Menu
Brasseriet / Kogebogen

Nem fiskeret

Her hjemme er vi alt for dårlige til at spise fisk som den varme ret. Vi spiser tit fisk på rugbrød og her tænker jeg på tun, makrel, fiskefrikadeller osv. men som aftensmad, der går det lidt træt. Ikke at vi ikke kan lide det, det kan vi godt, men nogle gange kører vi bare i samme rille. Jeg har dog en fiskeret som er ret simpel at lave og som smager dejligt.

Ingredienser:
500 g sejfillet (man kan sagtens bruge andre fisk)
4 bagekartofler
2 mellem størrelse løg (jeg har også før bruge porre)
6-8 gulerødder
1 fennikel
1 hvidløg eller 3 fed
1/2 flaske hvidvin
1/4 l piskefløde
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Rens grøntsagerne og skær dem i tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med den hakket hvidløg. Hæld hvidvinen hen over og kværn salt og peber over.

Dæk fadet med sølvpapir og bag grøntsagerne i en 200° forvarmet ovn i ca. 60 minutter, hvis laget af grøntsager er lige så tykt som mit. Skær fisken ud i store “firkanter” og stil til side. Tag fadet ud og hæld den 1/4 l piskefløde over og læg fiskestykkerne ovenpå. Stil fadet tilbage i ovnen uden sølvpapir og bag i ca. 10 minutter eller til fisken er færdig. Drys med persille og servere.

Pynt:
Hakket persille.

Velbekomme. 🙂

1

4 kommentar

  • Catarina
    9. september 2010 at 08:54