Menu
Camping i Europa / Campingferie 2016

Les Jardins de Marqueyssac

I tirsdags besluttede vi at køre en lille tur op til haven Marqueyssac, som er et national historisk have som strækker sig over et ret stort klippeplateau. Haven er anlagt med mere end 6 kilometer skyggefulde stier og der er mere end 150.000 håndbeskåret buske. Kort copy Det var Julien de Cerval som dedikeret de sidste 30 år af sit liv, til at skabe denne oase af fred ved at omdanne godset, han arvede i 1861, til en smuk bolig og en ufattelig smuk have. Den tidligere jurist fra Sarlat, var en lidenskabelig gartner og en stor ekspert i italiensk stil, haver og agronomi. Med sine terrasser og prydtræer såsom cypres og elm, skabte Julien de Cerval haven her for sin egen personlige nydelse og for at skrive digte.

~Slottet som ligger på den syd-vestlige del af plateauet er delvist åben for besøgende.

~I haven ligger er der også et lille kapel, som dog ikke er åben for offentligheden, men smukt er det da.

~Mindre stenbygninger er opført et par steder i haven, og har sansynligvis været brugt til opbevaring af forskellige ting. Nu er det skyggefulde heller, hvor man kan sidde og lade tankerne flyve ud over dalen.

~Blandet billeder fra vores tur rundt i haven.

~De har formklippede buksbom er altså vanvittigt flotte og bare det, at alle buskene bliver håndklippet, er en ufattelig tanke.

Efter omfattende restaurering, blev Marqueyssac åbnet for offentligheden i foråret 1997 og er i dag er den, den mest besøgte haven i Périgord. Parken, der er designet til mindre vandreture, ligger som sagt, på stort klippeplateau hvor der er udsigt over hele Dordogne dalen og indeholder mange små stier med bænke og muligheder for børn at lege og klatre. Hvis man er i Périgord, så er haven her virkelig et besøg værd og vi brugte små 3 timer, på at slentre rundt deroppe.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

4 kommentar

 • Karin
  7. august 2016 at 06:22

  Hvor er det en spændende have, med så mange forskellige synsindtryk.
  Der er forhåbentlig et kort over de sti systemet, eller afmærkninger? Nutidens GPS der indstilles og den blinde tro på hvad den siger, gør jo vi efterhånden mister stedsans, ældste “bonus”datter, kan fare vild i hendes “bukselomme” 🙂 Det var faderens fortolkning. Jeg kunne se hende sætte sig i den krog hvor du posere, og komme ud og ikke huske om hun kom fra højre eller venstre side 🙂 – Og ja, det er nok også en af de særheder jeg er blevet ramt af i forbindelse med mine lidt for mange ture ned med stress.(Dengang jeg ikke lyttede).

  Reply
  • Catarina
   11. august 2016 at 19:54

   Ja, vi fik et kort udleveret, men brugte det kun i starten og nå så ellers bare at gå rundt og kikke, lytte og side og sukker over alt det smukke 😀
   Ha ha, heldigvis var haven aflang og dermed var mulighederne for at fare vild, mindre end ved en stor firkantet park. 😀

   Reply
 • Celena
  9. august 2016 at 15:26

  Wow! That is inspiring me to visit France. Maybe, sometime, Andreas and I can leave the boys with farmor and farfar and head to France for some leisurely sightseeing (and wine tasting) 😉

  Continuez votre bon voyage en France xox

  Reply
  • Catarina
   11. august 2016 at 19:55

   If you ever get the chance, the go – France has so much to offer and I dont think I ever goat be finished with France 😀

   Reply

Skriv en kommentar