Menu
Brasseriet / Kogebogen

Bangkok Curry

Fadagens menu stod på en god og meget stærk omgang curry. Den er så stærk, at det ikke er alle og enhver jeg vil servere den for. 🙂

Hvis du også kan lide dejlig stærk mad, så får du opskriften lige her.

Ingredienser:
• 2 mellemstore løg
• 2 store fed hvidløg
• 3 tsk. gurkemeje
• 1 spsk eller ca. 60g green curry paste (grøn karry pasta)
• 1 kg. okseinderlår skåret i store tern, der kan også bruges lam eller svin
• 400 g. flåede tomater
• ca. 2,5 dl. kokusmælk
• 2 spsk olie

Fremgangsmåde:
Hak løg og svits det i gryde ved jævn varme til det er gyldne, tilsæt nu de hakkede hvidløg, gurkemejen og lad svitse et par minutter. Brun nu køddet lidt ad gangen, det må ikke koge. Når alt kødet er brunet tilsættes den grønne karry pasta. Når den er blandet godt i grydem, kommes de flåede tomater i og der røres godt rundt. Nu skal retten stå og simre i 1½ time under låg den sidste ½ dog uden låg, husk at røre med jævne mellemrum.

Når retten kar simret i 1½ time, kommes kokusmælken i og retten små-koger i yderligere 15-20 minutter. Serveres med ris eller et godt fladbrød.

Velbekomme. 🙂

14 kommentar

  • Catarina
    19. marts 2010 at 19:31