Menu
Teknologi

En historie fra de varme lande

Eller historien om hvordan et par støttestrømper kan gøre underværker og en
iPhone der havndede i det Indiske Ocean

Jeg har faktisk aldrig brugt støttestrømper når jeg har fløjet langt, selvom jeg tit har hørt at de hjælper på at man ikke har så hævede ben ved ankomsten, ligesom de også skulle hjælpe på evt. Jetlag. Men støttestrømper var bare for alt mormoragtig og noget for “ældre” mennesker og derfor helt sikkert ikke noget for mig. Bum.
Men altså de der 15 timer vi skulle sidde i flyet incl. de to mellemlandinger undervejs, gjorde alligevel noget ved mig. Så i sidste øjeblik, besluttede jeg mig at tage min løbe-dekompresionsstrømper med, de udgør det samme som støttestrømper, men det lyder bare bedre ikk? Da vi sad og stuvet samme i flyet, finder jeg dem og et par hjemmestrikkede sokker frem og iføre mig begge, de lange inderst og de hjemmestrikkede, for hyggens skyld, yderst.
Anita havde fået et par af hendes mor og gør det samme på sædet foran mig. Vi er skisme et kønt par. Søren kikker på os og nøjes med, at tage skoene af og strække benene lidt, det man nu kunne i det lille fly. Man er vel en rigtig mand.

De har støttestrømper viste sig at være et rigtig godt bekendtskab og da vi landede og skiftede til sommertøj og sandaler, mens vi ventede på at bagagen skulle trille ud på det lille bånd i ankomsthallen, havde ingen af os tykke ben eller vand i anklerne. Fedt! Så selvom jeg synes det var en kende mormoragtigt med de strømper, så kommer de framover med på de lange flyrejser.

Blandet_20160413_056 copy

Som de fleste herinde ved, kan godt lide at lave små film og på ferien måtte jeg også filme og gerne også det der var at se under vand. Jeg bruger for det meste min telefon til at filme med, da det er legende let med den. Men jeg har jo ikke en vandtæt telefon. Tidligere har jeg brugt en Aquapac og det er der også kommet flere rigtig fine film ud af. Men det kamera jeg brugte til at filme med, samt den Aguapac det lå i, er begge itu. Så da jeg så, at man kunne få et decideret undervandshus til min telefon og det ikke kostede spidsen af en jetjager, som undervandshuse til mit FujiFilm X-T1 gør, så slog jeg til.

Blandet_20160413_055 copy

Blandet_20160413_057 copy

Blandet_20160413_058 copy

Ikke nok med at dette hus han tåle at komme under vand, men det kan også tåle at komme helt ned på hele 40 meter. Dvs. at jeg sagtens kan bruge det når jeg dykker, ikke at jeg gør det tid, men på ferien havde jeg muligheden og var dermed nede på 18 meter. Det ville en Aquapac ikke havde kunne klare, da trykket dernede er ca. 3 bar (3,039 bar præcis).

8 kommentar

 • Mette
  13. april 2016 at 09:26

  Mormor eller ej, så er støttestrømper jo i høj grad beskyttelse mod blodpropper i benene, som man kan få uanset alder og køn under så lang en flyrejse 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. april 2016 at 07:22

   De var fine og skal helt sikkert med igen. Og ja, jeg har hørt at de forbygger blodpropper 😀

   Reply
 • Liselotte
  13. april 2016 at 13:05

  Nu er jeg jo en af dem, der har haft to blodpropper i benene, så jeg er VARM fortaler for de kompressionsstrømper på lange rejser, hvor man ikke rigtigt kan bevæge sig. God ide med undervandshuset og det er jo skønne film, du har med hjem fra rejserne, så det er da en god investering 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. april 2016 at 07:23

   Øjj, jeg var ikke klar over at du har haft blodpropper i benene 🙁 SÅ kan jeg godt forstå at du er en varm fortaler for sådan nogle tætsiddende strømper. 😀

   Reply
 • Helle K.
  13. april 2016 at 16:21

  Jeg vil bare lige tilslutte mig Mette og Liselotte – de har ret 🙂

  Undervandshuset er da et fedt køb – det kunne jeg godt tænke mig – bare til ferie i DK.

  Reply
  • Catarina
   14. april 2016 at 07:24

   Det er SÅ godt et køb, så jeg slipper for at have flere kamera med på rejserne hvor jeg ved at vandet er en væsentlig del af turen 😀

   Reply
 • Karin
  14. april 2016 at 06:52

  Jeg er jo mormor, så jeg ville straks finde kompensations strømperne frem, Har dog en udfordring, lidt et valg mellem “pest eller kolera” situation, jeg vil få krampe i mine ben når jeg har noget der sidder tæt omkring underbenet “selv leggings og eller slim cowboybukser, strømper med elastik, eller strømper med ribkant” Nåede at få denne krampe fra Cph. til Bukarest, Så må jeg lige ud på gangen og løfte benene op i vandret 🙂
  Fedt køb til din mobil, og skønt du ikke skal have et kamera mere for at kunne filme.

  Reply
  • Catarina
   14. april 2016 at 07:27

   Ja så er det lidt svært med de støttestrømper, for de sidder dælme mega tæt og de er noget af en udfordring at få på og også af. Men de virker og hvis du kan få benene i vandret, på andre rejser, så er de altså et must. 😀
   Jeg er vildt glad for det og ved at jeg kommer til at bruge det med jævne mellemrum 😀

   Reply

Skriv en kommentar