Menu
Teknologi

OneNote – som at have en rigtig notesblok

Jeg ville ønske jeg kunne bruge almindelig kalender og notesbøger i bogform, da jeg virkelig elsker at sidde med sådan en ny kalender og starte det nyt år op, eller åbne en helt ny notesbog og begynde at skrive små noter, lave brainstorm og små skitser. Jeg har flere forskellige læder kalenderomslag som kan fyldes op med nye kalender, men når jeg har købt de nye kalenderblade, bliver den aldrig brugt mere end de første 14 dage, derefter bliver den glemt. Hvad jeg i stedet bruger er min kalender på telefonen/computeren, som synkronicere på tværs af alle mine enheder. Det samme gør sig gældende med noter. Jeg bruger med stor glæde OneNote og det lige fra ideer til blogindlæg, til huskelister ang. camping samt til opskrifter jeg støder op, det være sig i for af madopskrifter, bagværk, hækling osv. ~Denne bog bruger jeg til private ting, så som blogindlæg jeg har en idé om engang at skrive, dette indlæg har f.eks ligger præcis der. ~Denne notesbog, siger næsten sig selv. Under hver fane er der alverdens opskrifter. Nogle har jeg lavet andre er nogle jeg støder over når internettet kikkes igennem. ~Under camping ligger der f.eks under de forskellige lande, mange forskellige campingpladser og seværdigheder, nogle har vi besøgt, andre har vi stadig tilgode.

2 års erfaring med OneNote:

OneNote ligner virkelig ligner den notesbog som jeg altid har brugt i form af de små bøger lækre fysiske notesbøger, nu bare i digital form. Jeg har i mere end 2 år, brugt OneNote og den dækker alle mine behov inden for notetagning. Siderne i OneNote kan organiseres i farvede sektioner og i forskellige notesbøger, som er lige ved hånden når jeg har brug for dem. Både offline og online. Jeg kan lave undersider til siderne, ligesom der kan være et ukendt antal sider i hver notesbog. Jeg kan integrere næsten alt på siderne, billeder, lyd, video og filer (endda som træk-og-slip), ligesom jeg selvfølgelig også kan får tale til skrift, hvis det skal gå hurtigt. OneNote kan selvfølgelig interaktere med Office fra Microsoft, men da OneNote er gratis, er det slet ikke nødvendigt at have Office ved installeret.

OneNote og søgning:

Når man som jeg efterhånden har mange sider i mine 4 notesbøger, så er det dejligt, specielt på min telefon, at jeg kan søde hurtigt og let i alle mine bøger. Det er enormt simpelt at lave en søgning i OneNote, da selve søgningen, forgår i både overskrifter, men også i indholdet på de enkelte side incl. tekst i billeder.

Fra tekst på et billede til tekst:

Hvis jeg har taget et billede af en tekst, og indsætter billedet ind i OneNote, kan jeg (efter et par minutter, minutter OneNote bruger til at analysere billede og indholdet) klikke på billedet og kopirere alt teksten ud og sætte den ind i stedet for et billede.

Udvid OneNote med et Plugins:

Men OneNote Clipper, som er en udvidelse til Safari, Chrome, Firefox og Opera, kan man gemme internet artikler i redigerbar tekst i OneNote.

Håndskrevne noter:

En anden rigtig fint ting, som jeg dog ikke bruger ret meget, er at man kan bruge en stylus og lave håndskrevne noter i OneNote og OneNote kan så læse håndskriften og konvertere den om til digitalskrift.

OneNote og mit arbejde:

jeg bruger også OneNote på jobbet. Da jeg er IT-koordinator og står for at alt vores it-udstyr virker, har jeg en sektion kun til jobbet. Deri har jeg også alle medarbejderes passwords og diverse logins til servere ect. Men sådan en notesbog er jo ikke noget der skal ligge pivåben, så muligheden for at låse med et password er noget jeg er meget glad for. Jeg har været digital i så mange år, at jeg ikke tro jeg på noget tidspunkt, kan komme tilbage til en fysiks kalender eller lækre notesbøger, hvor end jeg gerne ville. Jeg kan nemlig slet ikke stå for de små lækre bøger. Mig i en boghandel, er som at slippe et barn løs i en slikbutik, men jeg har nu lært af erfaring og køber ingen notesbøger eller kalender mere. OneNote er som sagt gratis og kan hentes til både Windows, Mac, Android, iOS, så hvis du har fået lyst til at prøve, OneNote for at se om det er noget for dig, så er det bare at søge efter OneNote i app-store eller Google Play.

6 kommentar

 • Karin
  2. februar 2017 at 07:17

  Endelig noget nørderi hvor jeg kan være med, og har et indblik i. (hihi). Jeg begyndte med den i forbindelse med mit job som laborant på Gymnasiet. Dengang var den i Office pakken, da den så kom med i windows 7 var det jo vidunderligt, og nu sidenhen blevet en app der er gratis og er bedre end evernote. eller det var bare dengang hvor jeg savnede min onenote online, på telefonen, tablet, job etc. Samtidig er det dejligt at kunne beskytte med kode, nyder den selv går i dvale efter en tid, hvis nu man lige glemmer at lukke en sektion ned.
  Jeg har ikke fået den op at kører på min arbejds pc, det må jeg lige finde en dag hvor jeg har tid. Bruger min outlook noter til alle de ting jeg egentlig hellere vil benytte onenote til. Da jeg samtidig kan komme i tanke om noget arbejdsrelateret.
  Jeg er helt høj over jeg kunne tale med i nørderiets tjeneste 😉 Og nu kom jeg til at tænke på noget, der er jo så mange der taler om Bullet Journal – Onenote er jo som Bullet Journal bare elektronisk, mig der har nogle fingre der ikke kan skrive (længe – tanker til dagbogen etc.) vælger tastaturet, har min elektroniske dagbog liggende tilbage siden 2001. og siden onenote kom til, har jeg benyttet denne til lister, tanker, ideer, tips, måske ikke lige fået slettet så meget, er en gemmer, men her fylder det jo ikke, som hvis det var papir.
  En kalender (time manager) – notesbog etc. fylder også så meget i håndtasken 🙂
  God fornøjelse med din Onenote.

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2017 at 18:44

   Jeg har faktisk været lidt on/of med OneNote, men det er først de sidste par år at jeg sådan rigtig har fundet/gjort brug af den og jeg elsker at jeg kan have den på alle mine enheder og at jeg p telefonen kan bruge fingertryksaflæseren til at åbne låste sider.

   Jeg kan forestille mig at den i de mange år du har brugt OneNote, er sket mange mange forbedringer og udseenet har skiftet – præcis som Office har gjort det.

   jeg brugte også noterne på Outlook til at skrive ting ned, med efter jeg nu kan have låste sider, så er det noget lettere at have arbejdsrelaterede ting liggende på OneNote.

   Det med at kunne nedfælde tanker, og små noter sådan lige med det samme, uanset hvor man er der fedt og en del bliver slettet igen, da de vist4e sig ikke at være relevante, men bare det at man kan er fedt og ja, det fylder ingenting og telefonen har vi jo altid med os. 😀

   Også god fornøjelse til dig. 🙂

   Reply
 • Celena
  2. februar 2017 at 18:00

  You are a nerd 😉

  PS: I am just jealous of your organizational skills! xox

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2017 at 18:45

   Ha ha, my life don’t work well if I’m not organized 😆

   Reply
 • Letten
  3. februar 2017 at 08:20

  Jeg har lige downloaded appèn til min Ipad, og er helt ny i det her.
  Det startede med en strikkeopskrift i en bog jeg fandt på biblioteket.
  Nu ligger opskriften derinde, men jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre.
  Jeg har en masse noter til den opskrift, men kan sg…. ikke lige finde ud af det.

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2017 at 18:47

   Tillykke med den app, du bliver allermest glad for – med tiden 😉
   Du trykker simpelthen bare enter, og tilføjer dine noter under opskriften, eller trykker på den lille plus og lave endnu en side, hvor du så kan skrive dine not4er.
   Håber det giver mening, ellers bare spørg 😀

   Reply

Skriv en kommentar