Menu
Livet

Nomine frigus virus og akut bronkitis

Jeg skal da ellers lige love for, at jeg ligget underdrejet,  af det der går under den latinske benævnelsen Nomine frigus virus – en forkølelsesvirus. Jeg har været snotforkølet incl. alle følgeledsagerne, så som et  voldsomt tungt hovede, tæt næse, ondt overalt, en hoste som nærmest var ved at tage livet af mig, med en dertil fuldstændig forsvundet stemme (som mine omgivelser – læs manden – var glad for.

Det hele startede onstdag i sidste uge, hvor jeg på jobbet frøs og slet ikke kunne få varmen, samtidig med at jeg synes der var noget kriller i halsen.

Da dag blev til aften og senere nat, var jeg fuldstændig sat til og torsdag morgen måtte jeg indgive en sygemelding. Både torsdag og fredag forsvand uden jeg registrerede det. Jeg sov næste begge dage væk. Lørdag følte jeg en stue fremgang, men jeg blev snydt.

Jeg valgte at tage på arbejde mandag, proppet med piller og uden stemme, kun med visken kunne jeg gøre mig forståelig. Under normale omstændigheder ville jeg ikke havde været tager på job mandag, for det var jeg ikke helt klar til, men da sidst på ugen gik på ferie (det er jeg så nu), så synes jeg lige jeg ville vise mig på kontoret. Ved middagstid forlod jeg igen kollegaerne og vendte først tilbage onsdag. Onsdag smuttede jeg også lige forbi lægen for at få tjekket, om det skulle en lungebetændelse jeg havde fået (pga. alt den hosten). Det var heldigvis ikke lungebetændelse, men akut bronkitis, som er en af følgerne til den forkølelsesvirus jeg har fået raget til mig.

Siden onsdag er det gået stille og roligt fremad, jeg snotter endu en smule og hoser stadig lidt, men alt i alt, så føler jeg mig mere frisk end jeg har gjort de sidste mange mange dag.

Nu skal ferie nydes.

6 kommentar

 • Karin
  2. februar 2019 at 08:38

  Pyha sikke en omgang du der har fået raget til dig. 🤧🤕🤒
  Mon ikke Søren hellere vil samtalen end den voldsomme hoste du ligger for dagen?
  Sender dig de varmeste og masser af healende tanker, samt ønsket om en dejlig vinterferie.
  Skal i ud og rejse?

  Reply
  • Catarina
   2. februar 2019 at 09:28

   Ja, den var bestemt ikke sjov, næste lige så slem som den influenza jeg nåede at få sidste år. 🙁 Joe, Søren ville helt klart heller have han “gode gamle hustru” siddende overfor sig, end den syge håne inde i sangen 😀
   Jeg vi smutter lidt afsted, og er så småt igang med at pakke taskerne. 😀

   Reply
   • Karin
    2. februar 2019 at 09:52

    Ønsker dig/jer en dejlig ferie. Det bliver spændende at hører om, når du/i igen lander hjemme. Krydser fingre for du så er helt fris igen.

    Reply
    • Catarina
     2. februar 2019 at 18:58

     Tusinde tak Karin. Jeg tror jeg fortalte dig det i en messenger besked på et tidspunkt, men ellers kommer der helt sikkert lidt her på bloggen 😀 Jeg er endu ikke helt på toppen, men jeg satser på at det hele går væk, efter et par dage på feriedestinationen. 😀

     Reply
 • Helle Klitgaard
  2. februar 2019 at 11:21

  God bedring.
  Min mand har hostet, haft ondt i halsen osv i flere uge. Det er åbenbart nogle seje vira i luften. Jeg er heldigvis ikke blevet smittet, så jeg er bare træt af at høre på ham i weekenden 😉

  Rigtig god ferie – selv om du måske ikke er helt på toppen.

  Reply
  • Catarina
   2. februar 2019 at 19:02

   Mange tak skal du have Helle. Det er en streng omgang og jeg tror også at Søren er ved at være lidt træt af at jeg hoster så meget. Heldigt at du ikke er blevet smittet, set samme gælder Søren.
   Tak for de gode ferieønsker – vi glæder os til at komme lidt væk. 😀

   Reply

Skriv en kommentar