Menu
Teknologi

Død telefon

Jeg har ingen ny telefon, eller det har jeg, hvis man sammenligner med de helt gamle telefoner med fysiske taster eller drejeskivetelefonerne. Jeg har en iPhone SE som jeg er rigtig glad for. Den har efterhånden 2½ år på bagen men jeg har ikke tænk min at udskifte den med en nyere, så længe de fysiske størrelser på de nye telefoner er større end min SE.

Jeg har dog haft lidt problemer med den, her de sidste par måneders. Det ene øjeblik var den 100% opladet og det næste kun have 1% tilbage og derefter dø helt. Senest oplevede jeg det i Aalborg hvor jeg lige havde taget et par billeder og lidt film, bum… så døde den og jeg måtte låne Christians telefon til de sidste billeder. Normalt har jeg mit kamera med på tur, men det glemte jeg i arbejdsrygsækken, så derfor blev telefonen taget i brug.

I længde er det ikke holdbart, at skulle have en powerbank med bare for et lille smut væk fra en stikkontakt, så jeg vidste at batteriet stod til en udskiftning. Det ville jo heller ikke være et problem, hvis jeg kunne undvære telefonen i nogle dage, som jeg har hørt det tager at få skiftet sådan en bandit, men i dagens Danmark, er det ret svært.

Jeg gav mig til at søge på nette og fandt en lille biks i Odense som hedder SmartphoneCare, som kunne klare det mens jeg ventede. Jeg ringede for at hører om der evt. var tid senere og ja, det var der. Jeg ankom kl. 15: 07 og 15:17 gik jeg derfra igen, men en telefon som havde fået ny batteri.

Det er ikke et originalt batteri, men til 299,- alt incl. så er det helt ok med mig og miljøet. Mens batteriet blev skiftet sad jeg og fik en kop kaffe og så på, at han skiftede batteriet ud, så min mobil var ikke ude af syne på noget tidspunkt, meget betrykkende, da jeg ikke havde nulstillet den inden ankom, noget jeg helt sikkert ville gøre, hvis den skulle sendes et eller andet sted hen.

Batterierne er i dag langt bedre end for 10-20 år siden, men i dag har vi en minicomputer i lommen – og ikke en mobiltelefon, som i de gode gamle Nokia 3210-dage, så derfor sluger mobilen også mere strøm og i og med at den også er en computer, så bruger jeg også min som en sådan. Så I hører ikke mig klage over battertiden eller levetiden for et batteri.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

4 kommentar

 • Karin
  12. december 2018 at 19:43

  Åh bare det var min SE der kunne laves med et batteri. I nov. blev det galt med lyd ved opkald, modtager kunne kun hører mig ved håndholdt tale. Prøvede med nulstilling til fabrikstildtand uden det hjalp.
  Jeg har nu en “Mega” model XR, frygtede det med størrelsen ville genere voldsomt. Nu nyder jeg skiftet, den passer meget bedre, hvilket jeg ville have forsvoret aldrig ville ske 😂
  Skønt du kunne få skiftet batteri så hurtigt.

  Reply
  • Catarina
   12. december 2018 at 19:54

   Tillykke med den nye.
   Biksen jeg fik skifte batterie i laver også lyd, mikrofon og kamera, så hvid der bliver noget galt med det, så ved jeg hvor jeg skal gå hen. Ellers bliver det en brugt en, for jeg synes vi bruger alt formeget elektronik og sket ikke reparere nok på det vi allerede har. 😀

   Reply
   • Karin
    12. december 2018 at 20:31

    Havde det ikke været så dyr at rep. havde jeg heller ikke valgt at skifte.
    At jeg så i dag har erfaret det har hjulpet mig, det at skrive beskeder, noter etc. er meget mere behagelig fra en større skærm, skavankerne mærker jeg ikke så meget til mere. Og alderdommens behov for noget der er større kan jeg nikke genkendende til 😂
    Jeg er normalt ikke meget for brug smid væk kulturen.

    Reply
    • Catarina
     12. december 2018 at 21:36

     Godt du har fundet noget der fungere for dig. 😀 Mine forældre har begge SE og vender enten telefonen på langs når de skriver eller indtaler beskeden.
     Synes nu ikke at 299,- for batteri eller rep af højtaler er dyrt. Men selvfølgelig… så får man jo også en ny telefon på få penge i dag. 😀

     Reply

Skriv en kommentar