Som de fleste læser her ved, så er vi jo ret så glade for thai-mad og i det heletaget spisy mad, som bare har en rigtig god smagssammensætning. Jeg viste jo hvad aftensmaden stod på i går og tænkte at I sikker godt ville have opskriften på den ene af salaterne. Pomelosalat er simpelthen så utrolig let at lave og meget frisk og spisy i smagen, og de fleste af ingredienserne er nogle man kan få i alle supermarkeder.
Ingredienser til salaten:
1 Hel pomelo
2 Gulerødder
2 Chalotteløg
2 Rød chili
5 Fed friteret hvidløg
Dressing:
25 g limesaft
50 g appelcinsaft elelr appelsinjuice
50 g fiskesauce
20 g rørsukker
Fremgangsmåde:
Skræl, pil,skær pomeloen uden lameller i mindre stykker. Husk at være omhyggelig og fjerne alle de hvide hinder, så frugtkødet ikke bliver bittert.
Skræl gulerødder, og pil løget.
Hak løget og “skral” gulerødderne i fine lange strimler. Skær chilierne, med kærner, i fine skiver.
Bland pomelo, gulerod, løg, og chili i en stor skål.
Hak hvidløgnen med en kniv og fritere dem i varm olie. Tag den op når det er sprøde og gyldne. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrul.
Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
Vend dressingen i salaten, drys friteret hvidløg over.
Velbekomme.

6 Kommentar
Celena
27. januar 2016 at 12:18I have to try this one! Tak! 🙂
Catarina
27. januar 2016 at 18:54I’m sure that you are going to love it Celena, but I’m not sure that your boys dos, its at bit hot. 😀
Pernille
28. januar 2016 at 15:14Det lyder godt. Og pomelo er trods de store anstrengelser for at komme ind til kødet altid godt 🙂
Catarina
29. januar 2016 at 12:36Det er virkelig en lækker let ret 😀
Karin
1. februar 2016 at 08:29Tusind tak – hvor lækkert.
Og hvis nu den ikke lige skal være lige så spicy som du/I foretrækker kan jeg jo bare reducere mht. chilli 🙂 – Jeg er til mild mad siger mine omgivelser, jalapenos skal være meget begrænset, det samme med chilli, dog er en rød medium i små mængder fin for mig 🙂
Dejlig måde at benytte en pomelo på, den holder jeg meget af bare alene også 😉
Catarina
1. februar 2016 at 18:38Velbekomme Karin og ja, du kan sagtens tage chilien væk eller blot komme en smule i 🙂 Ja, det er en anden måde at spise pomelo på og vi får det faktisk ofte når vi er i Thailand og derfra blev vi også inspireret. 🙂