Menu
Familieliv / Kunst, kultur, sport & mad

Siden sidst….igen 🧐

Ja, overskriften lyder noget som du har læst før. Det er det på så sin vis også, for det er genbrug… altså overskriften, men alt andet er ikke. Jeg tror jeg bliver nødt til at lave lidt regler for mig selv sådan at jeg rent faktisk får skrevet jævnligt. Måske én gang om ugen eller 2, sådan at jeg får fulgt lidt op på alle de småindlæg som jeg har i hovedet og i fotoarkivet.

Nedenstående er kun et lille udpluk af de småting der sker i hverdagen, men ikke alt når altså at kommer herind.

Den lille smalle

Sidste lørdag spurgte Søren om vi ikke skulle cykle ind til en lille restaurant klods op af rådhusets ene side, for at spise morgenmad. “Den lille smalle” åbner for morgenmad allerede kl.9 og som navnet antyder så er det en lille smal restaurant. For nogle år siden var jeg derinde og spise frokost med en veninde, men jeg har aldrig prøvet deres morgenmad.

Jeg valgte en mad med avokado og blødkogte æg, mens Søren snuppede et par af deres gode boller med godt smør og ost. Som morgensmadsdessert valgte jeg bananabread, som jeg er ret pjattet med, dog var denne udgave ikke helt efter min smag, ikke at den smagte dårligt, men der var noget med konsistensen som ikke var helt mig.

Det er bestemt ikke sidste gang at vi spiser morgenmad derinde sådan en lørdag. Og når vejret bliver varmere, så skal vi da også sidde udenfor og nyde den.

1. maj møde

Jeg og en veninde har i vores 50+ års liv, aldrig været til et 1. maj møde og da vejret tegnede til at blive godt, besluttede vi at det måtte der rådes bod på.

Normalt bliver 1. maj møderne i Odense, afholdt i Kongens Have (parken over for banegården – og endnu tidligere var det i munkemose) men i år, var det blevet rykket ud i nærheden af havnen. Vi var ikke helt sikre på, men regnede med, at når vi nåede havnen, så kunne vise på menneskestrømmen hvor det var, eller der ville måske ære nogle skilte. Vi nåede at køre forkert et par gange inden vi nåede til det rigtige sted – en kedelig parkeringsplads bag nogle bygninger, et pænt stykke ude af havnen – nærmest i bydelen Næsby.

Vi ankom, fik parkerede cyklerne og kunne høre at Mette Frederiksen var i gang på “talerstolen”. Det var ikke super spændende og efter at have stået lidt og kikket på de fremmødte og ikke mindst køerne til pølserne og fadøllene, valgte vi at cykle mod centrum igen.

Der var loppemarked nede ved havnebassinet og efter at have snuset lidt rundt der, trængte vi til en kop kaffe og en lille kage. Fr. Lunds bageri har åbnet en butik i udkanten af havnebadet/havnen og der satte vi os i solen og nød søndagen.

Kagen og kaffen blev spist mens snakken flød og vi blev hurtigt enige om at eftermiddagen godt kunne strækkes med en enkelt Bau. Vi gik fra havnen op til Pakhuset og minsandten der ikke også vat loppemarked. Vi fandt dog heller ikke noget der, som vi ikke kunne undvære og da alle boder var blevet tjekket ud, bestilte vi en bag til os hver og satte os udenfor og spist den.

En dejlig dag, men 1. maj møder, kommer ingen af os til at deltage i fremover.

2 kommentar

 • Karin
  11. maj 2022 at 07:26

  Det er altid dejligt når der kommer et indlæg fra din hånd. At de så samtidig er krydret med fantastiske billeder, prikker lidt til jeg skal blive bedre til at tage billeder, og det er en dejlig prikken.

  Lækkert med lidt variation, når lysten til et alternativ til den traditionelle morgenkaffe i hjemmet.

  Jeg står et sted politisk hvor jeg nok skulle nyde 1. maj arrangementer, jeg har det som jer, så hellere hygge med en eller et par stykker af de nærmeste, en god kaffe, et stykke kage, og ja måske en aperol spritz 🙂

  Det at få tingene struktureret, er et must for flere, jeg er selv en af dem. Måske skulle jeg tænke i samme baner som du. Planlægning giver mere plads i hverdagen, ikke kun for mig der lider af kronisk udbrændthed, også for i andre ikke skal komme så langt ud, så i får samme diagnose.

  Reply
  • Catarina
   11. maj 2022 at 20:06

   Og i lige måde Karin 😀
   Jeg er blevet ret så glad for at tage billeder igen og specielt med mit kamera – det gør noget ved en at det går lidt langsommere end bare at fiske mobilen frem, selvom. der slet ikke er noget galt med at bruge mobilen – det var det eneste kamera jeg havde med til Thailand i år.
   JA, vi hygger os med de små besøg i byen og bare det at vi kan cykle derop på 5 minutter, gør at vi virkelig for brugt byen og disse små caféer.
   Ja, det med første maj er nok anderledes end hvad det har været og som jeg skriver, så kommer der nok ikke flere besøg af mig 😉
   Jeg Tor jeg måske kan holde mig til det med et om ugen – eller i hvertfald bare få skrevet en smule også selvom det bare er hverdagsting – for jeg holder jo meget af at skrive 😀

   Reply

Skriv en kommentar