Menu
Camping i Europa / Campingferie 2016

Barrage de Bort-les-Orgues

Dæmningen ved Bort-les-Orgues

Ligger ret tæt på hvor vi bor og for at komme over til campingpladsen er man nød til at krydse den, eller i hvertfald når man kommer fra østesiden af. Dæmningen har gjort at noget af La Dordogne er opdæmmet og sørger for at det meste af regionen får strøm. Og da floden nu er opdæmmet her, så har det også givet plads til at der kan udfolde sig et aktivt vandliv for indbyggerne heromkring.

Hvis man kommer i bil, kan man parkere på parkeringspladser på hver sin side af den 390 meter lange og 120 meter høje dæmning (fra vandspejlet, 135 fra bunden af floden) .

Selve dæmningen blev påbegyndt i 1949 og std færdig og blev ibrugtaget i 1952. Dæmningen kan rumme Af 477 mio ​​m³ vand og er på det smalleste sted, hvilket er i toppen 8 meter bred. Nede i bunden er den hele 80 meter bred.

Sommerferie_07242016_171 copy

Sommerferie_07242016_174 copy

Der er noget helt vildt og fascinerende over sådan et bygningsværk. Bare det at kunne beregne og bygge sådan et byggeri som holder på vandmasser i mange mange år, er for mig helt ubegribeligt. Vi hyggede os med at gå fra den ene side til den anden og se ud over begge sider på dæmningen.

5 kommentar

 • Château de Val – Catarina
  28. juli 2016 at 07:34

  […] er familien d’Arcy eksproprieret, da slottet ville blive oversvømmet i forbindelse med den nye dæmning. Heldigvis blev hele slottet ikke oversvømmet og den del der er tilbage i dag, udgør ca. […]

  Reply
 • Celena
  28. juli 2016 at 13:43

  Isn’t engineering so impressive!

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2016 at 09:05

   It sure is Celena 😀

   Reply
 • Karin
  29. juli 2016 at 20:33

  Når man oplever sådanne specielle bygningsværker, kan man falde i staver og undres de kan blive til. Skønt det er muligt, både for området, der har brug for den, og turisternes interesse.
  Dejlige billeder du har fået med.

  Reply
  • Catarina
   30. juli 2016 at 07:44

   Ja, det er bestemt vidunderligt for området og det er altså inponerende. 🙂 Og så er denne her jo i den mindre ende af sådan nogle 😀

   Reply

Skriv en kommentar