Menu
Bageriet

Brunsviger

Fynsk brunsviger er altid et hit i vores familie og ofte er det den kage der serveres til fødselsdage. Til børnefødselsdage laver man en brunsvigermand eller dame. 
 brunsviger2.jpg

Her er opskriften på vores brunsviger, der findes nemlig rigtig mange forskellige opskrifter på nettop denne kage. 

250 g smeltet margarine
4 dl mælk
50 g gær
½ spsk. salt
3 spsk. sukker
2 æg
Mel så det passer, dejen skal være lidt fedtet.

Sukkertopping:
300 g brun farin
225 g blodt smør
100 g sirup
125 g rørt creme (røres i til sidst)

Smelt margarinen i en gryde, hæld den over i et dejfad, tilsæt mælken og lad det hele køle lidt inden gæren tilsættes. Derefter kommes salt, sukker og æg i. Når det hele er blandet sammen, tilsættes melet lidt efter lidt. Ælt godt igennem og læg dejlen over i en bradepande. Sørg for at dejen kommer godt ud til kanterne og gerne lidt op ad dem. Lav nu med dine finger “huller” i hele dejen så sukkeret senere vil lægge sid i disse. Lad dejen hæve imens du laver sukkertoppingen.

brunsviger1.jpg

Sukkertopping
Farin, smør og sirup røres godt sammen, når det er gjort kommes cremen i og det hele røres igen godt sammen.

Fordel nu sukkeret over hele dejen i bradepanden.

Bages i 25-30 minutter ved 200° nederst i ovnen.

31 kommentar

  • Catarina
    19. juni 2010 at 10:43