Menu
Hverdagen / Teknologi

Lidt om mig, kaffe og dette foto

Kaffe copy

Jeg er jo tedrikker, eller det blev jeg efter at have været syg tilbage i februar 2010. Pludselig, efter 30 år med kaffe, og til tider kaffe i rå mængder, kunne jeg lige pludselig ikke lide smagen af kaffe ej heler duften. Jeg affandt mig med min nye »betegnelse« som tedrikker og fandt med tiden ud af hvilke te sorter der sagte mig og hvilke jeg skulle gå uden om. Min absolute ynglings te, blev ret hurtigt, den krydret Chai-te, lavet som en Chai Latte. Den er lavet på sort assam te, ikke at forvæksle med den Chai lavet med sirup eller den de servere på Baresso Coffee, som også er forfærdelig sød og intet med te har at gøre, eller nogle af de andre pulver-te, mange restaurationer serverer. Jeg køber den hos i Odense hos Winthers kaffe og ofte køber jeg også bare selve assam teen og blander så selv krydderier i.

Tilbage til kaffen.
I de sidste par år er jeg begyndt, at synes om duften, af den friskmalede kaffe Søren brygger sig og jeg har et par enkelte også smagt hans kaffe, men det var ikke det store hit. Så her for 3 uger siden, nævnte jeg for Søren, at det da kunne være, at jeg skulle prøve igen, bare lige for at se, om jeg bedre kunne lide den. Det blev dog ikke til noget, da vi simpelthen sved det ud. Forrige søndag, altså den 7. februar, kom jeg igen i tanke om, at jeg ville prøve og Søren gik straks ud og lavede mig en kop. Ikke så stærk, som den han selv drikker, men heller ikke så svag, at den ikke smager af noget. Og wup wup, jeg kunne lide den og tilmed nød jeg også smagen. Siden den søndag, har jeg drukket rigtig meget kaffe herhjemme men indtil nu, er det kune blevet til en enkelt kop på jobbet, men måske der kommer flere til.

Nu til billedet.
Da jeg i aftes sad og skrev lidt på dette indlæg, kom jeg til at tænke på, at jeg egentlig ikke havde et billede, som kunne akkompagnere indlægget. Ikke at det betød det store, men jeg ville nu egentlig godt have et billede med. Jeg har ved flere lejligheder brugt teknikken der hedder mal med lys (eks. billederne at uret og punken), som er en teknik, hvor man står i et helt mørkt rum, kameraet på stativ og sat på lang lukker. Når man så trykker på udløseren, så har man samtidig en lille lommelygte i hånden, som man kører hen over det man vil fotografere. I aftes besluttede jeg mig mig for at lave kaffebilledet ovenfor, med nettop den teknik og det fungerede fint. Efter billedet var taget, kom billedet i gennem Photoshop, hvor hjørnerne fik lidt med »Burn« på 19% i Midtones, da de var en lille smule for lyse til min smag, ligesom dampen (som selvfølgelig er et af mine gamle billeder) også kom på i Photoshop. Alt i alt en fint slutresultat og det bare fordi, jeg ville skrive dette indlæg og fortælle, at jeg er begyndt at drikke kaffe igen.

1

8 kommentar

 • Celena
  22. februar 2016 at 00:33

  Welcome back to the dark side 😉 Good job on the picture xox

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2016 at 16:48

   Thanks a lot Celena. 😀

   Reply
 • Karin
  22. februar 2016 at 08:09

  Jeg bliver nok aldrig rigtig kaffedrikker, eller er det at drikke en cafe latte -ok, så jow, så kan jeg godt drikke kaffe 🙂

  chai te er den sorte assam med diverse krydderier, alle de andre i pulverformat eller som du skriver fra Baresso, Starbucks, eller andre Coffeeshops holder jeg mig fra, så vælger jeg cafelatte 🙂

  Det er spændende læsning med al din leg med billeder, dog har jeg brug for at følge dine link, etc. for at forstå 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2016 at 17:58

   Når du kan drikke en caffelatte, så tror jeg godt du kan kalde dig kaffedrikker, eller i hvertfald en lattekaffedrikker 😀 Der er ingen anden te der overgår Chailatte, det synes jeg i hvertfald ikke og jeg elsker bare den te og vil nok altid gøre det. 😀
   Jeg er jo nok i bund og grund et stort legebarn og det bliver jeg nok ved med. det er ikke alt der lykkedes, men processen var sov uanset udfaldet. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  22. februar 2016 at 09:13

  Rigtig fint billede 🙂 Jeg er ikke så god til det der med teknik, jeg får det aldrig gjort.

  Jeg drak te, indtil jeg var 17, da jeg var i huset (i tre måneder) drak rengøringsdamen kaffe og så skulle vi have en kop, når hun var færdig – og så blev jeg kaffedrikker. Mine søskende har også været tedrikkere, indtil de var voksne, min bror har faktisk kun været kaffedrikker de seneste år – og han er trods alt 63 år gammel.
  Det eneste tidspunkt, jeg ikke drikker kaffe, er når jeg er gravid – jeg får kvalme af kaffe næsten fra starten, det har været sådan jeg opdagede, at jeg var gravid … inden jeg overhovedet var gået over tiden eller andet.
  Nu drikker jeg glad og gerne al slags kaffe, herhjemme drikker jeg nes-cafe, ude drikker jeg, hvad der bliver serveret.

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2016 at 18:00

   Jeg elsker bare at lege og udforske de ting/kamera jeg har og elsker processen med det. Det er ikke altid at udfaldet bliver som jeg havde forestillet mig det, men jeg havde det sjovt undervejs, og det er for mig det vigtigste 😀
   Jeg tror der bare er nogle som ikke kommer til at kunne lidt den bitre smag af kaffe, og det er helt ok, jeg har jo selv prøvet det, men nu er jeg tilbage og kan nyde at jeg u kan drikke begge dele. 😀

   Reply
 • Helle K.
  22. februar 2016 at 09:14

  PS: Hvis jeg drikker te, skal det ikke være chai 😉 eller andet med for meget smag af andet end te – det må gerne være med sukker i og så et stykke rugbrød med ost til – det elsker jeg bare.

  Reply
  • Catarina
   22. februar 2016 at 18:01

   Jeg bruger aldrig sukker, men et lille drys sukrin er fint med mig og ja, en ostemad til er da noget af det mest lækre. 😀

   Reply

Skriv en kommentar