Menu
Familieliv

Til fødselsdag i sommerhus

I fredags var i til fødselsdag hos min svigerinde – Sørens søster – og som altid, blev den fejret i deres dejlige sommerhus ved Bjert Strand, som ligger ud til lillebælt. På vejen derned havde vi en del kraftige byer, men ikke nogle der varede mere end et par minutter. De smukke rapsmarker flankerede vejene så fint hen over Fyn.

Da vi ankom til Bjert, hang der en del truende skyer på himlen, men heldigvis holdt det tørt resten af dagen. Dog kunne vi ikke sidde ude på deres lukkede terrasse/gårdhave, det var simpelthen alt for koldt.

Alle ankom nærmest på samme tid, så alle gik rundt og sagde goddag. Der var dog lille en bette én der lige skulle se os alle an inden der kom smil på læberne. Men hun havde også sovet på vejen op fra det sønderjyske, så helt vågen var hun ikke.

Farmor Gitte, eller hun vil kaldes bedste – for ligesom så mange andre familier, så er der også her, dine og mine børn – var et hit hos lille skønne Johanna. I det hele taget er hun en mild og dejlige lille pige på 9 måneder.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag og aften, men hjemmebag, grillmad og masser af snak og leg. Da snakketøjet var brugt og alle mætte, sagde den lille familie farvel og lige efter, sagde vi det samme.

Vi landede herhjemme kl 22:15 og fik lige en enkelt kop kaffe inden dynerne kaldte. Måske tidligt for nogle på sådan en fridag, men for os, som er A-mennesker og står op mellem 5 og 6, så var det godnattid.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

3 kommentar

 • Karin
  15. maj 2022 at 09:51

  Vidunderlig dag i fantastisk selskab, på en dag hvor vejret ikke lige var til de helt store udeaktiviteter.

  Når titler skal deles, er det dejligt med enighed. Jeg er bare en af dem der vil få det svært, da det billede jeg har af en bedstemor, er noget helt andet en mange andre har. Jeg havde et par stykker, det var nogle damer der boede lidt fra mit hjem, dog stadig i byen, ikke noget familie, mere nogle damer der var søde at give et indblik i det at være pensionist, eller var de nu så gamle, det var jo i 60´erne, men de gik hjemme, bar kittel i spinlon, tørklæde når det var udenfor hjemmet, havde altid æbleskiver/pandekager, hjemmelavet saft, hjemmebagt var altid klar. Min farmor havde da også altid hjemmebagt, men hun boede jo ikke i baghaven, og min mormor arbejdede, så det var cafe livet mm, jeg blev introduceret for hos hende, og ja, hun boede også med afstand. Så ja, jeg er lidt farvet af det med titler 😉

  Ønsker dig en dejlig søndag

  Reply
  • Catarina
   15. maj 2022 at 10:48

   I “gamle dage” have jeg samme forestilling som du omkring det med bedstebøder og fædre, men ikke længere, for i dag er der så mange slags familier og sammensætninger. 😀 Jeg er jo selv bedstemor da der i Asbjørns familie alerte er både mormor, farmor og oldemor, så der var kun bedstemor tilbage. Jeg elsker når Asbjørn kommer løbende og sige bedstemor 😀

   Du ønskes også en dejlig søndag med masser af som og blå himmel. 😀

   Reply
 • Kirsten
  15. maj 2022 at 15:32

  Sikke en lille guldklump, hvor er hun kær. Der er ikke noget at sige til, at hun lige skulle se jer alle an, når I kommer flere på samme tid, som hun sikkert ikke ser så tit.

  Titlen bedstemor lyder så hyggelig, – i dag er en bedstemor jo ikke en (lidt overvægtig) gammel dame i blomstret kjole, gråt hår og knold i nakken. Det med titler kan en gang i mellem give lidt diskussion, den var vi heldigvis fri for i vores familie, for Jannie insisterede på, at vi Nicoline og Naja skulle kalde os mormor og morfar, så det var nemt.

  Tillykke med svigerinden iøvrigt. Det lyder som I har haft en rigtig dejlig dag.

  Reply

Skriv en kommentar