Menu
Familieliv

En dejlig aften og en ny dag i et nyt årti

Nytårsaften

Vi var 3 nytårsaften. Det har planlagt sådan i længere tid. Vi var sammen med vores veninde, som hører til den lille boble som vi har færdes i hele dette år. Så vi fulgte bestemt opfordringen med ikke at mødes med nogle som man kun ser et par gange eller 4 om året.

Vi havde en skøn aften, med masser af snak og lækker mad.

Menuen

Canapéer:
-Håndsaltet færøsk laks med rygeostcreme og råsyltet agurk på sprødt rugbrød.
-Anderilette med æblechips og marinerede rødløg på ristet toast.
-Hummersalat i sprød krustade med ørredrogn.
Forret:
Dampet torsk, på bund af jordskokkesuppe, toppet med fennikel/æble crudité og trøffelolie. Serveres med surdejsbrød. 
Hovedret:
Oksemørbrad med råmarinerede rodfrugter, kartoffelgratin og karl johan sauce, samt selleripure.
Dessert:
Chokolademoussekage med skovbærcoulis, hvid chokoladecrumble og brombær.

Da klokken slog 12, hoppede vi med hinanden i hænderne, ind i det nye år og årti samt skålede for et godt nyt år. Vi tog overtøj på for at gå ud i haven og se på alt fyrværkeriet som blev fyret af rundt omkring i landsbyen her.

Søren havde sørget for, at vi også kunne skyde lidt af i form af 3 små “fountains”. Hverken vi eller vores veninde, bruger normalt penge på fyrværkeri, da vi så ligeså godt kunne sætte ild til 100 kr sedler. Men disse små 3 “fountains” kostede samlet kun en 80 krone-mand, det var skisma lidt hyggelige at se på, da de ikke skød op i luften som batterier eller raketter, men stod pænt i snevejret på græsplænen og spruttede.

Dagen derpå efter en dejlig aften

Som det så tit går, ja så vågn vi til normalt tid i morges, og det på trods for at vi først loppede i send en time efter vores nytårsgæst var taget hjem. Jeg lå dog og snuede et par timer i sengen, bare fordi jeg ku’.

Dagen er ikke blevet brugt på det store, men så alligevel, for der var en dug og nogle servietter der ikke vaskede sig selv, så det fik vil ordnet. Nu er de rene, strøget og atter lagt i skuffen. Så er det blevet til lidt frisk luft, skihop og hygge. Sådan må en 1. januar være. I hvertfald her.

I dag er det den aller første dag i et nyt årti og det er nu alligelvel sådan lidt hurtigt 2020 er gået.

2 kommentar

 • Karin
  2. januar 2021 at 06:27

  Godt nytår til dig og dine 💥🍾🥂🎉

  Din fortælling om nytårsaften lyder præcis som jeg foretrækker, uanset om det er i den sociale boble, eller en helt almindelig nytårs aften. Ja stille og rolig, og godt selskab.

  Nu er hverdagen 2021 i gang.

  Reply
  • Catarina
   2. januar 2021 at 19:53

   Tak skal du have Karin. Ja vi er også til de mere stille og nyder bare et lille selskab, hvor det er muligt at tale sammen. 😊
   Ja hvordan rammer mandat og det var så den ferie. 😉

   Reply

Skriv en kommentar