Menu
Familieliv

Dejlige dage med drengene

Ja, så er det igen blevet weekend og jeg har endnu engang ikke været særligeaktiv her på bloggen.

Sidste weekend havde vi vores årlige og traditionsrige julehygge weekend med vores skønne, dejlige og vidunderlige drenge, som med årene har fået kærester, som også glædeligt deltager i løjerne.

Fredag eftermiddag omkring kl 17 ankom ældste sønnen med bus fra København. Vi havde et par hyggelige timer med ham alene, før end jeg kørte ind til Odense Banegård og hentede yngstesønnen og kæreste, som kom fra Aalborg. Da vi kom hjem fra banegården, var det tid til vi alle fik lidt aftensmad, så langbordet blev dækket op og vi bænkede os omkring det. Snakken og hyggen fortsatte mens vi spiste. Nu manglede vi kun mellemste og hans kæreste, samt Cleo-hunden. De kom dog sent fra København og ankom først her på adressen omkring 22-tiden, men så havde de så også to hunde med sig i stedet for én. De var nemlig hundesitter, for en af Cleos hvalpe, Wilma hedder hun.

Da alle var installeret og hundene og jeg havde været på en lille travetur i den mørke, men klare decemberaften, havde Søren sørget for, at vi alle igen kunne samles omkring langbordet, men massevis af æbleskiver.

Snakken omkring bordet gik lystigt og inden vi fik set os om, var det faktisk sengetid. Efter sådan en lang uge og rejser for de unge, var vi alle klar til at se dyner.

Lørdag morgen, gik jeg en dejlig lang tur med begge hunde mens de unge mennesker fik lov til at sove længe. Da vi nåede vores lille landsby, efter en tur i skoven, var solen lige kommet op ude i horisonten.

Da alle mand havde fået lidt morgenmad, begyndte vi at fide masser af smør, marcipan, nødder og alt muligt andet godt frem. Nu skulle der kokkereres og julehygges. Julemusikken, den gode som vi kan synge med på, blev sat på anlægget og de næste mange timer, foregik i køkkenet og ved langbordet.

Der blev lavet, chokoladesmåkager, vanillekranse, alverdens lækkerier i marcipan, ligesom dadler med marcipan, havregrynskugler, cornflakstoppe og dadelkugler.

Mens chokoladen til overtrækkelse af nogle af lækkerierne stod og smeltede langsomt over et vandbad, fandt de unge mennesker spillene frem og hyggede med det. Mens de sad der, gik jeg i gang med at gøre klar til aftensmaden, som var farseret kalkun, men hele “svineriet”. Den store fugle kom i ovnen og den liflige duft at stegt kalkun, begyndte at brede sig, samtidig med at det stille og roligt blev mørkt uden for vinduerne.

Lørdag blev til søndag og igen stod jeg for at lufte hundene (det elsker jeg at få lov til) og igen var det i skoven. Efter morgenmaden, kørte yngste og kæresten ind til mine forældre og efter et par timer i mellemste og ældste selskab, pakkede de sammen og satte midt på eftermiddagen, næsen mod København, hvor mellemste i denne uge havde nogle eksamener der skulle læses op til.

Da yngste og kæresten kom hjem, lavede vi aftensmad og efterfølgende, kørte jeg dem til toget kl. 18:10.

Nu var der pludselig igen meget meget stille herhjemme og Søren og jeg kastede os over vask af alt det sengetøj og håndklæder, som var blevet bruget hen over weekenden.

Weekenden var brugt og det samme var vi.

Julegotterne, ja dem skal vi dog ikke mæske os meget i, for selvfølgelig fik de unge mennesker det meste at de med sig hjem, så de de næste uger har noget at hygge sig med.

4 kommentar

 • Karin
  10. december 2016 at 09:05

  Hvilken weekend. Super hyggeligt, og ikke nok med børn og svigerbørn kom på besøg, så fik du også besøg af Cloe med hvalp, hvilken luksus.
  Når du og Søren er alene kan i side der ved langbordet i hver sin ende og “lege” Herskab og tjenestefolk, når børn og børnebørn er hjemme, så bliver bordet fyldt ud, vidunderligt.
  Dejligt juleknas er på plads. Her venter vi lige et års tid endnu, næste år vil jeg lave hygge dage med konfekt og småkagebageriet, det vil jo blive venligt får både børn og voksne, da jeg selv gerne vil nyde godt af det, og det bliver så i yngstedatterens ånd, hun har nemlig nul sukker tolerance overfor børnene så længe det er muligt.

  Reply
  • Catarina
   10. december 2016 at 17:27

   Hi hi, Søren og jeg nøjes nu med at sidde i den ene ende, den ene for bordenden og den anden lige på den ande side. 😉 Det var virkelig en rigtig hyggelig weekend og bare det at se alle sammen sammen, var en fornøjelse. 🙂
   Det skal nok blive hyggeligt næste år hjemme hos dig. Jeg kan sagtens forstå at yngste gerne vil prøve at holde sukkeret væk fra børnene så længe det er muligt. 😀

   Reply
 • Celena
  10. december 2016 at 14:04

  Sounds great! Glad that you had such a cosy weekend 🙂

  Reply
  • Catarina
   10. december 2016 at 17:28

   It sure was Celena 😀

   Reply

Skriv en kommentar