Var hvad vi fik til dessert i aften. Jeg havde helt glemt denne dessert så da jeg så opskriften i min gamle bog, måtte den laves igen.
Ingredienser:
300 g tørrede abrikoser
1 ½ l vand
½ stang vanilje
1 dl sukker
Fremgangsmåde:
De tørrede abrikoser sættes i blød i vandet i 5 timer. Skrab vaniljekornene ud af den ½ vanilje stang og gem dem til senere brug. Når de abrikoserne er udblødt koges de i de samme vand sammen med den ½ vanilje stang indtil de er møre, dette tager ca. 30 min.
Passer abrikoserne igennem en sigt sammen med kogevandet og kog nu det hele op igen, denne gang sammen dem vaniljekornene.
Serveres med flødeskum.
2 kommentar
Sifka
5. marts 2008 at 20:30Det MÅ prøves:)
Catarina
6. marts 2008 at 06:26Sifka
Den er god. (hvis man kan lide abrikoser 😆 )