Menu
Livet

Tilbageblik på 2016

Jeg er normalt ikke den der laver status over et år, et år som nu er ved at ringe ud. Men jeg har faktisk flere gange her i efteråret tænkt tanken, og derfor laver jeg nu en lille status, eller et tilbageblik er det vist mere.

Vægttab

I januar besluttede Søren og jeg at det skulle være slut med de ekstra kilo der efterhånden var sneget sig på os begge. Jeg følte at jeg efterhånden lignede en strandet hval, når jeg lå ned. Så der skulle gøres noget. Vi hoppede på 5:2 kuren og den viste sig at være yderst effektiv. I løbet af de næste 4 måneder, smed vi de overflødige kilo og da maj ankom, var jeg hele 12 kilo lettere og Søren 9 kilo lettere. Vi var lidt spændte på om vi kunne holde vægtabet hen over sommeren, for vi ville ikke holde igen med noget, men nyde sommeren og ikke mindst ferie. Men vi holdt vægttabet og har gjort det lige siden.

Maldiverne

De sidste 10 dage af marts, var der dømt drømmeferie. Vi og en af minde veninder havde i efteråret 2015 booket en tur til Maldiverne, for simpelthen at se øerne og ikke mindst det blå blå vand som vi kun har se på billeder. Det var en rigtig dejlig lille ferie, hvor vi bare, svømmede, snorklede, dasede og nød livet. En af de sidste dage, nåede jeg også lige igen at få et dyk ned på 18 meter. Jeg nød virkelig de små 45 minutter og håber på at jeg i 2017, igen får mulighed for at dykke og bruge det certifikat, som jeg erhvervede mig for mere end 25 år siden.

Camping i Skagen

I starten af maj ankom Kristi Himmelfartsferien, var det tiden til årets første campingtur og i år gik den til Skagen sammen med Sørens søster og svoger. Vi havde nogle enormt hyggelige dage på hvor vi også fik besøg af Christian og hans kæreste Helena. Vi fik masser af fisk fra de forskellige fiskebutikker på havnen og sad også et par gange på havnene og nød en frokost. Jeg fik endelig besøgt glaspusteriet deroppe og måtte også have lidt nyt glas med hjem.

Skribent

En ugestid efter hjemkomsten fra vores lille ferie i Skagen, blev jeg kontaktet af en af de største campingsites i Danmark. AltOmcamping.dk. Jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at være skribent for deres site. Jeg var ikke helt sikker til at starte med, for jeg skriver jo som sådan ikke artikler og er bare mig. Men de ville gerne have at jeg bare skrev som jeg plejede og ikke lavede om på min skrivestil. Så med det i mente, sagde jeg ja.

Cleos campingdebut

Juli ankom og dermed også en lille campingtur til Flyvesandet på Nordfyn. Vi havde fået et luftfortelt som vi skulle prøve sæsonen ud. Men vi skulle ikke afsted på sommerferie uden først lige at havde prøvet at sætte teltet op. Sebastian og Rikke, mellemste og hans kæreste skulle til bryllup i Italien og efterfølgende have en lille ferie dernede, så de spurgte om vi kunne passe Cleo de 14 dage de var vær. Og ja, det kunne vi. Det betød så også, at Cleo var med på camping for første gang, noget hun i den grad så ud til at nyde.

Camping Rømø

Slutningen af maj, bød på endnu en lille campingtur. Denne gang til Rømø og i helt fremme selskab. Vi var blevet inviteret af med til AltOmcamping.dk’s årlige skribenttræf og dermed skulle vi også møde alle de andre som skriver for sitet. Jeg var en smule nervøs, for jeg er ikke helt så god til at møde nye mennesker som privatperson. Men min nervøsitet blev selvfølgelig gjort til skamme. Alle var super søde og vi havde nogle fantastiske dage med campingsnak og fællesspisning- og hygge.

Sommerferien

Igen i år havde vi sommerferie i juli og august og igen i år, kørte vi afsted med vores campingvogn. Målet var Frankrig og gerne nedad mod Dordogne. Som altid kørte vi afsted uden eksakte mål for øje. Vi nåede vores mål i den sidste halvdel af vores ferie og jeg må sige, Dordogne er vi bestemt ikke færdige med. Det var også i årets sommerferie at en fælles drøm gik i opfyldelse for Søren og jeg. Vi var oppe at flyve i luftballon og sikke en oplevelse. Som jeg sidder her og skriver, mindes jeg stadig den stemning og fredfyldhed der var deroppe over trætoppene. Det er bestemt heller ikke sidste gang vi skal op i sådan en ballon. Men hvor og hvornår det bliver, ved vi dog ikke. Kun at vi skal igen.

50 år

September er også måneden hvor jeg rundede et skarpt hjørne. Jeg bliv 50 den 3. Jeg have bestemt at jeg ville holde en lille fest, for kun de aller nærmeste og dem der virkelig betyder noget for mig. Og sådan blev det. Jeg havde én af de bedste fødselsdage og nød hele dagen i fulde drag. De første gæster ankom over en time før en planlagt og de sidste gik først ved midnatstid. Den dag jeg har gemt i mit hjerte og som jeg ser tilbage på med glæde. Det var også i september at vi oplede den mest fantastiske sensommer eller sommer var det vist nærmest, for vi have mange dage temperature over 25°.

Efterårstræthed

Efter en skøn september kom efteråret, som også var smukt, men ikke lige så fantastisk som andre år. Jeg har normalt ikke problemer med efteråret eller vinternen. Bevares, de er ikke altid lige lette at komme igennem, sådan rent vejrmæssigt. Men i år oplevede jeg dog, en træthed som jeg ikke tidligere har haft. I starten af oktober, begyndte jeg derfor at gå til og fra arbejde og tage nogle lange ture i weekenderne. Det hjalp en smule og jeg er fortsat med at gå. I november blev det således til 145 km og nu hvor december er ved at være slut, er jeg oppe på 175 km.

Julen

Endnu en jul er gået og selvom jeg havde alle julegaver i hus inden vi ramte december, så synes jeg alligevel at december gik alt for hurtigt og jeg nåede slet ikke at få nydt Odenses julelys. Måske jeg bare næste år skal sætte en dag eller to af i kalenderen til at tage til Odense og lave ingenting udover at sidde på en lille café og kikke på det hele. Vi nåede heldigvis alle andre hyggestunder, så som vores årlige hyggeweekend med vores drenge og deres kærester. Sørens fødselsdag er også til i december og der havde vi også en dejlig dag. Så det er ikke fordi vi ikke har hygget igennem med familien i december, men jeg vil prøve at sætte tid til mig og julelysene næste år.

Nytårsaften

Selvom vi har fået invitationer til nytårsselskabeligheder, har vi valgt at I år holder vi nytår alene her hjemme, sammen med Cleo. Vi skal have lidt god mad og Søren har sørget for desserten da Cleo og jeg i formiddags var ude at gå 9 kilometer. Vi skal have ostelagkage. Slet ikke tosset.

Positivitet over negativitet

Det er lidt sjovt med sådan en oprunden af året der nu er ved at være slut og selvom der også har været sure tider, så er det ikke dem jeg husker. Jeg tror generelt det er fordi jeg ikke giver de sure stunder eller negativteten plads til at overtage. Jeg har altid levet efter at negativitet avler negativitet og omvendt positivet avler positivet. Jeg glæder mig til at tage huld på endnu et got og dejligt år. Et nyt og frisk og helt ubrugt år, står for døren og 2017 skal være lige så velkommen som det forrige.

8 kommentar

 • Karin
  31. december 2016 at 16:03

  Et dejligt sammenkog af året 2016. Mange skønne oplevelse, og en god ide at lave dette resume.
  Det bliver så hyggeligt med bare jer 3, en ostelagkage.
  Godt nytår 🎉🥂🍾

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2017 at 08:27

   Ja, i år havde jeg bare lyst og vi har faktisk oplevet en del i år og det lille resume her er jo kun hovedtrækkene, for der var jo meget meget mere 🙂
   Ostelagkagen/cheesecake smager fantastisk og specielt den hjemmelavede af slagsen og den er Søren god til at lave 😀
   Godt nytår Karin og tak for det gamle.

   Reply
 • Jan
  31. december 2016 at 17:20

  Det lyder da som et OK år det der 2016 😀

  Må 2017 blive om muligt endnu bedre for dig og din famile 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2017 at 08:28

   Ja, det synes jeg også Ja og faktisk synes jeg nu alle år er gode, også selvom der indimellem er godt mindre godt eller decideret skidt, så er der flere +’er end minuser. 😀
   Du og dine ønskes et godt nytår og tak for det gamle.

   Reply
 • Celena
  1. januar 2017 at 02:45

  It seems like 2016 treated you very kindly… may 2017 be even better for you and your boys 🙂 xox

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2017 at 08:30

   All in all yes Celena and I also think that it depends on what expectations you have, if its gonna be a grate year or not. 😀 Happy New year to you and your family

   Reply
 • Pernille
  8. januar 2017 at 16:40

  Godt nytår, jeg tænker I havde en dejlig aften.
  Og et dejligt tilbageblik på året der er gået. I nåede mange skønne ferier i jeres campingvogn, det er hyggeligt sådan at se tilbage på. God fornøjelse med det der kommer 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. januar 2017 at 07:08

   Mange tak og i lige måde Pernille. Ja, vi nåede mange små og hyggelige ture i vores vogn og vi elsker at have vores eget lille hotelværelse med på farten 😀

   Reply

Skriv en kommentar