Menu
Camping i Europa / Campingferie 2016

Med kanjak på ‘La Dordogne rivière’

Sidste forår købte vi jo vores kanjak (den hedder en kajak, men minder mere om en kano, derfor kalder vi den en kanjak). Vi prøvede den en enkelt gang sidste år, hvorefter den revnede og vi fik en ny tilsendt. Da vi var afsted i efteråret var det ikke lige vejr til at tage en tur og derfor har vi glædet os enormt meget til at prøve den på denne tur.

Her den anden dag tog vi in til den nærmeste lille by, som ligger nede af floden i strømmens retning, for at se om det var muligt at parkere dernede, for det er ikke alle steder, det er muligt at padle op af strømmen. Der var masser af parkeringspladser, så vi returnerede til pladsen og fik luft i kanjakken. Derefter smed vi min cykel bag i bilen og jeg kørte ind til byen og parkerede bilen og cyklede så tilbage til campingpladsen.

Tilbage på pladsen tog vi badetøj, badetrøje samt badesko på og hankede op i kanjakken og gik de få meter ned til floden. Kanjakken blev sat i vandet og vi i kanjakken.

~Alle billederne er taget med min iPhone i Watershot hus ligesom filmen længere nede (når den altså engang bliver uploadet – internettet er langsomt), er filmet med samme.

~Bilen med den næste lufttømte kanjak, inden turen gik tilbage til campingpladsen.

Det var en helt vildt fantastisk og skøn tur ned af floden, og selvom det ikke var rat mange kilometer, så formåede vi alligevel at bruge ca. 2 timer, med at drive stille med strømmen og indimellem padle, for ikke at komme i karambolage med de mange andre der var på floden. Der er nemlig rigtig mange steder hvor man kan leje kanoer og det er der mange der benytter sig af. Undervejs gjorde vi holdt ved en lille café hvor de også udlejede kanoer og der fik vi noget så eksotisk, som en omgang pomfritter og en sodavand. Wauw – nej, det var faktisk alt havd man kunne få og det smagte sgu godt.

Da vi nåede byen, satte vi kurs mod det sted vi havde udset os til at komme op af vandet. Det gik smertefrit og vi begav os over til bilen som holdt et par hundrede meter væk. Bilen som var godt varm, efter at have holdt i bagende sol, så den fik lige lov til at stå med alle døre åben, mens vi tog meget af luften ud af kanjakken og foldede den lidt sammen så den kunne ind bag bilen. Da bilen var tilpas afkølet – eller i det mindste havde udendørstemperaturen, lagde vi kanjakken ind bagi og kørte tilbage til campingpladsen.

Om aftenen grillede vi lidt kyllingbryst og nogle små gedeoste omviklet med bacon, som vi havde købt dagen i forveje. Det var enndu et super lækkert aftensmåltid, som simpelt campingmad altid er.

8 kommentar

 • Pernille
  31. juli 2016 at 15:00

  Gedeost med bacon – Uhm 🙂

  Det lyder som en dejlig tur. Dem skal I da ud på nogle flere af 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. august 2016 at 08:25

   Den var så dejlig og meget stille og rolig 😀 Og ja, dem skal vi have flere af og det kommer vi også til, for når man har sin egen kenjak, så er det altså nemt. 🙂

   Reply
 • Jan
  31. juli 2016 at 21:27

  (Løftet pegefinger): Sig mig, har I ikke nogen redningsveste (på) ?? 🙁

  ……men flot tur I havde 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. august 2016 at 08:26

   Men en vanddybdte på mellem 10 cm og 70 cm og maks 20 meter til bredden, er det ikke nødvendigt for os her. Selv små børn hoppe i undervejs og svømmer lidt rundt – godt nok er det en flod, men så meget knald er der altså heller ikke på den – ikke her i hvertfald 😀

   Reply
 • Karin
  1. august 2016 at 06:53

  Tænkte det samme som Jan.
  Nå men videre – Dejlige billeder du fik skudt under en flot/smuk tur. Og god ide lige at orientere sig mht. parkering etc.

  Reply
  • Catarina
   2. august 2016 at 08:27

   Se svaret til Jan 😀
   Det var en dejlig tur og vi er begge glade for at vi fik vores egen kenjak og så til en rimelig billig penge, for den kommer vi til at bruge mange mange gange 😀

   Reply
 • Celena
  2. august 2016 at 13:19

  My husband is totally jealous of your kajak! That is next on his list to buy 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. august 2016 at 19:47

   We love it to and alle the time we spend just paddling in it is so nice and fun to. 😀

   Reply

Skriv en kommentar