Menu
Bageriet

Havregrynsboller

Nu har jeg nogle gange her på det seneste bagt havregrynsboller og ikke givet en opskrift. Det er nu ikke pga. uvilje, men mere, at det bare en sådan lidt “hylden hen”.

hylden.jpg

Jeg har prøvet at rekonstruere opskriften på de lækre 27 boller.

Du skal bruge:

Ca. 1 l. lunken vand
2 tsk. rørsukker
50 g. gær
1-2 tsk. salt
2 dl. solsikkeolie
3-4 håndfulde havregryn
Ca. 1 kg. speltmel

Når dejen er færdig æltet (skal klistre en smule) formes den til boller og stilles til hævning på bagepladerne, de skal kun hæve den ene gang. De skal hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 5 kvarter, derefter sættes bollerne i en 200 grader varm ovn, jeg bruger varmluft. De skal bage i 15-20 min.

boller2.jpg

Velbekommer 😉

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

13 kommentar

  • Catarina
    16. januar 2011 at 11:56