Menu
Sødt, surt & salt

Peanutbutter Granola – nemt og lækkert

Jeg laver jo altid granola/müsli selv. Dels fordi jeg er lidt nærig og dels fordi, jeg på den måde selv ved, hvad der er i og i hvilke mængder.

Her for et par weekender side, kom jeg på en ny opskrift, mest fordi det skulle gå hurtigt og dels fordi jeg ville lave en granola, som ikke indeholdt så mange ingredienser, som den jeg tidligere har lavet.

Jeg lavede kun en lille portion, da jeg ikke var helt sikker på, at jeg rent faktisk kunne lide sammensætningen, selvom jeg kan lide alle ingredienserne hver for sig, så var det jo ikke sikkert, at jeg kunne lide dem blandet sammen. Jeg havde en idé om, at peanutbutter , som stort set ikke indeholder andet end ristede jordnødder og salt, skulle være én af ingredienserne. Jeg har en ret stor forkærlighed for peanutbutter under Nutella (ja jeg ved det, det er ikke det sundeste at smide på et stykke brød, men for dælen hvor smager det altså godt) så en granola med den ingrediens skulle jeg prøve, at på bikset sammen. Og ved I hvad – den peanutbutter granola smager fantastisk.

Jeg kom frem til følgende ingredienser:
• 4 dl grov valsede havregryn
• 2 dl grofthakkede smuttede mandler (dem har jeg altid i fryseren, da jeg altid smutter 1 kg til jul)
• 2 spsk. peanutbutter
• 1 spsk. Sukrin Gold
• 1/2 dl. ahornsirup
• 1 dl. rosiner (man kan sikkert også bruge tranebær – det må jeg vist prøve næste gang)
• 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 160°C
• Bland alle ingredienserne i en passende skål
• Fordel massen i et bagepapirsbelagt ovnfast fad – eller hvis du laver en stor potion, bradepanden
• Når ovnen er varm, sættes fadet ind i ovnen og bages i ca. 40 minutter
• Undervejs røres der et par gange i massen
• Når den er færdig, afkøles granolaen inden den kommes på et glas

Velbekomme.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

1

6 Kommentar

 • Aargang73
  12. juni 2017 at 21:01

  DEN opskrift skal afprøves! Jeg elsker (!) peanutbutter og kan sagtens se at den kombination kunne være et hit. Jeg laver altid selv min mysli, ikke fordi jeg tror det bliver så meget billigere – men fordi det bliver enormt meget bedre (og sundere). Jeg gemmer din opskrift!

  SVAR
  • Catarina
   14. juni 2017 at 10:06

   jeg elsker at finde på nye opskrifter ud fra havd jeg selv kan lide og denne er bare så lækker 😀

   SVAR
 • Karin
  13. juni 2017 at 07:11

  Det vil jeg prøve, trænger til lidt afveksling til morgenmaden. Så jeg gemmer lige opskriften. God ide at ændre lidt her og der, på noget der er en succes, trods jeg nævner noget andet mht. Storm P løsning/helstegt gris/lam, der blev jo prøvet, det var ikke en succes, måske er dette her, og andre ting bliver da til en succes ved at lave nogle justeringer 🙂

  SVAR
  • Catarina
   14. juni 2017 at 10:09

   Det skulle du gøre Karin, og jeg tror endda at den er en du kan tåle, for mængderne man spiser er jo ikke store og indholdet ikke ret meget over havd du må få 😀

   SVAR
 • Ingrid
  14. juni 2017 at 21:17

  Det er ofte godt å lage tingene selv. Da vet man hva men spiser og man kan tilsette de tingene man synes mest om. Selvgjort er velgjort, sier man i Norge

  SVAR
  • Catarina
   15. juni 2017 at 18:41

   Den talemåde har vi også i Danmark og den holder i den grad 😀

   SVAR

Skriv en kommentar