Menu
Camping i Europa / Campingferie 2016

Mandag på vulkaner

I mandags, tog vi og kørte omkring 75 nordvest på. Vi ville nemlig gerne se Puy De Dôme som er en udslukt fransk vulkan i Région Auvergne i Département Puy-de-Dôme.

Puy de Dôme er 1.464 meter høj og rejser sig markant fra den omkringliggende højslette. Vulkanen havde sit sidste udbrud ca. 8.000 år f.Kr. Mærkeligt nok ligger vulkanerne i området, langt fra de tektoniske plader vi kender i dag. På toppen findes et observatorium og ruinerne af et gammelt, romersk tempel som blev bygget til ære for guden Merkur.

Sommerferie_07252016_191 copy

Toppen af Puy de Dôme nås, enten til fods, eller via et lille tog der kører hvert 20. minut, hvor der også er rigeligt med parkeringspladser. I selve stationsbygningen kan man købe billetter til enten den ene vej, eller retur, man kan sågar købe billetter til hunden, hvis den skulle være med på turen. Der fides desuden et lille cafeteria vor man kan købe en sandwich, kaffe og te.

Der er en helt vildt fantastisk udsigt fra toppen af Puy de Dôme og der er mange fint anlagte stier, hvor selv gangebesværede kan færdes, ligesom det er muligt at gå lidt uden for de anlagte stier.

På toppen af Puy De Dôme finder man også en statue af Eugène Renaux, som var den første der med en passager, fløj de 340 kilometer, som der er i fugleflugtslinje fra Paris til toppen af Put De Dôme, på mindre end seks timer.

Man kan sagtes få rigtig mange timer til at gå deroppe og vi fortrød virkelig, at vi ikke havde smurt en madpakke og taget tæpper med, for naturen på skråningerne og de mange bakker på selve toppen, indbød virkelig til en lille picknick og det var der rigtig mange andre der allerede havde luret.

Nu havde vi så ikke lige været så meget på forkant, at vi havde sørget for at få en lille picnickurv med, så vi måtte “nøjes” med lidt mad fra én af de to spisesteder. Vi valgte først omgang deres cafeteria, da vi bare ville have haft lidt let så som en sandwich. Men køen dertil, var så lang, at vi allerede på forhånd gav op. I stedet gik vi om på den anden side af cafeteriet, hvor ‘Le 1911 Restaurant’ lå. Der var der stadig ledige borde og specielt ude på terrassen var der ledige.

Vi satte os på terrassen og kikke på deres menukort. De havde en dagens menu, bestående af en fiskeret og kaffe med petit fours. Det var vi ikke lige til, så vi valgte den ene af de to menuer de havde på kortet.

Vi fik to forskellige canaper ind først. Den første var en lille friteret camembert, dernæst en lille foie gras bagt i en lille butterdej med syltede rødløg. Som forret, fik vi en pisket tomat gazpacho. Hovedretten var lidt kylling og som dessert fik vi chokoladeis og chokolade fondant. Vi sluttede af med kaffe og så delikate petit fours. Efter den super lækre frokost, loppede vi ud og lage os i det høje græs og slog mave, inden vi igen, gik rundt på toppen, for til slut at tage toget ned og kører hjem.

14 kommentar

 • Mette
  28. juli 2016 at 12:36

  Det ser vidt dejligt ud 🙂

  Er det et plugin du bruger til dine billede collager? – det er så fedt, at man kan se dem i stor størrelse uden de fylder helel indlægget.

  Reply
  • Mette
   28. juli 2016 at 12:37

   (se venligst bort fra trykfejl)

   Reply
   • Catarina
    29. juli 2016 at 09:04

    Er hermed gjort 😉

    Reply
  • Catarina
   29. juli 2016 at 09:04

   Det er en del af Jetpack, som vi wordpress bruger blev opfordret til at installere for snart længe siden. Jeg bruger ikke ret mange funktioner, andet end statistikken, Photon, Protect, billedefunktionen her som hedder: Tiled Galleries. Og den er virkelig dejlig at bruge og jeg skal ikke slev sørge for at billederne er små eller store. Jeg uploader i 1200 x ?? og så klare den resten. Og hvis sitet ændre størrelse, så retter Tiled Galleries sig bare til. 😀

   Reply
   • Mette
    29. juli 2016 at 10:21

    Jeg har også Jetpack installeret – det skal altså prøves. Tak 🙂

    Reply
    • Catarina
     30. juli 2016 at 07:28

     Så lidt Mette og god fornøjelse 😀

     Reply
 • Celena
  28. juli 2016 at 13:46

  What a fantastic view! I love coming along with you on your travels 🙂 xox

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2016 at 09:06

   We need to make a trip together one day 😀

   Reply
   • Celena
    29. juli 2016 at 19:36

    That sounds fantastic!

    Reply
    • Catarina
     30. juli 2016 at 07:33

     The nature here is awesome 😀

     Reply
 • Pernille
  28. juli 2016 at 22:48

  Hvor ser det bare skønt ud 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2016 at 09:06

   Jeg bliver aldrig træt af Frankrig og hvad de har at byde på 😀

   Reply
 • Karin
  29. juli 2016 at 21:10

  3 uger eller der omkring er begrænset til alt det smukke der er i så stort et land som Frankrig, kan godt forstå lysten til at tage derned gentages, og det bliver med små bider, fra et hjørne her og der. Haps. Og næste gang bliver det, lige der hvor fingeren falder på kortet 🙂

  Reply
  • Catarina
   30. juli 2016 at 07:48

   Ja, 3 uger er slet slet ikke nok, men i små bider år efter år, så når vi lidt og jeg er helt sikker på at vi har til mere end hvad vi har ferier til i vores liv. Desværre. Men jeg kan kun glæde mig over at Søren og jeg begge er betaget af Frankrig 😀

   Reply

Skriv en kommentar