Menu
Camping i Europa / Campingferie 2016

Château de Val

Château de Val, som ikke liggere mere end små 5 km. fra vores campingplads, blev opringelig bygget i 1297, og har igennem tiden haft skidtende ejer. I 1946 er familien d’Arcy eksproprieret, da slottet ville blive oversvømmet i forbindelse med den nye dæmning. Heldigvis blev hele slottet ikke oversvømmet og den del der er tilbage i dag, udgør ca. halvdelen. Det er muligt at komme ind og se slottet, som i dag er offentlig tilgænglig – mod betaling – og envidere bruges som til koncerter og diverse udstillinger.

Området omkrin slottet er de lokales badesstrand og vandsportsaktivitets-sted og i den opdæmmede “sø” er der også anlagt en lille lystbådehavn, ligesom mange boltre sig på vandscootere.

Sommerferie_07242016_184 copy

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

4 kommentar

 • Celena
  28. juli 2016 at 13:45

  I am so glad that the castle is still standing! It must be amazing to see 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2016 at 09:05

   Its only half of it, but atlas its the most beautiful part 😀

   Reply
 • Karin
  29. juli 2016 at 20:51

  Noget må vige for andet, det kender jeg også fra egnen hvor jeg er opvokset, en å der blevet rettet ud, så den var lige, som en motorvej, i dag er den kommet tilbage til sine naturlige snoninger.
  Det er forøvrigt en meget smuk natur i Château de Val.

  Reply
  • Catarina
   30. juli 2016 at 07:46

   Jeg er glad for at man er begyndt at lade åerne derhjemme få deres normale udtryk tilbage og at man fremover ved, at det ikke gavner noget at rette dem ud og slet ikke er til noget gavn for naturen 😀

   Reply

Skriv en kommentar