Menu
Kogebogen / Kolde & varme drikke

Rooibush

Her da jeg havde fødselsdag var én af gaverne 4 tekrus og to forskellige slags te. Den ene te var en Rooibush med citron og ingefær og hold da lige op hvor smager den skønt. Rooibush er slet ikke en te, og heller ikke i ikke med familie med den almindelige te. Rooibush er et træ der tidligere voksede vildt i Sydafrika. Igennem tiden er træet blevet tæmmet ned til en busk, hvor alle de nye skud bliver plukket og tørret i solen. Det fine ved Rooibush te er, at den slet ikke indeholder koffein og kun 1% garvesyre (garvesyren i almindelige teer ligger på ca. 8-15%). Rent bortset fra at det er den sundt for maven så betyder også, at teen kan genopvarmes uden at blive bitter og det vil sige, at du også kan stille den i køleskabet og drikke den kold som is-te.

Ud over en dejlig mild og sødmefyldt smag, så indeholder teen bl.a. også kalk, jern og C-vitamin. Ydermere har japanske forskere nu opdaget, at rooibush-te også er super god til at bremse aldersforandringer, da den indeholder enzymet superoxid-dismutat, som kan gøre det af med frie radikaler og dermed beskytte cellerne. Derfor er nogle cremefirmaer også begyndt at anvende teen i deres cremer. Jeg tror nu bare jeg fortsætter med at drikke den, for med alle de gode egenskaber kommer jeg da til at strutte af sundhed. 😉

Husk, at te skal laves med friskkogt vand og den skal trække i 3-5 minutter.

0

8 kommentar

 • Rejen
  10. september 2010 at 08:48

  Hej, jeg drikker normalt ikke meget the, men har netop også købt en rooibush the, sweet som smager virkelig dejligt….godt at den også har en masse gode egenskaber ved siden, tak for oplysningerne…..Jeg er ny i the-land, men kan godt smage forskellen på alm. sort the, grøn the og rooibush og tror jeg bliver en stor fan af rooibush….god dag til dig, og glæder mig til at se billede af dig fra 70’erne….;-))

  Reply
  • Catarina
   10. september 2010 at 09:14

   @Rejen: Velkommen til siden her og velbekomme. 🙂

   jeg er også selv ny i te-land,da jeg kun “har været her” i 5 måneder så jeg suger også til mig at vide hvor jeg kan komme til det.

   Tidligere var jeg til kaffe, men en dag blev jeg syg, sådan snot-forkølet og siden har jeg ikke kunne drikke kaffe. Underligt.

   Også en god dag til dig. 🙂

   Ja, det kommer op om lidt. En sjov leg. 🙂

   Reply
 • Jens
  10. september 2010 at 15:24

  Jeg foretrækker almindelig grøn the og det har jo nogle af de samme egenskaber. Det er rigtig sundt! 😀

  Jeg har drukket the i mange år og kan slet ikke undvære det. Jeg skal have 2-3 kander om dagen. 😀

  Reply
  • Catarina
   10. september 2010 at 17:59

   @Jens: Jeg synes noglegange at grøn te, godt kan være sådan lidt smagsløst, men måske du har en der smager af noget også når jeg putter mælk i. 🙂

   Reply
 • Bot
  11. september 2010 at 18:27

  Det er nemlig en fantastisk dejlig smag. Speciel, men god.
  Hils familien din og nyd Jeres weekend

  Reply
  • Catarina
   12. september 2010 at 09:13

   @Bot: Ja, det der gør den lidt speciel er nok det at den ikke har garvesyre og derfor er mild uden at være det. 🙂

   Også en rigtig god weekend til jer begge.

   Reply
 • Catarina
  6. november 2010 at 08:46

  […] vil jeg lige lave en frisk kop rooibush te så er jeg […]

  Reply
 • Morgenssysler
  7. januar 2011 at 07:35

  […] Dejligt. Lyden fra tasterne mikses let med lyden af P2 som fylder huset med behagelige lyde og den sædvanelige morgente er i dag byttet ud med en dejlig hjemmelavet Chai latte, ahh som den gør […]

  Reply

Skriv en kommentar