Menu
Bloggeriet

Hvorfor blogger jeg

Jeg kan ikke svare på andres vegne, men kun for mig selv. Jeg blogger af lyst og fordi jeg elsker at skrive. Nogle gange tager jeg mig selv i at sidde og tænke “hvad kan jeg finde på at skrive om” simpelthen fordi lysten til at skrive er så stor.

Hvordan startede det?

Jeg startede med at blogge tilbage i november 2006. Jeg havde en lille hjemmeside, helt og aldeles hjemmekodet, og ville så gerne have en blog på den kode. Jeg havde ingen erfaringer med blogs og læste som sådan heller ikke andre bloggere. Jeg fik nørklet en database sammen i Microsoft Access, som så udgjorde det for min blog. Den var ikke særlig fleksibel og selve siden helt uden mulighed for at kommentere. Idéen var så, at jeg ville opdatere bloggen med små indlæg et par gange om ugen, ikke noget særligt og kun med små billeder, hvis overhovedet noget. Det var et være arbejde at downloade den database, skrive i det rigtige Feldt, billede i et andet felt og til sidst uploade den igen, jeg blev grebet af det.

I dag skal alt være hurtigt og uden så meget fordybelse

Da jeg først var kommet i gang, begyndte frekvensen af opdateringerne at vokse, og fra kun at være et par indlæg om ugen blev det nu til flere. Det var uholdbart med sådan en Access database og de begrænsninger den havde. I februar 2007 overgav jeg mig til selfhostet WordPress, og siden har min blog bare udviklet sig, og det gør den stadig. Nu også med kommentarer. ツ 

Emner

Jeg blogger om mig selv, mine tanke og oplevelser. Jeg blogger også gerne om min familie og deriblandt min mand, vores børn, svigerbørn og børnebørn, dermed er det en ret personlig blog, men ellers er jeg et meget privat menneske. Der er en del personlige emner og oplevelser som aldrig når bloggen. Ét er nemlig, at skrive en personlig blog, noget andet er, at skrive om min inderste privatsfære så det vil du aldrig finde her. Jeg er meget påpasselig med hvad jeg skriver om mine nærmeste, deriblandt min mand og mine drenge, da jeg ikke ønsker, at mine skriverier, risikere at få konsekvenser for deres liv og fremtid.

Hvorfor

Jeg bruger bloggen som en slags dagbog, hvor jeg kan gå tilbage og tjekke op på det ene eller andet, ligesom de fleste af vores rejser også er her på siden. Ellers synes jeg som sagt bare, at det er sjovt at skrive, også selvom jeg er en smule ordblind. Jeg vil dog klart anbefale andre, som har problemer i den retning, at skrive blog, for blogskriveri har helt klart forbedret min stavning.

Det at blogge giver mig en chance for, at udtrykke mig selv og dele min kreativitet med andre. Jeg kan bruge min blog til at dele dine billeder, historier og ideer med jer der læser med.

Det er også en måde at opdatere venner og familie på, som man ikke lige er i daglig kontakt med.

Hold nu op hvor lyder jeg lige gammel der..

Da jeg i 2006 startede med at blogge, var der rigtig mange der bloggede på daglig eller i hvertfald ugentlig basis. Det er der bestemt ikke mere. Mange er faldet fra nogle er rykket over på Instagram, hvor de deler deres billeder og tanker. I dag skal alt være hurtigt og uden så meget fordybelse. Jeg har selv været ned at den vej, men jeg holder nu mere af at skrive lidt længere tekster og det passer Instagram ikke så godt.

Egentlig synes jeg, det er synd, at ikke flere skriver som “i gamle dage”, men det er jo tiden – og hold nu op hvor lyder jeg lige gammel der ツ måske det en dag kommer tilbage.

Hvem er du som læser med her? og har du eller har du haft en egen blog og hvis du har har, hvorfor er du så stoppet?

8 kommentar

 • Helle Klitgaard
  19. december 2022 at 18:46

  Jeg har en blog, men skriver næsten ikke på den, jeg læser næsten heller ikke blogs mere. Instagram tiltaler mig, jeg er et “jeg ser” menneske, selv om jeg læser mange bøger og ser få film. Jeg har ikke behov for en lang historie om andres liv, og har ikke behov for at fortælle en masse om mit – mere. Jeg brugte meget tid på at læse nye indlæg fra de bloggere jeg fulgte, nu bruger jeg tiden på noget andet.
  Jeg tror aldrig blogs bliver, som de var, men jeg lader min leve, fordi jeg ikke ved, at jeg aldrig kommer til at skrive på den igen, jeg synes, det er dyrt at have den, jeg ville gerne flytte til gratis sted, men jeg kunne ikke flytte indholdet, der var for meget, den har levet siden juni 2007.
  Jeg kigger af og til ind til jer, som jeg fulgte og “kendte” lidt bedre. Ikke hver dag, men jeg har været på din flere gange i denne uge – det hjælper med et link på Fb.

  Reply
  • Catarina
   20. december 2022 at 06:16

   Jeg er også et visuelt menneske, men jeg synes at mange af billederne på instagram er “ligegyldige”, der er for meget snap over den og det synes jeg mest hører til i storby – men der er vi jo så forskellige og heldigvis findes der noget for alle.
   Du har højst sansynelig ret med hensyn til at blogs nok aldrig bliver have de var før i tiden. Dertil er der kommet for mange SoMe platforme, hvor der tidligere kun var et par stykker. Men jeg hygger mig stadig med at skrive og nørde i maskinhuset, og den del kan jeg ikke så let andre steder. Ligesom jeg også slipper på reklamer på min egen side 😉
   Ang din blog, så kan du jo flytte den til wordpress.com – der har du jo en konto i forvejen og det er ret nemt at gøre, tillige er det gratis 😉
   Jeg er glad for at du stadig kikker forbi og giver dit besyv med på nogle af mine skriverier.

   Tak for din kommentar Helle og hav en dejlig dag.

   Reply
 • Helle
  21. december 2022 at 17:18

  Du har nok ret, men jeg kan godt lide snapshots af alt muligt også herude på landet 😉

  Jeg må finde ud af det med wordpress.com – jeg har bare haft svært ved at koncentrere mig pga mine sygdomme (endnu en ny i dag) og Lasses sygdom sidste år, det tager ligesom koncentrationen, og jeg har haft svært ved at finde den igen – det er vist også den, der er skyld i, at jeg slet ikke får blogget, jeg var ved at komme i gang, men så var der igen noget der drillede Jeg vil kigge på det hele i det nye år, når der forhåbentligt er kommet lidt ro på igen.

  Tak, jeg nyder at kigge forbi, når jeg lige bliver mindet om det 🙂 og dejlig aften til dig og Søren, der bliver nok lidt fejring?

  Reply
  • Catarina
   22. december 2022 at 21:00

   Hvis du engang finder energien og konsentrationen til det, så synes jeg virkelig det er en oplagt mulighed at få flyttet det Heel over på .com.

   Reply
 • Karin
  26. december 2022 at 10:20

  Det er så hyggeligt med dine indlæg. Jeg følger ikke så mange som jeg har gjort. Det skyldes jo som du skriver, der er rigtig mange der er flyttet til IG.
  Jeg er den eftertænksomme type, elsker at fordybe mig. Derfor er jeg til blog indlæg fremfor IG, i min optik er de mere overfladiske, lidt for hurtige spot. Jeg ser jo ikke det samme i den delte snap, som afsenderen. Okay det gør jeg måske heller ikke i blogindlæg, her er der bare plads til fordybelse, baggrund, forklaring mm.
  Jeg har så ikke været så teknisk som du. Jeg fandt en af de temaer der matchede mig, lavet et par enkelte ændringer, jeg kunne gennemskue at foretage mig, og hentede nogle plugin og widgets jeg kunne forstå. Denne tilpasning skete i 2017, herefter har jeg bare fulgt opdateringerne.
  Mine skriverier er som nogle vil kalde navlepillerier, jeg har den som en form for dagbog, en fortælling der er forhåbentlig er synlig, når guldet bliver voksne. Små fortællinger om hvad vi oplever, hvad jeg tænker og laver.

  Tak for mange dejlige skriverier fra dig, glæder mig til mindst lige så mange i fremtiden.

  Reply
  • Catarina
   29. december 2022 at 19:13

   Velbekomme. Jeg skriver jo kun fordi jeg har lyst og fordi jeg ikke selv synes de små korte – til tider intetet sigende billeder – ikke er mig. Jeg poster slev af og til opnå IG, men uden for meget tekst, kun overskrift. Men det ved du jo.
   Jeg synes det er lettere at “forklare sig” i en blogtekst, end i et hurtigt eller længere indlæg på IG og nogle på IG går også sådan lidt i ring, med deres billeder og beskrivelser. Hvis et billede har fåret mange likes, så er det den vej de følger. D
   Jeg er også glad for at du stadig skriver og andre også gør, selvom det nogle gange går lidt længere imellem, så ved vi hvem der kommer med noget 😉

   Reply
 • Randi
  10. marts 2023 at 16:11

  Jeg har skrevet blog siden maj 2009. Jeg begyndte, da jeg blev farmor – og bloggen hed Bedstes Blog og handlede om lidt af hvert fra min hverdag. Siden er min blog blevet en bogblog, hvor jeg anmelder en masse gode bøger. Jeg læser stadig blogs, men der er jo desværre ikke så mange tilbage. Jeg holder meget af at skrive, så jeg bliver ved med at skrive på min blog – så længe jeg synes, det er sjovt.

  Reply
  • Catarina
   11. marts 2023 at 14:44

   Hej Randi
   Velkommen til bloggen her. Hvor er det sjovt at du har skrevet i så mange år og så er jeg slet ikke faldet over din blog. Men dejligt at støde på nye blogs og dejligt du også bliver ved. Jeg bliver også ved, selvom indlæggende ikke er så hyppige som tidligere. 😉
   Jeg må vist lige få dig ind i mit feed, så jeg kan få inspiration til nye bøger.

   Reply

Skriv en kommentar