Menu
Dagligdagen

Kan man bo småt

Kan man bo i en container eller sågar i en campingvogn med fortelt

og alligevel føle man har alt?

Da Søren og i 2000 flyttede sammen med mig og Christian i min 105 store lejlighed i Næsby i Odense, skulle to hele hjem samles. Selvom jeg havde tre værelser en stor stue, køkken, og bad, så var det jo ikke kun Søren der flyttede ind. Sørens to drenge fulgte også med. De var vant til at dele værelse i det hus Søren havde, så det kom de også til hos os. Men det gav nu alligevel nogle udfordringer, men ved fældes hjælp, fik vi ryddet ud i ting som vi alligevel ikke brugte. Da vi købte huset her i sommeren 2004, som er større end lejligheden i Odense, lavede vi endnu en oprydning og faktisk, har vi gjort det til slags regel, hvis der kommer nyt ind, så skal andet ud. For ellers ender det bare med, at vi som mange andre, har alt for mange ting, der bare står eller ligger og aldrig bliver brugt. Vi synes selv, at vi bor enormt dejligt og omgiver os med lige præcis de ting som vi nyder at se på hver eneste dag og vores hus er ikke fyldt ud med ting i hver en afkrog, så rengøringen går let og ubesværet. I det hele taget synes vi, at vores hjem er dejligt luftigt og alligevel enormt hyggeligt. Når det så er sagt, så har vi ikke mange ting, som vi ville være grædefærdige over at miste, i en evt. brænd – hvilket selvfølgelig ikke sker! Og det selvom vi ikke kan få mange af tingenen mere, ligesom arvestykkerne heller ikke kan erstattes, er vi er begge sådan indstillet – at det bare er ting – og ting er ikke det vigtigste i verdenen. Det er mennesker til gengæld. Nu hvor vi ingen børn har boende hjemme mere, bruger vi til hverdag, kun den ene halvdel af huset. Det er til gengæld dejligt, at have den ekstra plads/værelser når de alle kommer hjem. Men jeg er sikker på, at selvom vi ikke havde alt den ekstra plads, så ville vi nok finde ud af det alligevel.

Så svaret på spørgsmålet helt i starten af dette indlæg er…..JA!

Vi kunne godt tænke os, at prøve at bo i vores campingvogn, med et pænt stort fortelt på, hele året rundt. For i vores campingvogn har vi præcis det vi har brug for, hverken mere eller mindre. Eller måske container, for med de standarter som beboelses containere på 40 fod har i dag, så er det kun den mindre plads, og ikke komforten, vi skulle slække på. ~Den minimalistiske udgave ~Den luksuriøse udgave Èt af hvad vi tror, noget andet er realiteterne og vi kommer sikkert aldrig til at bo i hverken en container eller vores campingvogn, hele året rundt, for vi har jo allerede en bolig og her bliver vi boende, til vi ikke kan klare at holde huset mere. Men ture af nogle måneders varighed, det kommer vi til at foretage, når arbejdslivet ikke længere behøver os, det er helt sikkert. Der er faktisk mange der bor småt i Australien og USA, hvor lovkravene til flytbare/mobile boliger ikke er så stramme, som de er herhjemme. De kalder det en ‘Living Tiny’ bevægelse og måske det er der, vi er på vej hen om en 20 års tid. Vi hører jo om unge, også herhjemme, som ikke ønsker at være afhængig af, at have fast arbejde hele året, men være mere selvforsynende og kunne bytte deres arbejdskraft til varer som de lige står og mangler. Men hvis det skal kunne slå an, så kræver det jo også at udgiften til at bo ikke er tårnhøje, hvilket den jo er i dag. Om samfundet så generelt kan hænge sammen på den måde, er jo så en helt anden snak. Det bliver spændende at se, som vi, her i vesten, med tiden bliver mindre materialistiske og dermed mindre bundet med tiden.

6 kommentar

 • Karin
  14. februar 2017 at 16:23

  Det at bo småt i campingvogn med fortelt eller i en container, tror jeg ville være godt at prøve. I dag er der jo også indretningsarkitekter der leger med, at skabe, skuffet etc. er funktionelle og kan bruges på flere forskellige måder.
  Mit hus er jo mindre end lejligheden, der er gæsteværelse i fælleshuset, hvis sønnen skal overnatte, har en foldemadras der kan smides i stuen, så muligheder for overnatning er muligt.
  Det er et godt princip det med at kassere noget “gammelt” ved nyerhvervelse.
  Så fik jeg en forståelse for din reaktion på mit link omkring vintercamping 😂
  Ønsker dig en dejlig aften

  Reply
  • Catarina
   15. februar 2017 at 17:49

   Jeg er sikker på at i på et tidspunkt når dertil at vi ikke længer er så materialistiske og bare skal have alt hvoraf det meste er unødvendigt. 🙂
   Dejligt at du har mulighed for at have overnattende gæster i et værelse der kan lejes. og med en madres i stuen kommer man langt. 😀

   Reply
 • Jytte Due
  15. februar 2017 at 00:05

  Da jeg var yngre, boede jeg i nærmest enormt store huse (330, 420 og 480 kvadratmeter). Det var skønt dengang, da jeg havde børn og hunde ….. og økonomi til rengøring og vedligeholdelse; men da min mand døde, var der med én indtægt ikke midler til den slags extravagance, så egentlig mere af nød end af lyst flyttede jeg til Vandkantsdanmark i et lillebitte hus, der ikke kostede mig mere end at der kunne blive råd til at rejse væk et par måneder hver vinter. I begyndelsen var det skønt med bare 60 kvadratmeter, men efterhånden som børnene giftede sig, og børnebørn arriverede på stribe, blev det alligevel for småt, så jeg fik bygget et pænt stort orangeri på og indrettede et udhus til gæstehus, som jeg dog selv bor i, når familierne indfinder sig fra USA eller fra Jylland. Det fungerer fint, især for dem fra USA, som synes, at det er sjovt, at alting er i lilleputformat i forhold til det amerikanske, men dem fra Jylland synes, at det er lidt strabadserende, hvad jeg egentlig godt kan forstå. Imidlertid kommer de ikke så ofte, og jeg er efterhånden blevet en gammel kone, så jeg synes, at jeg godt kan tillade at indrette mig, som det passer mig, og i stedet køre til Jylland nogle gange om året imellem månedlange ophold i Florida eller i Paris eller i Barcelona. Jeg er nemlig medlem af en sammenslutning, hvor man for et årligt kontingent om får adgang til en database af boliger rundt omkring i verden, hvis ejere gerne vil bytte med hinanden, når der skal holdes ferie, og det har vist sig at mit hjem er lette at bytte med, formentlig fordi jeg bor i, hvad udlændinge synes er et interessant turistområde, men nok også fordi min miniejendom ikke kræver en helt masse af mine gæster. På den måde skal jeg til Miami i juni og til Bordeaux til august sammen med amerikanerne, som så gerne vil besøge hulerne i Lascau, og det kommer ikke til at koste os ret meget mere end flyvebilletterne. Logi vil jo være ‘betalt’, og kosten er billigere end herhjemme, og for resten bytter vi også biler, så vi kan komme rundt uden den store udskrivning. Det er en skøn måde at rejse på.
  Småt er også godt.
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  Reply
  • Catarina
   15. februar 2017 at 17:52

   Det er rart t have masser af plads, men de mange m2 er også m2 der skal vedligeholdes, gøres rent osv. Jeg ved at jeg aldrig vil føle mig hjemme i et alt for stort hus. For hvis der er spilplads, så er det ikke rart. Her er det rigeligt at vi ikke bruger de 3 værelser vi har i den ene ende af huset, mere end når vi har overnattende gæster.
   Det er dejligt at du kan rejse på den måde hvor I bytter hjem og dermed ikke får ekstra udgifter til overnatninger. 😀

   Reply
 • Celena
  16. februar 2017 at 18:30

  There seems to be a trend, among my friends, to buy bigger and bigger houses. I feel quite the opposite: I like our small,cosy house. I like that we live in close proximity to each other! The concept of these small houses is very attractive… not to mention good for the bank account 😉

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2017 at 18:35

   I can so follow you and I to tend to enjoy being in small an cosy hawser, rather that big and spacious. I understand that people like to have enough space for the whole family, but what is enough space and especially in our age, where we dont have any homeliving children 😀

   Reply

Skriv en kommentar