Menu
Bageriet

Choko-rug-stykker

Disse lækre, halvsunde, fiberrige og enormt skønne choko-rug-stykker, bagte jeg i aftes og hold nu op hvor er de bare en lækkerbisken. At de så tillige enormt nemme at lave og det med ingredienser som jeg altid har i huset, er jo kun et plus.

Vær opmærksom på de ikke holder særligt længe, da de smager fantastisk og den ene tager den anden. Selv manden er vild med dem.

Ingredienser:
Giver 12 choko-rug-stykker

• 2 dl knækkede rugkerner
• 2,5 dl vand
• 2 dl havregryn
• 2 dl rugmel 1 dl hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl solsikkekerner
• 2 dl skyr
• 100 g hakket mørk chokolade

Pynt:
• 1 dl solsikkekerne

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen stil den på 200°C.
• Kom rugkerner og vand i en gryde og bring det i kog, så snart det koger, tages gryden af varmen
• Bland nu havregryn, rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, solsikkekerner i en skål
• Når alle de tørre indgredienser er blandet sammen
• Tilsættes nu de afkølede rugkærner samt den resterende vand fra gryden (hvis de ikke er afkølede nok, smelter chokoladen når den kommes i)
• Tilsæt nu skyren og bland dejen godt igennem
• Hak chokoladen og vend den i dejen
• Sæt dej-klatter med en spiseske på bagepapir med en spiseske, tryk dem lidt flade
• Drys lidt solsikkekerne på hver “klat” dej

Sæt bagepladen med bag choko-rug-stykkerne nederst i ovnen og bag dem ca.28 minutter. 


- Mange tak fordi du læste med -
Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Mine videoer kan findes på YOUTUBE hvor et abonnement vil gøre mig glad.
Ligeledes kan du tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg".
0

13 Kommentar

  • Susanne
    18. februar 2017 at 14:52

    Ja, du lokker jo gevaldigt, så dem må jeg nok lav en af de kommende dage 😉

    SVAR
    • Catarina
      18. februar 2017 at 16:43

      De er så lækre som sådan en lille haps – eller faktisk bliver det nu til mange hapsere. 😉

      SVAR
  • Therese
    18. februar 2017 at 16:43

    De lyder lækre – og er en del billigere end de 11 kr stykket jeg gir for en lille chokorug på Lagkagehuset hernede! Måske den kommende uge skal indvies med sådan en omgang 🙂

    SVAR
    • Catarina
      18. februar 2017 at 16:46

      11 kr!! Jeg skulle vist bare være bager 😀
      Ja, så er de i den gra billigere, men om de smager lige som dem fra lagkagehuset, ved jeg så ikke, men jeg ved at disse smager forrygende og manden her i huset kan også lide dem, selvom han synes de er en tand for sunde. 😀

      SVAR
  • Anette
    18. februar 2017 at 19:13

    Mmm lækkert perfekt når man holder meget af rug og chokolade

    SVAR
    • Catarina
      18. februar 2017 at 19:32

      Så lykkedes det. Dejligt 🙂
      De er nemlig lækre og jeg elsker også rug og foretrækker det frem for hvede 😀

      SVAR
  • Celena
    19. februar 2017 at 13:32

    Mums! Looks good 🙂

    SVAR
    • Catarina
      19. februar 2017 at 15:49

      That are awesome and I’m sure your boys would love them 😀

      SVAR
  • Karin
    23. februar 2017 at 07:04

    Det er jo lige en god snack til mig, for som du skriver er den jo “halvsund” – eller som jeg tænker perfekt i små mængder. Må lige prøves. Tak for tippet.

    SVAR
    • Catarina
      24. februar 2017 at 17:57

      De er så lækre og jeg har også prøvet at erstatte de knækkede rukærner med en 5-kors blanding og de at altså også fantastiske 😀

      SVAR
      • Karin
        25. februar 2017 at 08:24

        Den 5 kornsblanding kan bruges til mange dejlige løsninger, den er fast inventar her i hjemmet.

        SVAR
        • Catarina
          25. februar 2017 at 19:07

          Vi har også altid 5-kornsbalndiger på lager 😀

          SVAR
  • 5-kornsstykker m/tranebær og choko –
    10. marts 2017 at 19:37

    […] fundet på. Det er noget af det sjove ved mandlavningen, synes jeg. Efter at have lavet mine lækre Choko-rug-stykker, en del gange, kom jeg til at tænke på, at tranebær og chokolade jo egentlig også passer fint […]

    SVAR

Skriv et svar til Catarina Annuler kommentar