Menu
Livet

Når livet slår knuder

ADVARSEL: Indlæg UDEN en rød tråd!

To en halv måned, så lang tid skulle der gå før en jeg igen fandt vej her ind på bloggen. Ikke fordi, at jeg har en masse indlæg som bare står i kø for at blive udgivet, men snare fordi jeg er bange for, at bloggen her går hen og dør helt, hvis jeg ikke lige river med selv op, af den dybe brønd af tomme ord manglende indlæg, jeg er havnet i det sidste års tid.

Det, at “alle” dele, her, der og alle vegne (blogs, Instagram, Facebook og Snapchat evt.) har gjort mig til lidt af en “Rasmus modsat”. Jeg vil ikke gøre som alle andre. Og med alle andre mener jeg, dem omkring 35-55, som jeg synes er blevet “værre” end de unge i 20’erne, når det drejer sig om at dele hele tiden! Jeg har slået notifikationer fra og også “muret” visse personer, da de simpelthent fylder for meget i mit feed, når jeg kikke forbi.

….ups…og nu kom jeg helt væk fra sporet.

Det jeg egentlig ville fortælle i dette indlæg er, at 2018 ikke lige helt har været mit år. Der har været alt for mange nætter med nattesved og søvnproblemer, som jeg i første omgang slog hen med, at min hjerne er en popcornhjerne, som konstant får nye ideer af ideer af ideer osv. Ved at “studere” mig selv, nåede jeg alligevel frem til, at det måtte være overgangsalderen der var i gang og mine varme dage med sved, ikke kun kunne tilskrives den dejlige sommer som vi har været beriget med i år. Jeg kastet mig over Femarelle, som har hjulpet mig så meget, at jeg nu igen følger, at jeg er ved at være mig selv.

Desuden har mine led og specielt mine knæ voldt mig problemer i år og det med lyde, der overgår den lyd der fremkommer, når hund knuser et ben mellem sine kæber. Min læge blev konsulteret og da jeg nu var kommet derop, kunne hun også lige få lov til at se på min nakke, som de forgående dage var blevet lidt stiv med smerter oppe omkring 2 ryghvirvel. Jeg fik en henvisning til en scanning af den ene knæhase, samt henvisning til fysioterapi, for både nakke og knæ.

I sidste uge havde jeg så min første konsultation hos fyssen. Han startede med, at få min nakke blødgjort, uha som det kunne mærkes. Ikke kun gjordet det ens smule ondt, men det gjorde også godt. Fyssen trak hovedet fra side til side, drejede det ført i småt cirkler for derefter at gøre cirklerne stører. Efter nakken kom knæene og de muskler der ligger omkring knæet. Jeg gik fra fyssen med øvelser til både nakke og knæ. Øvelser som tager mig ca. 20 minutter at lave hver dag. De 20 minutter er givet godt ud, for jeg kan mærke at det stille og roligt hjælper, med stivheden i nakken. Jeg kan endnu ikke mærke forskel med knæene, men det er jeg sikker på kommer med tiden.

Den sidste uge har jeg så også haft hold i lænden. Det startede sådan i det små, men det er blevet værre og værre. Så slemt, at jeg i går var nød til at blive hjemme fra arbejde, da jeg ikke kunne rette mig ud. Jeg holde sengen og det hjalp en del. I dag havde jeg så aftalen til scanning, samt en fys-aftale og en aftale med tandlægen. Søren blev hjemme for, at kører mig til mine aftaler, for det så jeg mig ikke i stand til. Scanninger viste, at det nok kun er noget væsker som gerende den ene hase og ikke en Bakers-cyste, som længen tænkte. Heldigvis.
Hos fyssen blev lænden taget under kærlig behandling og på et tidspunkt, skulle jeg ligge på siden og han tog så fat i min hofte og et stykke oppe på ribbenene og vred så den ene halvdel den ene vej og den halvdel den anden og det kunne kunne høres. Det gav et ordentlig kloak-lyd i ryggen. Jeg er stadig øm i lænden, men jeg har meget lettere ved at rette mig ud og jeg kan også sidde i en stol, hvilket næsten ikke var muligt i går. Så et eller ander har han kære fys, gjort rigtigt i dag. Jeg fik så også lige et par øvelser jeg skal lave til vi igen skal ses tirsdag. Så alt i alt, er jeg vel oppe på en små 30 minutters “gymnastik” for at få kroppen på rette bane igen. Men heller det, end alle de smerter.

Fremover må jeg så se, hvad jeg kan gøre for at forebygge. Jeg må ikke løbe mere, men derimod må jeg heldigvis stadig cykle og gå til spinning. Jeg må også gerne svømme, men svømning har jeg aldrig syntes var sjovt. Jow at være i vand og “lege”, dykke osv. synes jeg sjovt, men at svømme den ene bane efter den ande, er ikke mig. Måske jeg skal prøve yoga, som også findes i mit lokale spinningscenter. Altså når ryggen igen er blevet ok.

Tandlægen blev overstået med de sædvanelige nul huller og kun en tandrensning og polering som prikkern over i’et og nu ventre 4 dejlige fridage, hvor jeg helt kan komme ovenpå.

Hvis du har læst med hertil, så…. af hjertet tak, for det betyder, at jeg ikke har vrøvlet alt for meget.

Jeg håber, at I kære læsere alle har det godt og stadig har lyst til at læse med her på siden, når jeg engang imellem tager mig sammen og skriver et par linjer.

16 kommentar

 • Bot
  4. oktober 2018 at 18:35

  Køs

  Reply
  • Catarina
   4. oktober 2018 at 19:00

   Tak søde 😀

   Reply
 • Per Teilmann
  4. oktober 2018 at 19:23

  Velkommen til reparationsalderen 😉

  Reply
  • Catarina
   4. oktober 2018 at 20:04

   Ha ha, tak eller noget Per 😉

   Reply
 • Helle Klitgaard
  4. oktober 2018 at 19:50

  Midt i elendigheden er det godt at høre, at fyssen kan hjælpe dig 😊 jeg har gået til yoga for mange år siden, det kan jeg anbefale.
  Jeg har fravalgt hormoner til at afhjælpe overgangsalderen, men har hørt mange have stor gavn af det.
  Jeg læser gerne med, når du dukker op 🙋🏻‍♀️

  Reply
  • Catarina
   4. oktober 2018 at 20:04

   Ja, det er dejligt at fyssen kan hjælpe. 😀
   Femarelle er ikke hormoner, for sådan noget skidt skal jeg heller ikke have i kroppen. Dette er noget naturligt, mineraler, vitaminer osv. Klik på linket og læs 😀

   Reply
   • Helle Klitgaard
    5. oktober 2018 at 11:30

    Godt, jeg var helt bekymret – man hører så meget om hormoners bivirkninger. Jeg læser lige, om det du tager.

    Reply
    • Catarina
     5. oktober 2018 at 17:07

     Det er præcis hvad jeg har hørt om hormoner og derfor skal jeg heller ikke havde det skidt i kroppen 😀

     Reply
 • Inger Bonde
  5. oktober 2018 at 06:05

  Elsker ordet popcornhjerne og har læst det hele 😊

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2018 at 17:06

   Tak for din kommentar Inger 😀

   Reply
 • Karin
  5. oktober 2018 at 06:56

  Pyha, kære Catarina, sikke et 2018.
  Alle kvinder rammer den berømte mur, overgangsalder, nogle mere voldsomt end andre. Krydser fingre for Femarelle bliver din løsning. Jeg fandt jo aldrig ud af, om jeg var meget plaget, fik jo noget medicin der havde sved som en af bivirkningerne, der var også noget medicin jeg ikke kunne tåle, samt noget panikangst der er kommet med alderen, i forbindelse med jeg ikke har passet på mig selv i en årrække.
  Nakkesmerte, knæ der siger mærkelige lyde, en ryg der låser, her er der mange der kan tale med, det tror jeg har noget med fødselsattesten at gøre, uanset hvor god vi hver især har forsøgt at passe og pleje vores krop, så kommer der nogle skavanker, nogle mere end andre. Vi der sidder med administrative opgaver på arbejdet, rammes i nakke/skulder. Knæskader, øv øv øv, heldigvis kan du cykle, gå. Håber så bare det i ryggen var denne ene gang, og ikke noget slid der, for det kender jeg alt for meget til.
  Kan godt blive lidt misundelig på du kan cykle/spinne. Min nakke kræver jeg sidder på cyklen, som jeg sidder ved et spisebord, altså holder nakken lige med rygsøjlen. Kan sidde på en sofacykel 😉 – Derfor er jeg så vild med crossmaskinen i et træningscenter.
  Jeg har et øvelsesprogram på ca. 30 minutter dagligt, plus 30 – 45 minutters mindfulness. Det kan mærkes, når jeg springer over.
  Knæk og bræk med voksenalderen.

  Reply
  • Catarina
   5. oktober 2018 at 18:21

   Ja, det drikke helt sådan jeg havde planlagt at mit 2018 skulle arte sig. Men når det nu er sådan, så må jeg se om jeg kan indrette mig med det og så ellers komme på toppen igen. Desværre tror jeg du har ret med hensyn. til at det nok er alderen der spiller ind, jeg vil dog gøre mit til at det ikke ender med kroniske smerter og lave de øvelser fyssen har sagt hjælper – også i fremtiden. Heller prøve at forebygge end helbrede, er hvad jeg er nået frem til. 😉 Jeg må godt cykle, da en af de øvelser jeg laver, nettet er en øvelse med at få nakken tilbage, ja faktisk ligger jeg og laver den hele 15 minutter hver dag med en fys-blød-bold under hovedet og så presser hovedet ned bolden og holder presset mens jeg drejer det fra side til side. Når jeg laver mineøvelser, så tager jeg en lydbog i ørene og inden jeg får set mig om, så er jeg færdig med alle øvelserne.
   Jeg overvejer lidt det der yoga, men jeg tror lige jeg skal være helt på toppen igen inde jeg starter ud med noget nyt. 😀
   Tak for din hilsen Karin.

   Reply
   • Karin
    6. oktober 2018 at 08:25

    Dejligt du har fundet vejen, krydser fingre for der bliver plads til yoga. Det siges det er fantastisk. Gik til noget lignende en periode, desværre lukkede holdet ned, flyttede hen til tider på dagen, hvor jeg arbejdede. Det giver så meget ro, og samtidig styrkes balancen, og dermed fantastisk til flere af dine udfordringer.
    Glemte helt at kommentere på dine tanker omkring sociale medier. Her kan jeg godt følge dig. Flere unge er begyndt at drosle ned, sige fra, hvor den voksne generation bare tonser afsted med alt muligt ligegyldigt. Har som du slået notifikationer fra, dog er der enkelte jeg har bevaret denne funktion hos. Snapchat er jeg fravalgt, IG bevarer jeg, dog kun til billeddeling, benytter ikke historiedelen. Samtidig har jeg fjernet delinger mellem IG og FB. IG, FB, twitter etc. er for mig overfladisk deling, hvor bloggen/blogland er fordybelse.
    God weekend til dig og dine

    Reply
    • Catarina
     6. oktober 2018 at 13:11

     Det er præcis det samme jeg har hørt om yoga, men jeg tror kige at jeg skal have alt på plads først og ikke mindst, grønt lys for at kaste mig over det.
     Snap, har jeg på telefonen, men bruger det ikke – kunne faktisk bare slette appen….. jeps, så er den slettet. 😀
     Jeg kan også lide Instagram og bruger også storries og bilede delen – men ikke hver dag og slet slet ikke i samme omfang som andre på min alder, som også er dem de rer blevet muted – for jeg har ikke lyst til at se hver rengørings ting ect – der siger jeg så bare – “eget a life” uden for det sociale. Jeg seler mellem IG og Facebook, men kun til Catarina.dk sidens facebook, ikke til min private FB konto 😀 Men det tror jeg du har lagt mærke til.
     Du må også have en dejlig weekend Karin og tak for din kommentar.

     Reply
 • Layoni Ansen
  7. oktober 2018 at 14:36

  Hej Catarina 🙂 hvor søren gik det det galt, for jeg skrev næsten en hel “roman” til dig, og alt smuttede, men jeg prøver lige igen, men kun kort. Hilsen Layoni

  Reply
  • Catarina
   7. oktober 2018 at 17:49

   Hej Layoni
   Jeg ved ikke hvad der skete for dig – jeg har tjekket spammappen, men der ligger ikke noget fra dig. Øv at sådan en roman ikke når igennem, den ville jeg godt have læst 😃
   Tak for din hilsen.
   Catarina

   Reply

Skriv en kommentar