Menu
Camping i Europa / Campingferie 2016

Kort visit til Orléans

Efter masser af dovneri, følte vi at vi måtte være bare en smule kulturelle, så vi besluttede os for at kører de ca. 45 km op til Oréleans, for at se den smukke katedral ‘Basilique Cathédrale Sainte-Croix d’Orléans’ som ligger i hjertet af byen. Vi fandt hurtigt en parkeringskælder lige ved kirken og ned/opgangen fra parkeringskælderen, er i præcis samme stil som pladsen omkring kirken. Ikke noget med store blå- eller glastårne, som vi ofte ser derhjemme i Danmark.

Sommerferie_07182016_071 copy

De to klokketårne på ‘Basilique Cathédrale Sainte-Croix d’Orléans’ rejser sig 118 meter op mod himlen og kan ses fra store dele af byen. Kirken minder i både form og stil om Notre Dame-katedralen i Paris.

Sainte-Croix-katedralen fra det 13. århundrede, men er blevet ødelagt og renoveret mange gange igennem de sidste mange hundrede år. I de meget smukke glasmosaikvinduer som katedralen er fuld af, kam man bl.a. se historien om Jeanne d’Arc, som deltog i messe her, mens hun forsvarede Orléans mod angreb fra englænderne. Det er også et par statuer af hende i kirken.

Sainte-Croix-katedralen ligger midt mellem museer, haver og andre af byens seværdigheder, men dem havde vi egentlig ikke så meget lyst til at se. I stedet slentrede vi igennem byen, som var mere eller mindre lukket ned, da det var mandag og de fleste butikker først åbnede ved middagstil eller først på eftermiddagen.

Efter at have set lidt af byen, satte vi os på en lille café og fik en stærk kop kaffe. Der sad vi så og så på liver der langsomt gled forbi og dovnede lidt igen, inden vi satte næsen hjemad mod campingpladsen. Orléans er helt kart endnu et besøg værd og mon ikke vi en anden gang kommer på de kanter.

6 kommentar

 • Celena
  22. juli 2016 at 21:39

  How beautiful! I also love the way that you just choose where you are going to go! It must be so different not travelling with small children 😉 Your holiday sounds so cosy! xox

  Reply
  • Catarina
   23. juli 2016 at 09:33

   We are more or les traveling the same way now as when we had all our boys with us, but its a bit more quiet now 😉

   Reply
 • Karin
  23. juli 2016 at 07:10

  Nu hvor afstanden ikke er længere, så er det dejligt at have tiden til at besøge Oréleans. Og da byen byder på en så smuk katedral. Når i nu ikke nåede at tjekke alle de smukke steder ud, forstår jeg godt i har sat kryds ved denne by, og tanker for et genvisit.
  Jeg har lysten til at opleve som du og Søren gør, har bare ikke en rejsefælle, det må der arbejdes hen mod 🙂

  Reply
  • Catarina
   23. juli 2016 at 09:37

   Det er i det hele taget en smuk by, eller i hvertfald den del af den vi så er det. Og den er klar endnu et besøg værd, ikke mindst katedralen.
   Ja, du må finde én du kan rejse med og på “vores” måde er det altså dejligt afslappende også selvom vi kører fra sted til sted, så er det jo ikke lange stræk – ud over et par af de første 😀

   Reply
 • Jytte Due
  24. juli 2016 at 11:30

  Må jeg give mit besyv med, når det drejer sig om at besøge seværdige steder i og omkring Orleans? Hele Loiredalen er spækket med ‘breathtaking’ beliggende historiske slotte, der ligger som perler på en snor – fx Château du Clos Serres i Blois, hvor Leonardo da Vinci levede og arbejdede de sidste tre år af sit liv, og Unesco verdensarven middelalderslottet Château Royal i Amboise (ikke Framboise som hindbærbrændevinen Framboise ; – )
  Da jeg boede i Paris i 1980erne tog vi somme tider på weekendture i Loiredalen …. også for at smage os igennem de fremragende hvide vine. Ingen nævnt ingen glemt. De er alle fremragende og ikke så få meget berømte.
  Når jeg læser dine skønne rejseindlæg, kan jeg se, at du flere gange har været på de kanter og har til hensigt at lægge vejen deromad en anden gang, så måske ……
  Bon Voyage
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.dom

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2016 at 08:58

   Her er virkelig meget og se og jeg tror faktisk aldrig at vi får set alt det vi gerne vil her i Frankrig. Men hvis jeg ikke tager meget fejl, så bliver mange af vores fremtidige ferie også holdt hernede og så skal vi helt sikker se mere af alt det vi ikke når de gange vi, indtil nu, har været her.
   Det er dejligt at du lige giver dit besyv med, for det er noget der er skattet og noget vi tager med os, til når vi engang igen er på disse kanter. 😀

   Reply

Skriv en kommentar