Menu
Dagligdagen

På vaskeri

Jeg var simpelthen nød til at tage ind på en vaskeri her til morgen, jeg har ikke mere rent løbetøj, og det går bare ikke. Det kan selvfølgelig godt vaskes i hånden, men det er ikke optimalt, det dufter ikke sådan rigtigt rent.

Efter kun en enkelt kop morgen kaffe pakkede jeg, så der var til én vaskemaskine og drog mod Odense, det eneste sted jeg ved hvor der er et vaskeri. Det er efterhånden 17 år siden, jeg sidste har været på et vaskeri, men de ligner sig selv, der er ikke ændret noget som helst i de 17 år.

vaskeri.jpg

Det var næsten tomt sådan en søndag morgen i Odense, men til gengæld fik jeg set denne væg, den har jeg ikke tidligere lagt mærke til, sikkert fordi der altid er “proppet” med mennesker, biler og cykler så man ikke har tid til at se andet end efter trafikken.

kunst.jpg

Ret sjov med alle de aftryk 🙂

16 kommentar

 • Stine
  19. august 2007 at 16:47

  Er det vaskeriet tæt ved Vesterbro? Jeg synes jeg kan genkende det, men hukommelsen kan spille mig et puds. Min farmor boede på Vesterbro før hun døde og som barn var jeg med på vaskeri ind imellem…

  Reply
 • Milea
  19. august 2007 at 17:40

  Det må da være et vaskeri overfor motorcykelforhandleren ved Vesterbro. Det har jeg faktisk aldrig lagt mærke til 😀
  Jeg har hidtil kun haft kendskab til det vaskeri der lå ude ved Nyborgvej. Kan faktisk ikke huske om det stadig eksistere.
  Det er ikke nogen billig fornøjelse at gå på vaskeri…

  Reply
 • Stine
  19. august 2007 at 17:57

  Præcis, overfor motorcykelforhandleren og tæt ved Føtex. Hvor sjovt 🙂

  Reply
 • Marianne/Amager
  19. august 2007 at 22:34

  Jeg elsker at gå på vaskerier…….. Også når jeg er i udlandet – så skal jeg altid vaske og jeg kommer altid i snak med nogen. Det gjorde du så ikke….. søndag Morgen! Catarina!!!!

  Reply
 • Catarina
  20. august 2007 at 06:34

  Stine og Milea – I har fuldstændig ret 🙂 det er det vaskeri på Vesterbro. Og nej… det er ikke billigt det koster 30,- pr. vask.

  Velkommer her Milea 🙂

  Marianne, jeg kan ikke gøre for det 😉 jeg elsker at stå tidligt på også om søndagen, der er sådan en ro. Jeg kommer nok aldrig til at synes om at gå på vaskeri, det er kun af nød 😛

  Reply
 • Pia
  20. august 2007 at 09:47

  Ja, jeg mindes også tiden på vaskeriet, fordi muligheden ikke var til andet. Men idag vil det kun være af nød jeg går derind, kan slet ikke finde charmen ved at dele vaskemaskine med tonsvis af fremmede mennesker. Sikkert bare sart ja, men sådan er der jo så meget, synes nu engang bare bedst om at bruge min egen vaskemaskine- hver gang:)

  Reply
 • Judith
  20. august 2007 at 11:12

  Sidst jeg var på vaskeri var sammen med min storesøster, jeg var 12 år gammel,- så det er mange år siden. Vaskeriet er der stadigvæk men jeg kunne forestille mig at inventaret er skiftet ud.
  Sjov væg med små håndaftryk:-)

  Reply
 • Catarina
  20. august 2007 at 14:15

  Pia, ja nogelunde sådan, har jeg det også 🙂

  Judith, Det må vi da håbe 😛

  Reply
 • Emmaline
  20. august 2007 at 14:28

  Det er mange år siden jeg var på vaskeri sidst, men da jeg læste din beskrivelse kunne jeg nærmest lugte det og huskede lydede, underligt faktisk. Ret flot væg med de håndaftryk, ser godt ud…

  Reply
 • Hege
  20. august 2007 at 14:52

  Heldige dere som har myntvaskerier. Sånt finnes ikke i Norge, så ryker maskinen bør nytt kjøp skje i en faderlig fart. Og når noe blir for stort, så må vi levere det til vask. Det siste vi vasket var en dyne. Pris: 300 kroner for vask og tørk.

  Reply
 • Catarina
  20. august 2007 at 17:27

  Emmaline, ja det er sjovt at man kan opleve/læse noget og pludselig både fornemme dufte og lyde 🙂

  Hege, hold da helt op – jeg troede at man kunne finde vaskerier overalt i Europa og da særligt i Norge 🙁 Det er da for vildt at det koster 300 for én dyne. Næste gang du kommer til Danmark, må du da tage dine dyner med, her koster det 30 for én maskine og 20 for at tørre én maskine – og det er da meget billigere end 300 kr.

  Reply
 • Hege
  21. august 2007 at 18:35

  Kanskje det finnes et myntvaskeri i Oslo? Nei, – det tror jeg ikke, men jeg får spørre datteren min.

  Reply
 • Catarina
  22. august 2007 at 06:09

  Hege, ja ellers må du tage dine dyner og deslige med til DK næste gang du kommer 🙂

  Reply
 • Nikolaj
  11. juni 2008 at 21:52

  Det var da sjovt jeg lige skulle falde over det her på google, for jeg bor ovenpå det vaskeri i samme bygning. 😀

  Reply
 • Nikolaj
  11. juni 2008 at 21:55

  Jeg så desuden også da den væg blev malet. Og det var bare to malere der stod en hel dag og malede den med hånd-skabeloner.

  Reply
 • Catarina
  12. juni 2008 at 06:51

  Nikolaj
  Så bor du da dejligt centralt og har et flot maleri at kikke på. 🙂

  Hold da op tog det kun én dag, det er lidt imponerende. 😎

  Reply

Skriv en kommentar