Menu
Teknologi

Adobe Bridge

Når jeg henter mine raw billeder ind på computeren til gennemgang, efter at have skudt konfirmationer eller andre anledninger, hvor jeg tager mange billeder af en enkelt begivenhed, bruger jeg Adobe Bridge CS4 (Design Standard). Det jeg gør, er ganske simpelt, nemlig at “rate” dem med 1 stjerne til dem der skal kikkes igennem en ekstra gang og, 2 stjerner til dem som er lige som de skal være, resten deletes med det samme. Det tager ikke mere end max 10 min. at kikke små 100 billeder igennem, og på den måde har jeg på ganske kort halveret antallet af billeder, hvis ikke mere. Derefter kikke jeg dem med 1 stjerne igennem igen, for at vurdere, om nogle af dem kan redes eller om de skal kasseres. Der er et ordsprog der hedder “kill your darlings” og det bruger jeg ganske ofte. På det netop veloverstået kursus, tog jeg omkring 100 billeder og endte op med omkring 15, hvoraf det kun er 8 som er portrætbilleder.

Her for et par uger siden kom Abobe så med CS5 og jeg må sige, at jeg er ret så forelsket i de mange nye features, der er tilføjet både Bridge og Photoshop. Jeg overvejer om jeg skal ønske mig en upgrade i fødselsdagsgave, det ville virkelig være en kærkommen gave. 😉

Her nedenfor, er en lille film omkring Bridge og dens nu fulde integration med Photoshop og det ser altså ret så fedt ud. 🙂

Ingen kommentar

    Skriv en kommentar