Menu
Brasseriet / Vegetariske

De lækreste vegetariske spinatdeller

Jeg lavede dem for fær første gang for 25 år siden og der lavede jeg dem nogle gange, men så gik de i glemmebogen og først i aftes lavede jeg dem igen. Det er synd, at der skulle gå så mange år, før jeg huskede at lave dem igen, for de smager møj godt og er enormt nemme at lave. Selvom Manden var en smule skepsis, da jeg snakkede om, at jeg ville lave dem til aftensmad i aftes, måtte han erkende, at de der vegetarretter jeg laver, smager overrasket godt. Så her får du også lige opskriften.
Jeg lavede godt nok 3-dobbelt portion i aftes, for så var der også lidt til fryseren, men ud af en enkelt portion får man ca. 9 stk.

Ingredienser:
• 250 g spinat, jeg brugte frossen
• 1 løg
• 1 fed hvidløg
• 50 g hasselnødder
• 100 g emmentaler
• 1 æg
• 2 dl rasp
• Salt og peber
• 25 g smør til stegning, man kan bruge solsikkeolie i stedet

Fremgangsmåde:
• Pil løg og hvidløg og hak det fint
• Hak spinaten
• Hak hasselnødderne
• Riv emmentaleren
(Alle ovenstående indgridilenser smed jeg i foodprocessoren med kniven sat på, for så gik det lidt hurtigere)
• Æg, rasp, salt og peber blandes med de andre ingredienser og det hele blandes god sammen
• Formes til små flade deller og steges i smør/olie ved jevn varme til det er dejlige brune uden at være brændte.

TIP: Jeg har altid engangshandsker i huset, som jeg bruger når jeg laver konfekt, fars og bager og i går brugte jeg dem igen, da jeg blandede ‘farsen’ her sammen, men også da jeg formede dellerne, da konsistensen er meget medgørlig.

Vi spiste dem i aftes med et stykke rugbrød og syltede rødløg til, men man kan sagtens servere kartofler og andet grønt til.

Velbekomme.

4 kommentar

 • Karin
  2. marts 2017 at 07:16

  Tusind tak for tippet. Det med de kødløse dage, vegetariske retter, vil jeg gerne have ind i min ugentlige madplan, det er alt for mange år siden det sidst har været på programmet, jeg ved jeg kan slå din tid fra sidst du lavede spinatdeller, nemlig omkring 33 år siden.
  Børnenes far accepterede ikke kødløse dage, og overhovedet ikke vegetarisk mad (endnu et punkt på vores forskellighed der skulle have været tænkt på før vi fik børn – set i bagklogskabens … – og skidt pyt vi lever i nuet, og nu kan det ændres)
  Dejligt med variationer – så det ikke bliver det samme hver uge.
  Velbekomme

  Reply
  • Catarina
   3. marts 2017 at 07:01

   Velbekomme. Jeg elsker selv når jeg falder over opskrifter der er lette og lige til, også dem jeg selv finder på, som faktisk er pænt mange. 😀
   Vi prøver også at få de kødløse dage til at blive flere. for det første er vi jo vilde med grøntsager og for det andet er det også godt for kroppen. Jeg tror faktisk godt jeg kunne være vegetar, i hvertfald i hverdagene, men vi er to herhjemme, så lidt har også ret 😀

   Reply
 • Celena
  4. marts 2017 at 23:08

  I am definitely trying these! Thanks for the recipe xox

  Reply
  • Catarina
   5. marts 2017 at 14:04

   You are more than welcome 😀

   Reply

Skriv en kommentar