Menu
Familieliv / Kolde & varme drikke

Val De France, økologisk cider

Val De France, økologisk cider

Val De France, økologisk cider.

Her i foråret var vi inde og spise på restaurant Fynboen i Odense. De havde en lækre forårsmenu som samtidig var et Støt & Spis arrangement. Til menuen ville vi gerne have noget alkoholfri at drikke. Det er ikke fordi vi ikke drikker alkohol, men vi drikker ofte alkoholfrie øl og vine. Personalet på Fynboen anbefalede, at vi tog en Val De France, Peach (fersken) som er en økologisk, alkoholfri og forfriskende cider. Vi var en smule forbeholden, da vi ofte synes, at ferskesmag kan virke en smule parfumeret, når den bliver brugt i andre produkter end som ren rå ferskenfrugt. Men hold nu op, hvor blev vi overraskede. Den cider smagte ikke mindre end fantastisk. Den var dejlig perlende på tunge uden dog at være som en kulsyreholdig sodavand, mere som en let champagne. Den var ikke sød, men lige tilpas til at den også kunne drikkes til mad.

Her den anden dag kom jeg igen i tanke om den lækre cider og kikkede på nettet, for at finde ud af hvor den kunne købes. Den fås hos flere forskellige online shops. Jeg valgte at handel hos Alkoholfributik.dk, da jeg der kunne få en kasse alle varianter gange 2, og jeg virkelig godt kunne tænke mig at smage de andre varianter. Kassen ankom så i dag og jeg har nu fået kikket på alle flaskerne.

Lad mig starte med nettop flasken. Cideren leveres i en smuk grøn flaske, men en fin dekoreret etiket, en korkprop som er fastgjort med et muselet (ståltrådsnet) præcis som man ser det på champagneflasker, på den måde bevarer cideren sin friskhed og kulsyre. Cideren er lavet af økologiske frugter og tappet på flaske i Bretagne som er i nordvest Frankrig. Den indeholder ingen konserveringsmidler, er ikke tilsat nogle former for tilsætningsstoffer eller sukker og er fri for gluten.

Kassens indhold set fra venstre:

2 x Val De France cider med hindbær 75 cl
2 x Val De France cider med hyldeblomst 75 cl
2 x Val De France cider med granatæble 75 cl
2 x Val De France æblecider 75 cl
2 x Val De France cider med pære 75 cl
2 x Val De France cider med fersken 75 cl

Nu glæder jeg mig til at smage de 5 andre varianter.

7 kommentar

 • Karin
  31. august 2019 at 07:46

  Det er altid dejligt at blive inspireret. Jeg kæmper lidt med de “små bobler” i diverse drikke, som du allerede ved. Har her hen over sommeren, nydt en mousserende rosé med skruelåg, den har fint kunne holde, måske lidt for “boblende” i begyndelsen, og lidt for død i smagen, når jeg nåede det sidste glas, der var også hele 5% alkohol, som jeg ikke var så glad for. Derfor kunne det jo friste, altså dit dejlige forslag her. Ved den ikke når at stå åbnet så længe hos dig/jer, som den vil komme til her. Jeg vil nok også lige være så uheldig at den vil blive iltet ved en dekantering til en kande med låg, når den nu skal opbevares.
  Derfor gemmer jeg dit tips, så jeg kan afprøve det. Dog vil jeg først lige prøve med en enkelt flaske, for går det ikke, så er mængden (storkøb) nok ikke lige første prioritet. Måske granatæble, eller hyldeblomst bliver den jeg vælger, begge kan jeg finde på at bruge som smagsforstærker til min vand, ligesom lime.
  God weekend.

  Reply
  • Catarina
   4. september 2019 at 17:13

   Man kan faktisk få sådan nogle propper som man kan sætte over champagneflasker, så de på den måde kan holde på kulsyren. De er virkelige lækre og jeg vil mulighed for at smage 4 af den andre smage i lørdags og selv drengene synes det var lækre. Ja, prøv med en en enkelt flaske og se om det e noget for dig- det var jo også lidt sådan jeg gjorde og blev så ret hooked 😀

   Reply
   • Karin
    5. september 2019 at 07:20

    Tak for tippet, de må findes, altså de propper. Tror det først bliver i 2020, det bliver aktuelt. Kan mærke efteråret har fået fat, og dermed vil det lille glas rødvin finde vej. Det er kun fredag og lørdag, da det er en rødvin med %, og kun et lille glas, måske lidt mere, når jeg er i selskab med andre, dog aldrig så meget, at jeg føler mig beruset. Det bryder jeg mig ikke om. Jeg har ikke kunnet finde en rødvin blandt de alkoholfrie, hvor smagen er så god, at jeg vil erstatte den jeg hygger mig med.

    Reply
    • Catarina
     5. september 2019 at 19:26

     Sådan en prop kan købes for en billig penge og var måske en iden til en julegave – se denne her. Jeg prøver altid at finde små anvendelige ting at ønske mig, for jeg har jo som sådan ikke noget jeg ønsker mig, men drengene vil jo gerne give os noget 😀
     Jeg har heller ikke fundet nogen rødvin uden alkohol, der smagte, men hvidvine er ok, og det samme rosé og nu dem her – dem er jeg lidt forfalden til 🙂 En god sherry er det jeg helst vil have hvis vi lige skal have et glad en eller anden weekend, ellers alkoholfri øl, som Nordic, som vi altid har 😀 Nu jeg skriver dette her, kan jeg godt se at jeg faktisk mest drikker alkoholfrie ting – men det er vist også og 😀

     Reply
     • Karin
      6. september 2019 at 08:44

      Tak for tippet.😍 Og en fantastisk gave ide. Den er nu plottet ind på min ønskeliste. For jeg vil helt sikkert prøve denne Cider af når vi igen skriver forår/sommer. Har nemlig stadig nogle flasker stående af
      Vida Viña Tendida Moscato Rosé
      En mousserende og kun 5% alkohol.
      Jeg har aldrig fundet smag for sherry, ved godt hvorfor, det har jo været den billigste, eller det der kaldes “Husets”. Og øl, det er jeg aldrig blevet fan af, kun en enkelt Hoegaarden, med is og lime, på en dejlig sommeraften, dag. 😋

      Reply
      • Catarina
       8. september 2019 at 09:52

       Velbekomme Karin og husk, den kan også bruges til din muserende rosé flaske. Jeg synes selv altid det er dejligt at få små tips som kan bruges til gaver, for som sådan har jeg no alt hvad jeg behøver og helt sikker også mere end jeg har brug for.
       Jeg er sikker på at du ville kunne lide “min” sherry, som er en jeg får etpar glas af omkring jul – ellers drikke jeg ikke ret meget andet endt til specielle sammenkomster. 😉
       Ha’ en dejlig søndag 😀

 • […] følte mig også en smule tung i hovedet, sådan alla tømmermænd, selvom jeg kune havde drukket alkoholfri bobler. Som søndagen skrev frem, blev der værre og værre. Da søndag blev til mandag, måtte jeg […]

  Reply

Skriv en kommentar