Menu
Livet / På tur

Sdr. Bjert Kro med deal

Det var jo i går fredag, at jeg og tre veninder havde sat hinanden stævne på Sdr. Bjert Kro, syd for Kolding. Efter noget forvirking omkring hvornår vi hver især havde fri, kom vi endelig afsted lidt i klokken 3. Vi var heldige denne fredag. For over Vestfyn gled trafikken rigtig fint og der der var ingen uhelds-kø nogle steder, noget som der ellers er rigtig meget af, om fredagen på den del af motorvejen. Vi var i kontakt med vores Nordjyske veninde undervejs og hun nåede frem til kroen små 10 minutter før os. Det var skisme ret så godt ramt.

Kaffe og kage

Da vi havde fået udleveret vores værelsernøgler, satte vi os ned i ‘Kaffen’, kroens hyggelige og lyse krostue og fik kaffe og banankage. Kaffen var en god stempelkandekaffe, men banankagen var en smule for klæg og det gjorde ikke noget godt for kagen, at de havde hældt lun chokolade/nougat sauce over den. Men vi var sultne, så den blev selvfølgelig spist. Efter at havde siddet og snakket, ville den Nordjyske veninde og jeg gå en tur, både for at få noget luft, men også fordi vi ville finde lidt chips.

Bjert Gamle Brugs

Vi mente vi var kørt forbi en Rema 1000 på vejen og der ville vi ned. Det viste sig så ikke at være en Rema, men Bjert Gammel Brugs, som nu er lavet om til en rigtig god blandet landhandel, med mange sjove og hyggelige ting. Der var også en lille bar/cafe, i det ene hjørne, hvor man kunne få et flaske vin og hvis man ikke drak alt vinen, fik man den proppet og kunne tage den med hjem. Vi fik brugt lidt mere tid i Bjerts Gamle Brugs, end det lige var planlagt, og da vi kom ud, var det allerede mørkt. Vi gik den lille kilomet tilbage til kroen, hvor vi satte os med et glas hvidvin i det ene hjørne af receptionen, der hvor de bløde møbler er placeret, inden de to andre kom ned omklædt til middagen, og gjorde os selskab. Klokken nærmede sig 19 og da vi vidste, at middagen ville blive serveret kl 19, skyndte de to af os der endnu ikke var omklædt, op på vores værelse og fik en hurtig ‘u-bådsvask’ og lidt pænt tøj på.

Middagen i billeder

Husk du kan klikke på billederne for at se dem i en større udgave.

Menuen var:

Starter: (som jeg fjols glemte at få billeder af) Kalvepølser med mayo, enebærrøget Nielsen-skinke, fiskestænger af issing og grissini af butterdej, hvortil vi fik økologiske velkomstboble. Forret 1: Kulmule med kartoffelmos, puffede flæskesvær og svinehjerte-støv samt bacon. Dertil en fik vi en økologisk Riesling, den samme som vi havde fået ude i receptionen. Forret 2: Foie gras med røgede gulerødder, havtorn og youghurt-støv. Dertil en lækker og meget smagsfyldt Gewurztraminer, som dog ikke gjorde os venligere stemt over foie gras, som vi alle levnede. De røgede gulerødder og havtornen var til gengæld ret så lækker. Hovedret: Sprængt andebryst med Lasses rødbeder, tomatiseret sauce, dehydreret grønkål og puffet marv. Til anden fik vi en økologisk rødvin. Vinen var fin men vi manglede lidt mere grønt til anden, for ingen af os, kan bare sidde sådan og spise kød, næsten uden noget tilbehør. Dessert: Hvid chokoladeskum, sorbet af brun rom og chokolade hvortil vi fik en lækker muskat. Desværre var A’s og mine søde smagsløg ikke helt tilfredsstillet og vi spurgte, om det var muligt at få en omgang mere af desserten. Tjeneren, spurgte om vi ikke heller ville have en Creme Brulee og det takkede vi ja til. Creme Brulee kom med noget udefinerbart drys, oven på den tynde skald karamelliseret sukker og en kugle is. Det passede ikke helt sammen, men det så smart ud og smagte som også ok. Efter middagen, valgte vi at få kaffe og den tog vi med ud i de bløde møbler i receptionen, hvor vi blev siddende til vi gik i seng lidt over 23.

Morgenmad

Ved indtjekning, havde vi fået at vide, at der var morgenmad fra kl. 9 inde i krostuen. Vi var faktisk lidt overraskede over, at vi ikke kunne får morgenmad, eller i det mindstelidt morgenkaffe, før end kl 9, men vi ville sikkert overleve og måske vi også kunne sove længere, end hvad vi normalt. Ha ha, som om vi kan sove længe, når vi altid står om på sammen tidspunkt. Jeg sov faktisk ikke vildt godt og tror jeg tilbragte natten mere i vågen tilstand end i sovende. Da klokken var syv, hoppede jeg i bad og blev færdig. Da jeg kom ud fra badet, tikkede der en sms ind fra de to andre på det andet værelse. “Er i vågen” stod der, og ja, det var vi. Jeg og ældste veninden fra det andet værelse, besluttede os for at tage ud i byen, for at se om vi kunne opdrive lidt kaffe-to-go. Da vi kom ned i receptionen og tog i yderdøren, var den låst og vi kunne ikke komme ud. Morgen-bolle-damen (damen som havde tjansen med at sørge for morgenmad) kom ud til os, vi fortalte at vi ville finde lidt kaffe, og om hun evt. vidste hvor vi kunne det. Hun sagde at det kunne hun godt sørge for. Fedt! Vi gik op til de andre og sagde, at vi havde klaret kaffe og vi gik alle ned og fik morgenkaffe og te. Inden vi fik set os om, kom Morgen-bolle-damen også med to fade lækker morgenmad til os og sagde, at der dog lige gik et par minutter før end brødet var færdigt. Efter små ti minutter, kom brødet og en lille omelet og vi gik alle ombord i den lækre morgenmad, længe før den normale morgenmads-tid. Da alle de andre gæster kom ned til morgenmad ved 9-tiden, var vi mere eller mindre færdige og sad blot og snakkede og små-nippede til frugten og yoghurten.

Hjemad

Ved morgenmaden sad vi og snakkede om vi skulle ud og kikke lidt på Kolding, men da vores Nordjyske veninde ikke havde det helt godt, hun havde lidt feber og ondt i halsen, beslutte vi os for, at vi ville pakke sammen, tjekke ud og trille stille og roligt hjemad. Vi fik sagt farvel til hinanden og jeg kørte os tre fra Fyn hjem i strålende solskin og men minimal trafik. Efter at havde sat de to Odenseanere af, kørte jeg hjemad og landede herhjemme præcis 11:30. En dejlig weekend optakt hvor jeg nu sidder jeg her med en følelse af, at weekend den stadig er ung. Det er det gode ved, at have lavet et arrangement fra fredag til lørdag og ikke lørdag til søndag.

4 kommentar

 • Jytte Due
  29. januar 2017 at 01:00

  Jeg havde ellers glædet mig til at læse om jeres besøg på Koldinghus, som står meget højt oppe på listen over steder, jeg gerne vil se i Jylland, men som jeg aldrig når, fordi jeg skal nordover, når jeg kommer i land derovre. Men det var da godt,
  at I nød hinandens selskab.
  Fortsat god weekend
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  Reply
  • Catarina
   29. januar 2017 at 08:31

   Aii, Jytte… du må da bare afsted til Kolding Hus og specielt nu hvor de vist har en udstilling om strik. Læse om Kolding Hus kan man altid, men jeg er da helt sikker på at manden og jeg kommer på en tur derover inden længe. 😀

   Reply
 • Karin
  29. januar 2017 at 08:48

  Dejlig weekendtur, og som du selv er inde på, fredag til lørdag er at foretrække, end lørdag til søndag. Tror endda weekenden føles længere, (hihi),
  Omkring maden, ved ikke om min fornemmelse er helt korrekt, men der deles ikke 5 stjerner ud, måske til morgenbolledamen for service.
  Ønsker dig en fortsat god weekend

  Reply
  • Catarina
   29. januar 2017 at 10:13

   Nej de får ikke helt 5 stjerner af mig, men ellers var det virkelig et dejligt ophold og når det så er til en rimelig pris (1000,- incl alt) så er det ikke helt tosset. 😀
   Og ja, weekenden føles dejlig lang 🙂

   Reply

Skriv en kommentar