Château de Val

28. juli 2016

Château de Val, som ikke liggere mere end små 5 km. fra vores campingplads, blev opringelig bygget i 1297, og har igennem tiden haft skidtende ejer. I 1946 er familien d’Arcy eksproprieret, da slottet ville blive oversvømmet i forbindelse med den nye dæmning. Heldigvis blev hele slottet ikke oversvømmet og den del der er tilbage i dag, udgør ca. halvdelen. Det er muligt at komme ind og se slottet, som i dag er offentlig tilgænglig – mod betaling – og envidere bruges som til koncerter og diverse udstillinger.

Området omkrin slottet er de lokales badesstrand og vandsportsaktivitets-sted og i den opdæmmede “sø” er der også anlagt en lille lystbådehavn, ligesom mange boltre sig på vandscootere.

Sommerferie_07242016_184 copy
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Deling af indlæg på de sociale medier fjong med mig, og følg gerne med på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og der kan du også abonnement på kanalen.


0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Celena 28. juli 2016 at 13:45

  I am so glad that the castle is still standing! It must be amazing to see 🙂

  • Reply Catarina 29. juli 2016 at 09:05

   Its only half of it, but atlas its the most beautiful part 😀

 • Reply Karin 29. juli 2016 at 20:51

  Noget må vige for andet, det kender jeg også fra egnen hvor jeg er opvokset, en å der blevet rettet ud, så den var lige, som en motorvej, i dag er den kommet tilbage til sine naturlige snoninger.
  Det er forøvrigt en meget smuk natur i Château de Val.

  • Reply Catarina 30. juli 2016 at 07:46

   Jeg er glad for at man er begyndt at lade åerne derhjemme få deres normale udtryk tilbage og at man fremover ved, at det ikke gavner noget at rette dem ud og slet ikke er til noget gavn for naturen 😀

  Leave a Reply