Menu
Familieliv

432 pebernødder gør ikke megen væsen af sig

Jeg havde ellers bestemt mig for at jeg ikke ville lave det store idag, men så kom jeg alligevel til at tænke på at jeg vist heller måtte få lavet et ekstra portion at mine gode pebernødder og også en portion at de lækre chocoalade chip cookies. Jeg startede med dejen til cookiesene for den var den en smule mere arbejde ved, da både chokoladen og nødderne jo skulle hakkes.

Da dejen var rør godt sammen, blev den fordelt på 4 stykker bagepapir og rullet/trukket samen til en ensartet cylinder, som blev lukket i enderne, klar til fryseren. Det er noget nær den letteste måde at lave de småkager på. Når de skal bages, tages der blot en rulle ud af fryseren og skæres i skiver af 5 mm, skiverne lægges på en bageplade med bagepapir og så direkte ind i den forvarmede ovn. Ingen af rullerne skal dog bages i denne weekend, men først senere på ugen, da vi eller bare spiser dem.

Da cookiedejen vari fryseren, gik jeg ombord på dejen til pebernødderne. Den er hurtig at lave, men det tager alligevel lidt tid at rulle dejen ud i passende pølser og derefter skære dem ud i passende stykker, for til sidste at få den på en bageplade. Det blev til 5 1/2 bageplade og i alt 432 pebernødder. De er nu alle på glas og klar til den næste 14 dage med jul.

Jeg tog faktisk tid på mig selv og alt i alt tog det ikke mere end 2 timer (startede kl. 08:00 og skiftede karklud kl. 10:00), så var alt lavet og køkkenet ryddet. Så dettt………

Hvorfor udsætte til i morgen, hvad kan gøres i dag!

2 kommentar

 • Karin
  18. december 2018 at 14:12

  Det er så dejligt at få pebernødder i dåserne, og klargjort til cookies senere på ugen. Det svinder mindre når det bare er at skære den frosne rulle ud til bagepladen. En enkelt kan jeg da god tillade mig hvis nu, men 432 bliver nok for mange 🙂

  Reply
  • Catarina
   23. december 2018 at 10:29

   Jeg elsker at være på forkant og ikke stresse afsted, ikke fordi jeg har en masse jeg skal nå, men du ved, de der enkelte ting som er lidt en tradition, vil jeg gerne have lavet. 😀

   Reply

Skriv en kommentar