Kristi himmelfartsdag i Assens

18. maj 2007

Vi lavede ikke det store det meste af formiddagen, men over middag kørte vi en tur til Assens, vores nye “Hovedstad” i Assens kommune som vi siden 1. januar nu hører under. Vi kørte af de små veje til Assens og kom derved vest for byen og gjorde holdt ved en lille strand hvor vi gik en lille tur og nød de dejlige, men blæsende vejr.

strand.jpg

Som alle andre byer i Danmark, udvider Assens også. På vej til centrum kørte vi igennem et smukt landskab som pludselig blev afløst af en nybygget villakvarter, lidt synd, men sådan er udviklingen.

landskab.jpg

Assens har en gammel bymidte, som i de senere år er blevet flot restaureret. Mange af de originale huse har fået lov til at blive stående så vi andre kan få lov til at drømme om hvem der i sin tid boede i dem og hvordan de havde det.

gammelt_hus.jpg

Vi kom forbi den gamle Plums købmandsgård, hvor der sad flere og tegnede og malede den smukke bygning. Købmandsgården huser nu boliger, butikker og en enkelt caffé,

plums_gaard.jpg

Tobaksgården er et kulturelt fyrtårn for egnen. Her er der liv og aktivitet året rundt. Stedet huser i øvrigt også turistkontoret.

tobaksgaarden.jpg
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Hvis du læser noget der er intressant, så er du velkommen til at dele det på de sociale medier du færdes på, og følg gerne mig på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og jeg vil blive meget glad for, hvis du abonnement på kanalen. ♥


0

You Might Also Like

5 kommentar

 • Reply Anette 18. maj 2007 at 18:32

  Sjovt at se nye billeder fra Assens – jeg har været der tit fordi min søns far har familie i Assens 🙂

  Det er en rigtig dejlig by.

 • Reply Deborah 18. maj 2007 at 18:59

  Nej hvor ser der dejligt ud – tak for rundvisningen 😉

 • Reply Laila 18. maj 2007 at 20:30

  Ih du milde hvor skønne landskabs og by billeder..

  Tror aldrig jeg har været i Assens!

 • Reply Hege 18. maj 2007 at 22:31

  Så er Assens lagt til lista over steder vi ikke har vært, men må reise til i Danmark. Flotte bilder. Jeg likte både det gamle og det nye. De kubiske, nye husene så skikkelig lekre ut. I dag har jeg virkelig gjort en innsats for å se bildene dine. Vi er på sommerstedet vårt, og her har vi ikke bredbånd før i juni. Jeg skal si deg at det tok tid å laste ned Assens 🙂 Hvordan overlevde vi den gang i urtiden, for omtrent 6 – 7 år siden, da all Internettilgang var på den måten?

 • Reply Catarina 19. maj 2007 at 07:07

  Anette, ja det er en rigtig hyggelig by. Jeg blev selv overrasket, da det er mange år siden jeg var der sidst 🙂

  Deborah, selv tak 😉

  Laila, så må de se at komme forbi en dag.

  Hege, jeg ved heller ikke hvordan vi klarede det dengang. Det er lidt sjovt at tænke tilbage på 😉 Jeg vil nu ikke tilbage til mit gamle modem og den langsomme hastighed. I må have en god wwekend i hytten 🙂

 • Skriv en kommentar