide dame for mig. Så helt sort/hvid ser jeg da heller ikke på tingene 🙂
  Dejligt du deler denne, måske kan jeg finde en løsning med at se drømme for mig.

  Reply
  • Catarina
   12. november 2015 at 08:09

   Det er det smukkeste vejr i dag og solen er enda stået op og skinner lige nu så dejligt ind af vinduet bag mig her på kontoret. :-8
   Jeg husker rimelige mange drømme, men nogle er bare almindelige og hyggelige, men denne var altså en tand for bizar og måtte bare skrives ned. 😀
   Ha’ en rigtig dejlig torsdag Karin.

   Reply
 • Helle K.
  12. november 2015 at 10:02

  Hold nu op, sikke en vild drøm 🙈 jeg tror ikke, at vi kan se de døde, så der må findes en anden mening, hvis der er en mening

  Reply
  • Catarina
   12. november 2015 at 11:08

   Det tror jeg heller ikke Helle og om der er en menig, er jeg heller ikke så sikker på – det er bare min underbevidsthed, som har kørt på overtryk. Nu er det snart weekend, så bliver der nok ro på. 😀

   Reply
 • Celena
  13. november 2015 at 20:20

  Sounds like a crazy dream! I hate when the strange feeling you get while dreaming stays with you, even after waking! Maybe it all means that you need a nice dinner out with your husband 😉 xox

  Reply
  • Catarina
   14. november 2015 at 08:04

   It was crazy and creepy 😉 And I’m happy that I haven’t hat a dream like that in the last couple of days 🙂

   Reply

Skriv en kommentar