Menu
Teknologi

En stor blev udskiftet med en lille

Jeg har haft en ipad siden er den 2. oktober 2011 hvor jeg købte min første af slagsen. Det ver den der hed iPad 2. genneration. Da iPad Air kom det følgende efterår, solgte jeg min “gamle” iPad til en veninde og købte end lettere Air. Den har jeg så haft lige siden og være3t ter glad for den. De senere år er den dog kun blevet brugt til at læse på. Det være sig de e-bøger jeg selv har og de bøger jeg låner via e-reolen, som jo er gratis.

Da Apple relancerede iPad mini (5. generation) her I foråret, var jeg ret lidt hooked. For det at få en iPad der var en del hurtigere, men også mindre, ville passe på perfekt til min brug af iPad. Men jeg var også en smule splitte, for ville det nu bliver godt, eller ville den trods alt være en kende for lille. Jeg overvejede for og i mod og brugte også sommerferiens læsning til at “se” fordele og ulemper.

I september bleve jeg så enig med mig selv om, at jeg nok heller måtte prøve med den lille model, og da jeg så samtidig fandt en køber til min anden iPad, så var der egentlig ikke så mange spekulationer tilbage. Den 11. januar bestilte jeg den samt et cover, og allerede fredag den 13. september ankom den.

Nu har jeg så haft den i en 3 ugers tid og jeg må sige at det er noget af det bedste jeg har gjort for min læsning. Den er så super let at sidde og ligge med at det virkelig føles som en meget let bog. Dimensionerne (højde: 203,2 mm, bredde: 134,8 mm, dybde: 6,1 mm, vægt: 300,5 gram) er perfekter, så det rent faktisk er muligt, at holde den i én hånd, uden at blve træt i hånden/fingrene, ved længere tids læsning. Den lille iPad mine har, som de forgangende mini modeller, nogle rimelig store “kanter” rundt om skærmen, men jeg synes faktisk de fungere fint, for det giver mig mulighed for, at holde der uden af ramme skærmen, men samtidig kan jeg scrollet/bladre i mine bøger.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

7 kommentar

 • Liselotte
  6. oktober 2019 at 15:53

  Jeg er lige gået stik modsatte vej og har investeret i en Apple iPad Pro 12.9. Jeg er meget glad for den, men jeg bruger den formentlig også meget anderledes, end du gør. Godt vi kan finde noget, der virker for os 🙂

  Reply
  • Catarina
   6. oktober 2019 at 18:27

   For kamp 2 år siden besluttede jeg at få en 12″ MacBook som supplement til min MacBook Pro, så en iPad pro har aldrig helt være inde i tankerne – men måske en dag, når den 12″,eren ikke længer kan uden det jeg vil havde den til – og Broen er for stor at slæbe rundt på, så er en iPad pro med tastatur nok en mulighed.
   Jeg er vild med at der findes læsninger for enhver derude 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  6. oktober 2019 at 16:07

  Det er dejligt med noget grej der fungere.
  Jeg har stadig IPad 2 😂, hvor det så er mobilen der er blevet udskiftet for knapt et år siden til 10R.
  Når jeg læser er det i bogform, skærme kan forstyrre mit blik. Ellers lytter jeg og det er vis mobilen. Det er børnebørnene og Thilde der benytter min IPad ❤️💙
  God søndag og ønsket om masser af god afslapning.

  Reply
  • Catarina
   6. oktober 2019 at 18:29

   Jeg elsker at have mange bøger med mig på ferie og den eneste mulighed er iPaden, hvis jeg altså ikke skal skæve mig en pukkel til ha ha ha.
   Du ønskes også en god søndag her fre det fynske af 😀

   Reply
 • Therese
  22. oktober 2019 at 14:36

  Jeg bruger ikke så ofte min iPad, men min mand har den “kæmpe” iPad Pro, som han bruger til kodearbejde og grafisk arbejde. Den er simpelthen så smart. Med det nye OS til min MacBook Pro, kan jeg faktisk også bruge min iPad som ekstra skærm, hvis jeg får brug for to skærme. Det er smart.
  Dejligt med nyt legetøj 🙂

  Reply
  • Catarina
   23. oktober 2019 at 19:15

   Jeg læser meget og der er den lille her super god 😊 Jeg har også prøvet at bruge minien som ekstern skærm, men det er ikke alle programmer hvor den deling der kan gøres er lige i skabet. Altså her tænker jeg på eks. fcpx – der er det lidt hovsa, men med mail i den ene og er andet program på poren eller den lille book, fungere det fint 😊

   Reply
 • En lille ny mini – Catarina.dk
  13. maj 2022 at 09:47

  […] elsker jo min lille lette iPad mini og ikke mindst så elsker jeg, at den er så let at holde i en hånd, når jeg læser bøger fra […]

  Reply

Skriv en kommentar