Nem fiskeret

8. september 2010

Her hjemme er vi alt for dårlige til at spise fisk som den varme ret. Vi spiser tit fisk på rugbrød og her tænker jeg på tun, makrel, fiskefrikadeller osv. men som aftensmad, der går det lidt træt. Ikke at vi ikke kan lide det, det kan vi godt, men nogle gange kører vi bare i samme rille. Jeg har dog en fiskeret som er ret simpel at lave og som smager dejligt.

Ingredienser:
500 g sejfillet (man kan sagtens bruge andre fisk)
4 bagekartofler
2 mellem størrelse løg (jeg har også før bruge porre)
6-8 gulerødder
1 fennikel
1 hvidløg eller 3 fed
1/2 flaske hvidvin
1/4 l piskefløde
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Rens grøntsagerne og skær dem i tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad sammen med den hakket hvidløg. Hæld hvidvinen hen over og kværn salt og peber over.

Dæk fadet med sølvpapir og bag grøntsagerne i en 200° forvarmet ovn i ca. 60 minutter, hvis laget af grøntsager er lige så tykt som mit. Skær fisken ud i store “firkanter” og stil til side. Tag fadet ud og hæld den 1/4 l piskefløde over og læg fiskestykkerne ovenpå. Stil fadet tilbage i ovnen uden sølvpapir og bag i ca. 10 minutter eller til fisken er færdig. Drys med persille og servere.

Pynt:
Hakket persille.

Velbekomme. 🙂

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.


I samme genre

2 kommentarer

  • Reply Therese 8. september 2010 at 19:38

    Ja det lyder da både nemt og lækkert. Jeg har en rest torsk i fryseren, måske den skal få lov at gøre grøntsagerne ære en af dagene 🙂

    • Reply Catarina 9. september 2010 at 08:54

      @Therese: Det tror jeg bestemt både torsk og grøntsager vil synes om. 🙂

    Skriv gerne en kommentar