Christian på Bornholm 2006

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS

Rapport af Bornholmerturen 6. klasse. Skrevet af Christian.
Mandag:

Vi mødte i skolen klokken 8.00 med alt det bagage vi havde med og gik ind for at synge morgen sang. Vi sang de 2 sange og så skulle alle lærerne ønske os god tur. Og så skulle vi af sted til Bornholm, vi gik hele skolen udenfor og skulle finde bilerne og så kørte vi mod Odense Banegård og alle vinkede til os. Da vi endelig var inde på Odense Banegård ventede vi på at toget skulle komme.

Så da toget endelig kom, gik vi ned ad trapperne. Men rulletrapperne virkede ikke så alle dem med kufferter, kæmpede med at få dem ned. Da vi kom ind i toget fik vi anvist vores pladser og satte os ned og begyndte at snakke sammen. Og så gik turen til København.
Vi kørte og kørte og kørte og så endelig ankom vi til København H. Vi gik over i bagage opbevaringen med vores bagage og afleverede den. Da vi kom op der nede fra, skulle Lisbeth lige tælle os. Og så gik vi ned til et S-toget og tog med sådan et til Ekspermitariet og det gik hurtigt, ca. 12 minutter kom vi tror jeg vi ca. kom lidt over 20 km. Og vi holdte enda ved stationer.

Nå men det da vi ankom til Hellerup skulle Lisbeth lige tælle os og så tog vi med en bus til Ekspermitariet. Der ventede vi på at komme ind. Da vi så endelig kom ind på Ekspermitariet satte vi os på en stor trappe og skulle lige blive talt og få nogle beskeder. Og så gik vi helt ned i enden og ned af en trappe hvor der var nogle borde hvor vi spiste vores madpakker. Og efter det gik vi rundt i hele Ekspermitariet.

Man kunne prøve en masse ting bla. Kunne man cykle mod sine venner og få energidrik det var sjovt og hårdt. Man kunne og se hvem der kunne slappe mest af mod sine venner det var meget svært fordi dem jeg konkurrere mod kunne få den helt ned jeg kunne godt få den ned men ikke helt ned... øv..øv..øv.

Da det var ved at være tid til at vi skule mødes havde vi prøvede en helt masse som var sjovt. Da vi mødes på den store trappe igen skulle vi tælles og så fik vi tid til at gå ind i en kiosk som lå der inde. Der var mange underlige ting i den kiosk bla. En bold hvor man kunne trykke på så der kom nogle klasse legetøjs orme ud. Det var vildt skægt at være på Ekspermitariet og der kunne jeg godt tænke mig at komme over igen.
Da vi så kom ud fra Ekspermitariet kom Clauses mor med kage til os det var godt. Da vi så havde spist den to vi med bussen tilbage til Hellerup Station og tog med S toget til København H. igen. Da vi ankom til København H. blev talt og så gik vi over i Tivoli.

Da vi kom ind fik vi ca. 1 t. og 30 min. Til at gå rundt får vi skulle over på den restaurant "Gode Burger" og hvor vi fik 100 kr. til at købe mad for det var godt. Jeg fik en "Build a Burger" det var en burgere man selv skulle bygge.


Efter vi havde spist vores dejlige burgere fik vi næsten 2t og 30 min. Til at gå rundt i tivoli. Jeg prøvede bla. "Det Gyldne Tårn". "Dæmonen", "Dragen", "Himmelskippet" og "Det Flyvende Tæppe" de var rigtig sjove på nær "Dragen", som var syg i hovedet og vild.

Vi Sad 2 og 2 og så kørte vi rundt og så blev vi svinget bag over og så lidt for over det var sjovt men så begyndte den at lave en masse baglæns og forlæns koldbytter det var vildt og vildt skægt.

Da vi så ikke havde mere tid til at gå rundt havde vi fået hovedet blæst godt igennem.. puh hah. Da vi så mødte de andre snakkede vi om hvad vi havde lavet og blev talt. Da vi var blevet talt gik vi over mod udgangen. Og vi alle havde haft en god tur ind til Tivoli. Vi gik samlede over gaden til Hovedbanegården og hentede vores bagage nede i Bagage opbevaringen og gik op igen gen og blev talt. Efter vi var blevet talt gik vi ned til S toget og kørte hurtigt til Køge.

Da vi ankom til Køge Station gik vi over til Køge Havn vi slæpede på alt vores bagage og da vi endelig kom over til havnen og gik indenfor var der en helt masse trapper som alle dem med kuffert kritiserede. Og så var de glade da de så kom op. Nå men da vi var oppe. Skulle Lisbeth lige tælle os igen og snakke med ham der holdte styr på hvem der kom ind. Og da vi så endelig kom ind skulle vi op af en masse trapper igen. Men vi så endelig var oppe skulle vi stille vores bagage og gå op og tage noget natmad som bestod af en god Pizza og mixed salat. Men næsten ingen af os kunne spise noget fordi vi næsten lige havde spist aftensmad og det blev vi godt mæt af. Så vi fik kun et lille stykke og en stor eller lille sodavand som var dejlig kold.
Da vi alle sammen havde spist natmad fik vi lov til at snakke i ca. 45 min. Og så sagde Niels og Lisbeth at vi Skulle sove og det gjorde vi også men det var lidt svært fordi der var nogen i et rum ved siden af som larmede rigtig meget der var kun en glas dør der skilte så det var svært at falde i søvn for mig. Og så er den dag så gået

Tirsdag

Vi blev vækket tidligt om morgen klokken 7.00 og vi var alle sammen meget trætte og det var lige før vi kunne falde i søvn igen. Da vi havde fået tøj på var vi stadig trætte men det var der ikke noget at gøre ved vi skulle bare ned og have morgenmad. Efter vi havde spist morgenmad skulle vi smører madpakker til dagen og der var meget at vælge imellem bla. kyllinge lår. Det så lækkert ud men jeg viste at vis jeg tog det med ville det blive noget slatten noget når den skulle spises. Da vi gik ned for at få morgenmad skulle vi finde nogle pladser og Judy kom ind og sagde at vi skulle finde to bor formænd som skulle sørge for at der blev båret mad ind og ud igen.
Det var jeg så den første gang men det var ikke så slemt at være det om morgen fordi der ikke var ret meget at bære ind. Så det var fint nok. Efter vi var færdige med morgenmaden gik vi oven på og der havde vi fri i ca. 2 timer og der var rigtig dejligt fordi vi tænkte på at alle dem hjemme på skolen var i skolen og skulle arbejde med nået kedeligt eller sjovt og vi havde bare fri i 2 timer. Det var rigtigt dejligt at tænke på. I de 2 timer var snakkede vi med de andre om alt muligt. Det var hyggeligt. Da de 2 timer var gået skulle vi mødes udenfor og tælles og gå ned til Allinge. Da vi begyndte at gå så vi hvor flot Bornholm var og der var mange klipper.

Ps. Jeg sov ca. først henne ved kl. 1.15 om natten.

Da vi havde gået i et stykke tid så vi en skole som jeg ikke ved hvad hed men dem der gik i skole der inde havde udsigt ud over havet og det er sikkert en flot udsigt. Vi gik og vi gik og vi gik og da vi så endelig var nået til havnen begyndte det at regne. Og vi skulle ovne i købet også vente på at komme ind så vi bliv meget våde for dem som ikke havde taget regn jakke med. Men først skulle vi lige ind i et vente rum og spise madpakker og så derefter gik vi ud til båden og kom ind. Da vi ind skulle vi se en sikkerheds video som varede ca. 5 min.. selve hele turen til Christiansø varede 45 minutter. Da vi så km der over gik vi over til en guide der hed Thora som skulle vise os rundt på øen.


Først stoppede vi ved en sten mur hvor man kunne se over til Frederiksø hvor hun fortalte os om den krig der havde været på Bornholm og Christiansø. Og heddes tip–tip–tip oldemor havde sættet i en sten bygning hvor hun var blevet skut af en kanon kugle.

Efter hun havde fortalt os det gik vi videre og der stoppede hun og tog en frø op og begyndte at fortælle om at for 4 uger siden var der frøer over alt. Jeg kan ikke rigtig huske hvorfor. Men så gik vi altså videre og så stoppede hun ved et sted hvor de samlede vand til de to ører.


Hun fortalte lidt om det og så gik vi ca. 10 skridt og så fortalte hun om nogle store kanoner som de brugte da der var krig.


Hun fortalte meget om dem og om krigen. Vi gik videre og vi så mange ting men da vi kom til nogle store sten murer, fortalte hun meget. Bla. At de bare var langt oven på hinanden og der var fyldt grus inde i dem. Og hun fortalte også om en væltede mur som var der den var væltet på grund af kraftigt storm vejr så de er nok ikke så kraftige mere. Vi gik lidt mere og kom igennem en skov hvor skolen lå og hun fortalte at den gang hun gik i skole der var de tre i klassen og 1. og 2. klasse blev slået sammen fordi der var to i 2. klasse og en i 1. klasse. Skolen gik op til 7. klasse og efter det skulle man så enten sende dem på kostskole i Kbh. eller flytte til Bornholm. De havde vist nok kun tre eller fire lære og en eller ingen direktør. Men da hun havde fortalt os om alt det gik vi ned til deres fodboldbane som ikke var særlig god. Den havde små klipper der stak op så man skulle kigge lige så meget på bolden som man skulle kikke på klipperne.

Efter vi havde gået rundt på hele Christiansø gik vi over til den eneste kiosk som lå på øen og der blev vi samlet og talt. Og så fik vi tid til at gå ind i kiosken og se hvad der var. Da Lisbeth og Niels kom at sagde vi skulle til at blive færdige gik vi ud og blev samlet og så gik vi op til Christiansø's Kirke som ikke var så stor men de er jo heller ikke så mange på øen. Da vi kom op i kirken og kom ind i den skulle vi tage vores sko af fordi de lige havde gjort klar til gudstjenesten.

Da vi kom ind satte vi os ned og en som vidste meget om kirken fortalte om den. Som også var Thoras mor. Vi syntes hun var en lille smule selvglad over de ting der var i kirken. Men det kan være lige meget. Da hun havde fortalt en hel masse om kirken gik vi ovenpå til orgelet som hun også fortalte lidt om. Og Lisbeth prøvede at spille på det med en is i hånden. Det så sjovt ud. Hun spillede lidt og så gik vi ned igen og fik vores sko på og så blev vi talt og gik ud. Thoras mor fra kirken ville gerne vise os rundt på Frederiksø så vi gik sammen med hende over til Frederiksø. Vi gik ned af nogle trapper og kom ned til havnen hvor der var en gang bro over til Frederiksø.


Hun vidste os ikke vildt mange til på Frederiksø men der var heller ikke særlig mange ting at se. Men hun viste os Dr. Dampes fængsel på Frederiksø. Dr. Dampes fængsel var meget småt og hun havde kun en hård seng og et lille skrivebord. Efter vi havde set Dr. Dampes fængsel gik vi lidt rundt på øen og selv så hvad der var. Da vi skulle hjem fra Christiansø ventede vi i havnen i ca. 15 minutter indtil båden kom. Da båden kom. Gik vi ombord og fandt vores pladser. Vi skulle se sikkerhedsvideoen igen. Det var begyndt at blæse meget så båden vippede meget. Det var sjovt. Men vi fik ikke lov til at gå op på dækket før at det var stilnet lidt af. Det var surt.

Da vi kom ind på land gik vi lidt rundt i havnen og så gik vi hjem. Da vi kom hjem skulle vi have aftensmad og der var også mange der var ved at være lidt sulte. Vi fik spagetti som ikke smagte vildt godt men det smagte heller ikke vildt dårligt men lidt under middel. Til dessert fik vi koldskål som smagte vildt godt. Efter vi havde spist dessert skulle vi op og hente vores dagbog og skrive den for mandag og tirsdag det havde vi 45. min. Til og det var kun lige nok. Men mig og Anders Mj. endte med at side til bage da de 45. min. Fordi vi ikke var helt færdige. Så vi skulle side og skrive dagbog imellem en anden klasse. Det var lidt surt. Da mig og Anders Mj. Så var færdige havde vi fri lige indtil der skulle være stille. Der skulle være stille klokken 10.30. da klokken var 10.30 gik vi ind på vores værelser og så måtte vi snakke til klokken var 11.00 skulle vi sove.

Onsdag

Vi blev vækkede klokken 6.45. Et kvarter før vi skulle have blevet vækket men det var fordi vi skulle ud og synge fødselsdags sang for Tine og Terese de havde nemlig fødselsdag.


Da vi havde sunget for dem begge to gik vi neden under og fik morgenmad. Vi valgte 2 bor formænd og så spiste vi. Morgenmaden var ost og en bolle. Det smagte godt. Efter vi havde spist en gode morgenmad skulle vi blive sedene og bor formændene gik ud med tallerknerne. Da de var færdige skulle vi smøre madpakker og der var det samme at vælge imellem ud over at der ikke var kylling men en eller anden pølse man kunne komme på sit rugbrød.

Da så alle havde spurt madpakker og pakkede dem ind skulle vi direkte op og pakke til at vi skulle tage til Hammershus. Vi gik hurtigt op og pakkede vores tasker og gå udenfor og stille os klar udenfor og være klar til at gå. Da Lisbeth og Niels kom, gik vi. Vi gik og vi gik og vi gik endnu mere og så kom vi til et sted hvor vi kunne holde pause. Vi holdte pause i ca. 5 min. Og så gik vi videre. Men var heldigvis ikke så langt der fra. Vi gik ca. 1,5 km. Før vi var der. Det var rigtig flot.


Da vi var kommet helt op til Hammershus kiosken gik vi over til et stort træ hvor vi spiste madpakker og så på Hammershus.


Efter vi havde spist madpakker gik vi over til selve Hammershus. Da vi næsten var helt der oppe sagde Lisbeth og Niels at vi skulle tage vores Bornholmer mappe frem og løse opgaven om Hammershus. Lige før vi kom op til Hammershus så vi en stor "minde sten" af en art og den var stor.Da vi kom helt op til Hammershus syntes jeg det så fedt ud.


Da vi kom helt op til Indgangen havde mig og min gruppe allerede løst på 3 af spørgsmålene. Så det var lidt nemt. Da vi kom helt op svarede vi hurtigt på spørgsmålene og så fik vi tid til at rende lidt rundt. Vi så mange ting der oppe bla. Et magasin bygning blommetårnet og central borgen.


Efter alle havde svarede på spørgsmålene mødte vi hinanden i mindet af borgen og der sagde Lisbeth og Niels at den der først finder et solur inde i borgen har vundet en lille overraskelse. Os alle sammen af drengene spurtede rundt i hele borgen og troede det var et stort et. Men da vi så alle sammen gik til bage til midten af borgen fandt vi ud af at Anne-Sofie havde fundet det og det bare var et lille et som Lisbeth og Niels Havde sættet på og skjult indtil vi gik i gang med at lede. Og så blev vi lidt spændt på hvad hun nu fik men det ville hun først få når vi kom hjem og spiste aftensmad.

Da vi alle sammen havde stakket lidt gik vi tilbage til Hammershus kiosken hvor vi fejrede Tine Og Tereses fødselsdag med Krølle Bølle is. Det var rigtig godt at få en is. Vi sang fødselsdags sang lige inden vi skulle til at spise isen. Da alle var færdige med isen. Fik vi lov til at gå ind i kiosken og finde noget at købe. Jeg købte ikke noget men. Anders Moeslund og Stefan købte en kniv som var en brev åbner det tog lidt tid for dem at finde ud af det men den var jo fed nok. Efter vi havde handlet inde i kiosken gik vi af en speciel vej hjem. Den vej var omme bag Hammershus så vi skulle der op igen men ikke ind på borgen. Da vi var kommet op på den anden side af bogen var der en helt masse trapper vi skulle ned af.

Da vi var kommet lidt ned af trapperne så vi to geder som gik og spiste græs på skråningen. Det så sjovt ud. Da vi var helt nede var der en stor tæt skov som vi skulle igennem. Da vi var kommet ind i den begyndte at regne og der var mange der havde glemt deres regn jakke så de blev meget våde da vi havde gået et stykke tid kom vi til Hammersøen og Opalsøen som skinnede meget.

Der var nogen der havde hængt et stramt ræb hen og en lille del af søen og der var nogen der skravlet over. Men vi gik videre og da vi havde gået ca. 20 skridt mere stoppe det med at regne og det var dejligt. Vi gik lidt længere og der kom vi til en vej som var tæt på pensionatet. Vi gik lidt op af vejen og kom til en helt masse store sten som gik ud over vandet.

Vi gik meget rundt på stenene og nogen af os var lige ved at falde men det gjorde vi heldigvis ikke. Da vi skulle til at komme hjem blev vi alle samlet og så gik vi hjem. Vi gik vis ikke mere end 800 meter før vi var hjemme. Hele Turen hjem fra Hammershus var en rigtig skod tur. Da vi kom hjem gik vi op og pakkede ud og mange havde fået ødelagt deres Bornholmer mappe pga. alt det vand. Da vi havde pakket ud fandt jeg min dagbog og jeg gik neden under med alle de andre og skrev dagbog i 45. min. Denne gang blev jeg færdig til tiden så jeg skulle ikke side og skrive dagbog med en anden klasse.
Da jeg så var færdig havde jeg og alle andre fri indtil der skulle være stille kl. 10.30. jeg snakkede med alle andre om turen og alt muligt andet lige indtil kl.10.30. klokken 10.30 gik mig og dem fra mit værelse ind på værelset og der lagde vi os i vores seng og begyndte at snakke videre til kl. 11.00 der skulle vi sove. Og så skete der ikke mere den dag.

Torsdag

Vi blev vækkede ca. klokken 7.00 af Lisbeth. Vi var meget trætte. Vi havde 10 minutter til at få tøj på og komme neden under hvor vi skulle spise morgenmad. Vi fik det samme som vi havde fået de andre dage. Efter vi havde spist morgenmad skulle vi spørge madpakker. Der var noget forskelligt at vælge imellem bla. Leverpostej spegepølse tunsalat og rullepølse. Vi pakkede vores madpakker ind og så gik vi oven på og der pakkede jeg min taske og der huskede jeg min regnjakke.

Vi skulle hurtigt udenfor og mødes med Lisbeth og Niels og gå samlet over til en turistbus og tage på sydturen. Vi startede med at køre igennem Sanvig og Allinge og chaufføren som hed Ejgil fortalte om en masse ting. Vi kørte videre igennem Olsker Klemensker hvor chaufføren fortalte at det kun er Klemensker mælk de drikker på Bornholm. Arla havde ikke en chance. Vi kørte videre til den store skov Almindingen hvor vi skulle se Rytterknægten med og tårnet kongemindet.


Der var rigtig mange trapper op til toppen af tårnet men vi kom der op. Efter vi havde været der oppe havde vi tid til at gå ind i en kiosk. Mens vi var der inde kørte vores chauffør til en p-plads ved Ekkodalen hvor han skulle hente os igen. Da vi var færdige med at handle i kiosken gik vi en gennem Almindingen.

Vi startede med at gå forkert indtil vi så nogle gule pile som viste os den rigtige vej. Vi så en masse stejle klipper. Da vi havde gået et stykke tid så vi nogle okser og vi skulle over en stor vandpyt som der var mange der vi våde sko af. Da vi havde gået over vandpytten og havde gået ca. 40 meter kom vi til Ekkodalen hvor vi prøvede at råbe: "Hvad drikker møller", men vi fik ikke noget svar. Da vi havde stået og råbt en helt masse underlige ting gik vi videre. Da vi havde gået lidt kom vi til endnu en kiosk hvor vi også var inde og handle. Da vi var færdige med at handle gik vi ca. 50 meter så kom vi til den p-plads vor Ejgil holdte og ventede på os. Da vi blev talt manglede der 3 og det var nogen der stadig var i kiosken. Så der løb Niels lige op for at hente dem. Da Niels kom tilbage gik vi ind i bussen og så kørte vi videre. Vi kørte videre gennem Åkirkeby og på den lille stregning fortalte han om ca. 6 ting. Efter vi havde kørt gennem Åkirkeby kørte vi videre ud på landet og kørte til Dueodde.

På Dueodde standsede vi og spiste madpakker udenfor på nogle bænke. Da alle var færdige med vores madpakker gik vi samlet af en lille sti ned til Stranden. Da vi havde gået et lille stykke på stien skulle man pludselig gå på en flydende sti som kunne flyde på vand selvfølgelig. Vi kunne ikke rigtig finde ud af hvorfor vi skulle gå på dem fordi der ikke var noget vand hvorfor kunne man ikke bare i stedet for gå på en almindelig sti. Lige ind til at den flydende sti begyndte at hæve sig og der kom rigtig meget vand under den så kunne vi pludselig se hvorfor de var der. Det var ligesom bogstavligtalt at gå på en sti som flød på ca. 30 cm. Dybt vand.

Det var lidt sjovt. Da vi havde gået på den flydende sti og kom helt ud til stranden fik vi lov til at løbe rundt i nogle store vand pytter som var helt inde på stranden. Det var sjovt.


Da vi havde løbet rundt på Dueodde et stykke tid skulle vi til at gå tilbage af den flydende sti. Vi nåede ikke at se det store fyr som ligger på Dueodde fordi det er spæret af. Da vi var kommet tilbage af den flydende sti var der en kiosk som der var nogen der lige skulle handle i. Da vi var færdige med at handle gik vi tilbage til bussen blev talt og kørte videre. Vi kørte igennem en masse byer Ejgil fortalte ikke så mange ting men det havde han også sagt at der ikke var ret mange ting at fortælle mere.

Da vi havde kørt igennem Snogebæk Nexø og Østermarie kom vi til Svaneke. Vi holdte på en lille turist p-plads hvor der ikke var ret langt til et silde røgeri. Da vi var kommet ud af bussen gik nogen af os gik med Lisbeth og Niels over til silde røgeriet efter vi havde aftalt tidspunkter og nogle andre gik ud i byen. Jeg var en af dem der gik med over til silde røgeriet. Nå man kom ind på røgeriet kunne man godt komme til at lugte af fisk. Dem der skulle have en røget sild stalde sig i kø og ventede på at kunne bestille. Da det blev mig fik jeg en røget sild med hoved og det hele. Jeg betalte og gik ned og spiste den. Den smagte godt.

Efter jeg havde spist den røget sild gik jeg sammen med nogle andre ud i byen. Vi startede med at gå ned af en vej og op af en gågade til et glaspusteri hvor vi så hvordan de lavede glassene. Efter vi havde været der inde et stykke tid og set hvordan de gjorde gik vi videre op af gågaden til et bolsjekogeri hvor vi så hvordan man lavede bolsjer og slikpinde. For at komme ind til selve butikken skulle vi igennem en dør og da vi kom der ind opgav vi hurtigt at købe bolsjer eller slikke pinde fordi: 1) de var dyre. 2) der var mange mennesker. 3) der var lang kø. Så vi kom hurtigt ud igen. Da vi kom ud så vi hvad klokken var og det var tid til at gå tilbage. Og så havde vi haft en sjov tur i Svaneke. Da vi var kommet tilbage til p-pladsen hvor bussen holdte ventede vi ikke særlig langt tid før alle var kommet. Da alle var der gik vi ind i bussen og kørte videre.

Vi kørte ca. 20 km. Så kom vi til Brændegårdshaven eller Joboland. Der holdte vi ind og gik ud af bussen. Dem som skulle bade tog deres badetøj med ud. Da alle var kommet ud gik vi hen til indgangen og Lisbeth snakkede med hende der styrede det og så kunne vi komme ind.

Da vi kom ind blev der aftalt tidspunkter og så gik vi ellers rundt i Joboland. Mig og dem jeg gik med gik over til en slags rutsjebane hvor man skulle løbe med en vogn springe op i den og så kørte røg man der ud af. Da vi ikke gad den mere gik vi over til en stor hoppeborg hvor vi hoppede. Da vi heller ikke gad den mere gik vi over til den sjoveste ting i hele Joboland. Vandlandet. Vi gik hurtigt ind i omklædningsrummet og så gik vi ud igen og begyndte at bade. Da vi havde badet lidt i en almindelig swimming pool gik vi op og tog en ring til at "river rafting" tur. Det var absolut det sjoveste. Vi lavede store kæder og vi væltede rundt i hinanden der var vildt skægt.


Vi kom til at kigge på klokken og vi skulle op. Vi kom op og klædte om og gik ned i en lille kiosk hvor der blev købt mange slush ice. Da vi havde købt det gik vi tilbage til indgangen hvor vi mødte hinanden igen. Vi blev talt og gik ud til bussen og gik ind. Og så gik turen hele vejen hjem og så skulle vi ikke mere på den sydtur. Da vi kom hjem var jeg helt bombet og det var der også andre der var. Vi lagde os på sengen og slappede af. Da vi havde slappet af i ca. 15 min. Gik vi ned og fik aftensmad. Vi fik Boller i karry. Men selvom jeg ikke plejer at kunne lide det, smagte det nu meget godt. Da vi var færdige med aftensmaden fik vi dessert. Det var en dejlig kold jordbærgrød. Den smagte godt.

Da vi var færdige med aftensmaden blev der båret ud af bord formændene og så gik vi op og hentede vores dagbog. Vi hentede den og kom ned igen og skrev den i ca. 45 min. Da os alle sammen havde skrevet dagbogen havde vi fri. Og så slappede vi ellers rigtig meget af. Da vi havde slappede af begyndte vi at snakke om alt muligt som vi havde gjort de andre dage og det fik vi det sidste af dagen til at gå med. Da klokken blev 10.30 skulle vi ind på vores værelser og ligge os i sengen. Da vi havde lagt os i sengen begyndte os fra mit værelse at snakke sammen indtil klokken 11.00 der skulle vi sove… og så skete der ikke mere den dag.

Fredag

Vi blev vækket klokken 7.00 af Lisbeth som vi plejer. Vi fik 10 min til at komme ud af sengen få tøj på og komme neden under. Som vi plejer. Da vi kom ned til morgenmaden fik vi det samme som de andre dage. Da vi var færdige med morgenmaden skulle vi smøre madpakker. Da vi havde lavet dem og pakket dem ind gik vi op med madpakkerne og pakkede dem ned. Vi fik fri indtil kl.9.00 hvor vi skulle være udenfor. Vi snakkede meget i den time som vi altid gør når vi har fri og der var nogle der gik ned til en kiosk. Da klokken var 9.00 skulle vi mødes udenfor med vores tasker og så skulle vi ind i en turist bus som var klar til at køre os på nordturen. Vores bus chauffør var igen Ejgil som også kørte os på sydturen.
Vi startede bussen og begyndte at køre. Vi kørte igennem Sandvig og da vi kom til Allinge holdte vi ind på en p-plads fordi Niels skulle til lægen få kikket på nået. Da bussen holdte helt stille fik vi lov til at gå ud. Og der var heldigvis en Netto ved siden af som vi kunne handle i. da Niels kom tilbage var alle færdige og vi gik ind i bussen. Men Lisbeth og Niels skulle lige først snakke med Ejgil. Og det gjorde de i et helt kvarter før vi kunne komme af sted da vi endelig kom af sted kørte vi helt ud af Allinge.
Vi kørte af en vej nær havet igennem Tejn og ned til Helligdomsklipperne. Der havde vi ca. kørt 15 km. Da vi så kom til de Helligdomsklipperne holdte vi på en p-plads ved et stor museum vor der løb en kilde nedenunder. Der var simpelthen noget gitter der inde hvor mange kunne se en kilde nedenunder. Men efter vi havde hørt om det gik vi ned til helligdomsklipperne. Da vi kom helt ned til Klipperne så vi at de var rimelig store.

Vi så lidt på dem og derefter gik vi over til nogle store trapper ned til den "Sorte Gryde", men da vi var kommet en lille smule ned af dem besluttede Lisbeth og Niels ikke at gå der ned fordi der var for mange bølger. Men vi kunne godt gå lidt mere ned af trappen men ikke helt ned. Da vi var kommet halvvejs ringede Lisbeths telefon og det var nogen hjemme fra skolen som sagde til Lisbeth at hun skulle give os en besked og den fik vi. Da vi havde set lidt på den "Sorte Gryde" gik vi op igen. Vi gik af en anden vej tilbage til bussen hvor vi skulle igennem en lille skov. Da vi var kommet hen til bussen gik vi ind og kørte videre. Vi kørte videre af vejen nær vandet til Gudhjem. Byen med de røde tage.


Men det var dog ikke alle huse hvor tagene var røde. Der var nogle der var enten sorte eller grønne. Vi holdt ind på en p-plads og inden vi gjorde det fik vi af vide at Gudhjem har verdens største is som var en halv meter lang. Da bussen holdte skulle vi lige over at se hvor stor den is var. Og den var vildt høj. Vi så den kun på et billede for der var ingen der vil købe den fordi de ikke var sikre på om de kunne spise den. Mange af os var inde at købe en is alligevel men ikke den store.

Jeg sad udenfor og ventede på Daniel og Stefan skulle komme. Da Daniel kom, fik han sådan ca. 10 sek. Før han blev stikket at en bi. Og det så også ud som om det gjorde ondt. Da han havde hoppet lidt rundt satte vi os ned. Og pludselig kom der en gammel dame som begyndte at snakke med os om det stik Daniel havde fået. Da vi havde snakket med hende gik vi lidt rundt i byen og var inde i de butikker der var. Da vi havde været inde i byen i ca. 45 min. Gik vi tilbage til p-pladsen nær havnen. For at mødes med de andre.
Da vi mødte de andre havde vi ca. 15 min. Til at snakke i før vi skulle op i bussen og køre videre på nordturen. Da vi havde snakket et stykke tid blev vi talt og så gik vi op i bussen. Da vi var kommet op i bussen kørte vi videre. Vi kørte ca. 7 km. Før vi kom til Østerlars Rundkirke inde i landet. Vi kørte ind på en p-plads gik ud og i stedet for at man plejer at se på firkantet kirke som der hjemme så vi nu på en rundkirke.


Da vi kom ind i kirken så vi hurtigt kalk malerierne som der er mange der taler om. De var da meget flotte. Jeg syntes at kirken var meget upraktisk fordi at man kun kunne se alteret vi mad sad i midten af buen. Vis man sad ude i siden kunne man se en trappe eller et vindue. Så det var ikke ret smart. Da jeg havde gået lidt og kikket på det gik jeg ovenpå med nogle andre. Der var ikke ret meget spændene der oppe. Heller ikke på anden sal. Der var kun en rund mur og en gang rundt om. Og der var meget mørk der oppe. Da vi havde været oppe at se begge sale gik vi ned og ud.

Vi gik samlet ud til bussen og kørte videre. Da vi var blevet talt kørte vi videre. Vi kørte og kørte og så sagde Ejgil at han havde en overraskelse til os. Han ville vise os et stenbrud hvor de huggede sten lige før vi skulle til rønne. Da vi kom til stenbruddet kikkede vi lidt på det. Og de havde gravet så langt ned at der var kommet en så. Og det var Grund vandet. Så det var langt ned.

Da vi havde set lidt på det kørte vi videre til Rønne. Vi kørte ca. 10 km. Før vi kom til Rønne. Hvor der var mulighed for at få brugt de sidste at sine penge. Da vi ankom til Rønne holdte vi ind på en på en p-plads. Vi gik ud tog vores penge med og så fandt vi nogen at gå sammen med. Jeg gik sammen med Stefan Anders m. og Thomas.
Vi gik ind i et storcenter som egentlig ikke var et storcenter men et lille center med ca. 10 butikker og en og en spillehal som kun var et lille rum. Vi gik rundt der inde og Thomas fik købt 2 dvd, er og os andre fik ikke køb noget. Vi glemte helt gå over i en gå gade før vi skulle komme tilbage til bussen. Vi havde simpelthen kikket for meget.

Vi gik ud af centeret efter vi havde kikket lidt mere. Vi gik hen til bussen og blev talt og kørte videre. I bussen var der også nogen der havde kikket lidt for meget og ikke havde købt noget. Vi kørte altså videre ud af en landevej til Jons Kapel hvor vi holdte ind på en p-plads. Vi gik ned til jons kapel og vi startede med at gå ned af nogle små trapper indtil vi kom til nogle stor træ trapper. Der var i alt 172 trapper så der var mange. Da vi var kommet ned af dem gik jeg over for at se prædike stolen der var flot.

Da jeg havde set den gik jeg ned for at se selve kapellet men det var svært at se fordi det var meget mørkt. Efter vi havde været ved jons kapel i ca. 30 min. Gik vi tilbage og der var også begyndt at komme højvande. Vi gik tilbage af de store trapper og op til en kiosk som lå nær bussen. Vi skulle rigtigt have gået af en sti hjem men det opgav vi fordi det var begyndt at blive dårligt vejr. Jeg købte en is i kiosken og de andre købte chips og is. Efter vi havde handlet gik vi ud til bussen og kørte hjem.

Da vi havde kørt ca. 14 km var vi hjemme. Da vi kam inden for skulle vi hurtigt op med vores tasker og ned og have aftensmad. Vi fik noget med en bøf og noget salat. Det smagte godt. Da vi var færdige med aftensmaden fik vi dessert som jeg har glemt hvad hed. Efter desserten bar bord formændene ud og da de var færdige gik vi op og hentede vores dagbog. Da vi havde skrevet dagbog i ca. 45 min. Gik vi op og ordnede værelser.
Det værelse jeg var på var nemt at rydde op selvom man ikke skulle tro det. Der lå tøj over det hele med det fik vi hurtigt styr på. Da vi ca. havde brugt 45 min. På at rydde op fik vi værelserne godkendt og vi gik udenfor med vores bagage og lagde tingene ind i en bus og kørte til Rønne.

Da vi kom til Rønne gik vi over til Færgen. Vi checkede ind og gik om bord. Da vi havde fået anvist vores pladser gik vi op i Restauranten og fik pizza og mixed salet. Det smagte godt og vi blev godt mætte. Da vi havde gået op med vores tallerknerne gik vi tilbage til vores pladser og faldt hurtigt i søvn klokken ca. 1.30.

Lørdag

Vi blev vækket 5.30 om morgen vi var trætte. Vi pakkede det sammen vi havde fundet frem og gik op i Restauranten og fik morgenmadskomplet. Det var godt. Da vi havde fåret den gik vi ned af nogle store trapper og ventede på at vi kunne komme ud. Da vi blev vist ud. Var vi glade for at være i Køge. Vi gik hurtigt over til tog stationen og tog et S tog til Kbh. hvor vi skulle vente i ca. 1 time før toget kom. Da toget så kom efter 1 time gik vi ned til toget.

Da vi var kommet ind satte vi vores tasker og kufferter og satte os ned. Da vi havde fået sat og ned var der nogen der sov ellers snakkede de bare. Jeg begyndte at snakke. Vi snakkede om meget og vi lavede film med vores telefon og lavet sjov med dem. Og så lige pludselig så vi at vi var kommet til Odense og vores forældre ventede på os. Da vi var kommet ud af toget gik vi over til Lisbeth og sagde farvel og fik vor sygesikrings bevis. Og så sagde vi farvel til hinanden og tog hjem. Og så havde vi alle haft en god tur til Bornholm.