Nu har jeg nogle gange her på det seneste bagt havregrynsboller og ikke givet en opskrift. Det er nu ikke pga. uvilje, men mere, at det bare en sådan lidt “hylden hen”.
Jeg har prøvet at rekonstruere opskriften på de lækre 27 boller.
Du skal bruge:
Ca. 1 l. lunken vand
2 tsk. rørsukker
50 g. gær
1-2 tsk. salt
2 dl. solsikkeolie
3-4 håndfulde havregryn
Ca. 1 kg. speltmel
Når dejen er færdig æltet (skal klistre en smule) formes den til boller og stilles til hævning på bagepladerne, de skal kun hæve den ene gang. De skal hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 5 kvarter, derefter sættes bollerne i en 200 grader varm ovn, jeg bruger varmluft. De skal bage i 15-20 min.
Velbekommer 😉
1
13 kommentar
Helle K.
30. november 2007 at 18:36Nu spørger jeg, sådan rigtig flabet, skal der ikke havregryn i? De ser rigtig lækre ud på billeder. 🙂
Catarina
30. november 2007 at 18:42Helle K., hold da helt kæft, du har da fulstændig ret 😳 Nu er det tilføjet.
Da kan du bare se, jeg prøvede at genskabe hylden hen, kom åbenbart ikke så langt 😆
Helle K.
30. november 2007 at 20:06Det var sådan noget JEG kunne ha’ gjort, så det var rart, at det var dig. 😀
Carina
1. december 2007 at 10:54hylden hen med te og kaffe og bønner? 😉
Tak for opskriften den må afprøves.
Catarina » Blog Archive » Lækre og sunde havregrynsboller
22. februar 2009 at 09:12[…] har en opskrift på havregrynsboller og den er jeg faktisk ret glad for, men den anden dag, faldt jeg over en som var ret let og den […]
Rose Marie
26. marts 2009 at 19:17hej, super tak for opskriften de er rigtig gode ( skulle lave dem til en børnefødselsdag ) de elle vilde med dem haha
Catarina
26. marts 2009 at 19:26Rose Maria
Velbekomme – jeg er glad for at der er andre der er glade for dem. 🙂
joan
9. november 2009 at 10:24Hejsa.
Jeg er vil dmed dine billeder ,,,,,,,,hold op – hvor gode. jeg har også altid mit kamerea med og får de vildeste flotte billeder…….det giver også mig så meget. og løb ja – jeg har det på samme måde hej fra mig .
og god dag…..og nu fandt jeg havregrynsboller ne hi hi..det var dem jeg søgte på og kom ind på alt det andet. hej hej. ao
Catarina
9. november 2009 at 14:06Joan
Tak fr rosen til mine billeder og det er skønt at fotografere.
Hvis du kan lide havregrynsbollerne en anelse mere grove i det, så skulle du prøve denne opskrift – og den kan holde sig i køleskabet er par dage.
https://www.catarina.dk/2009/02/22/l%c3%a6kre-og-sunde-havregrynsboller/
Mia
16. januar 2011 at 11:49Kan man bruge andet end speltmel? eksemplevis en blanding af grahamsmel og hvedemel? Er ikke så stærk i bagning – men de ser så lækre ud og har ikke speltmel i huset =D
Catarina
16. januar 2011 at 11:56@Mia: So jeg skriver i indlæggert, så snuppede jeg bare hvad der var på hylden og dvs. at det kan du jo også bare gøre. o grovere en mel du bruger, jo grovere bliver bollen. 🙂
Du kan også bare bruge ren hvedemel. 🙂
God søndag. 🙂
Mia
16. januar 2011 at 12:01Super! Det prøver jeg =D
Catarina
16. januar 2011 at 12:02@Mia: 😀