Menu
Familieliv

Nytårsaften og 1 januar

Søren og jeg fik en dejlig nytårsaften i tosomhed. Det er snart mange år siden vi sidst bare har være os to.

Dronningens nytårstale kom nok som en overraskelse for de fleste, inklusive os. Jeg havde ikke forventet, at Dronning Margrethe 2. ville abdicere. Ikke desto mindre synes jeg, at det er en fin beslutning. Hun har tjent Danmark fremragende, og jeg er sikker på, at hendes søn og svigerdatter – vores kommende kongepar – vil gøre det samme.

Hvis jeg var i hendes sted, ville jeg hellere ønske at se min søn blive indsat som konge, mens jeg stadig var i live.

Det kommende kongepar, skal nok gøre det fint.

Da vi havde fordøjet dronningens nytårstale, var det tid til at nyde lidt mad. Vi havde valgt en nem løsning og bestilt Føtex’ nytårsmenu, der krævede minimalt med egen tilberedning og smagte fremragende.

Menuen bestod af:

Appetizer: Sprøde bruschettaer med saltet røget hjorteinderlår, trøffelmayo og syltet grønt samt braiseret gris med friske brombær

Forret: Cremet fiskesuppe med dampet torskefilet, sprød crudité af grønt, gomatang samt urteolie. Hertil surdejsbrød fra føtex bageren.

Hovedret: Oksemørbrad serveret med kartoffelgratin, smørstegte aspargesbroccoli, råmarineret rødløg, stegt kejserhat og sauce på Karl Johan svampe.

Dessert: Moussekage på lys chokolade, serveret på nøddebund, hertil skovbærcoulis, chokoladecrumble og friske bær.

Da det blev midnat og klokken slog 12, sad Søren og jeg på altanen og jeg have en halv times tid i forvejen stille mit stativ og kamera klar til at få lidt billeder af fyrværkeriet, som sidste år var spektakulært. Desværre var det ikke så imponerende i år, men jeg fik alligevel taget nogle billeder.

1. januar 2023

Dagens første timer blev brugt på vasketøj, efterfulgt af næsten to timer i fitnesscentret og en dejlig morgenmad med min mand – mere brunch-agtig, men det er helt fint.

I morgen fortsætter hverdagen, og det markerer også endnu en dag, hvor jeg for fjerde gang inden for 11 måneder byder en ny kollega velkommen. Vi har travlt, så der kommer hele tiden nye ansigter til.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

 • Celena
  1. januar 2024 at 16:41

  Godt nytår! I was a little surprised by her announcement but I agree with you and would also prefer to see the transition through while still alive. Now that Elizabeth is gone, there is less stress to die on the throne.
  I wish you both the very best for 2024. Hope to see you again soon in person xox

  Reply
  • Catarina
   3. januar 2024 at 19:06

   And happy new Year to you Celena 😀 and all the best for you whole family:
   Both Belgium and Nederland, havde given up there throne, so that meby also have been an influens.

   Reply
 • Karin
  1. januar 2024 at 18:52

  Godt nytår igen igen ❤️🧨🎉✨
  Jeg var hos min datter og svigersøn, vi blev alle overraskede. Frida og Otto, skulle lige have lidt dybere forklaring, for Kronprinsen skulle jo først være konge når Dronningen døde, som det sket med Elisabeth. Heldigvis blev det hurtigt fortrængt og aftenen blev en fest.
  Sikke en skøn aften i havde. Lækkert mad fra Føtex, og smukke billeder trods vejret ikke var helt optimalt.

  Reply
  • Catarina
   3. januar 2024 at 19:11

   Taaak. 😀
   Ja, det var ikke lige det mange af os havde regnet med da vi satte os til rette der kl 18.
   Dejligt at I havde ne fest og alle hyggede sig 😀

   Reply
 • Kari
  2. januar 2024 at 22:23

  Godt Nytt År!
  jeg er så hjertens enig med deg! Det må være skjønt å kunne oppleve å se sin egen sønn bli innsatt som konge, så respekt til deres flotte dronning!
  Og hvilken meny !!! Jeg avsluttet mitt blogginnlegg med et eple i kveld…. Jeg sier ikke mer 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. januar 2024 at 19:13

   Mange tak Kari og rigtig meget i lige måde 😀
   Aiii hvor jeg glæder mig til at kikke ind hos dig, der er snart ikke flere der blogger mere, men jeg savner det lidt dybere indlæg og som jeg også skrev her, så er det min side og mig der bestemmer over alt indholdet. 😀

   Reply

Skriv en kommentar