Menu
Teknologi

Jeg bare plapre løs om ingen ting – vlog 2

En test mellem min iPhone 5SE mit gamle Canon Powershot S100 som vlogging kamera.
S100 har stabilisering, hvilket er virkelig godt, men lyden er til gengæld dårlig, i blæsevejr. iPhonen her ingen stabilisering som det også meget tydelig ses og det er faktisk lidt noget skidt.

Men jeg tror, at iPhonen alligevel vinder, for med den er det en smule lettere også selvom kvaliteten på front kameraet ikke er den bedste, sammenlignet med den på bagsiden.

Jeg laver jo ofte små film, specielt når vi er på ferie og ved andre lejligheder. Men jeg har aldrig vendt kameraet mod mig selv, og jeg er faktisk ikke helt tryk ved det. Det virker en smule egocentreret.

8 kommentar

 • Karin
  17. juni 2017 at 09:19

  Jeg er vild med tanken omkring vlog, fra jer der gør det. Det er spændende både at lytte og se. Glæder mig allerede til næste vlog.
  Jeg kommer nok først i gang om mange år, hvis jeg nogen sinde finder den tid fra det vil tage. Jeg har nok på min bucket liste der kommer før vlog 😉

  Reply
  • Catarina
   18. juni 2017 at 10:51

   Jeg er også lidt vild med tanken og synes at de personer jeg følger på YouTube gør det rigtig godt og de laver nogle fede videoer 😀 Men det er altså ret så grænseoverskridende og jeg er stadig ikke tryk ved at se mig selv på video eller for den sags skyld hører min eges stemme – yakkk
   Jeg tror der kommer flere vlogs, men jeg skal lige have styr på den grundlæggende og det kan jeg mærke endnu ikke er helt på plads. 😉

   Reply
 • Jan
  18. juni 2017 at 17:45

  Spændende 🙂

  Jeg har en kammerat, der i mange år skrev blog om dette og hint men mest om fugle og vandreture.
  Han har nu skippet bloggen og laver udelukkende Vlog’s og det især fra hans mange vandreture (dagture på mellem og -km længde), så der er noget at filme undervejs. Han bruger udelukkende mobiltelefonen…..selv om han har snakket om at købe sådan et Gopro kamera han kan have siddende fast på f.eks. en rem eller lignende.

  De er meget gode og flotte. Varer ca. 7-15 min. pr. Vlog. Den eneste, der har sagt til ham – er han begyndt at lægge underlægningsmusik på sine Vlog’s. Det er forfærdeligt, dels fordi han har en ret aparte musiksmag 😀 og dels fordi det virker forstyrrende. Hidtil har der bare været den lyd, som der nu har været hvor han har gået.

  Lige nu er han på vandreferie på Hærvejen (går fra Viborg til grænsen), så den bliver spændende at se; han har dog meddelt at den bliver i mange afsnit 🙂

  Held og lykke med projektet.

  Reply
  • Catarina
   18. juni 2017 at 21:00

   Tak skal du have Jan.
   Det lyder meget spændende med din kamerat. Fedt at tager springet helt og ikke længere skriver. Det tror jegg ikke jeg kommer til at gøre, men en kombination af begge dele er vist det jeg kommer til, men en overvægt på det skrevende (synes ikke jeg er helt fotogen eller har en fa de der lækre stemmer)
   Man skal passe på med musikken, den skal passe til det der vises, men nogle gange er det svært at finde gratis musik man kan bruge. Jeg har nogle gratis stykker, som jeg bruger indimellem, bl.a det der er i denne og den næste. 😀

   Reply
 • Celena
  20. juni 2017 at 00:01

  Love it! It is like we are meeting with you! xox

  Reply
  • Celena
   20. juni 2017 at 00:06

   PS: the S100 is definitely the winner 😉

   Reply
   • Catarina
    20. juni 2017 at 10:09

    Image wise but not sound wise 😉

    Reply
  • Catarina
   20. juni 2017 at 10:09

   Hi hi, its a bit awkward 😉

   Reply

Skriv en kommentar