Menu
Kogebogen / Kolde & varme drikke

Rooibush

Her da jeg havde fødselsdag var én af gaverne 4 tekrus og to forskellige slags te. Den ene te var en Rooibush med citron og ingefær og hold da lige op hvor smager den skønt. Rooibush er slet ikke en te, og heller ikke i ikke med familie med den almindelige te. Rooibush er et træ der tidligere voksede vildt i Sydafrika. Igennem tiden er træet blevet tæmmet ned til en busk, hvor alle de nye skud bliver plukket og tørret i solen. Det fine ved Rooibush te er, at den slet ikke indeholder koffein og kun 1% garvesyre (garvesyren i almindelige teer ligger på ca. 8-15%). Rent bortset fra at det er den sundt for maven så betyder også, at teen kan genopvarmes uden at blive bitter og det vil sige, at du også kan stille den i køleskabet og drikke den kold som is-te.

Ud over en dejlig mild og sødmefyldt smag, så indeholder teen bl.a. også kalk, jern og C-vitamin. Ydermere har japanske forskere nu opdaget, at rooibush-te også er super god til at bremse aldersforandringer, da den indeholder enzymet superoxid-dismutat, som kan gøre det af med frie radikaler og dermed beskytte cellerne. Derfor er nogle cremefirmaer også begyndt at anvende teen i deres cremer. Jeg tror nu bare jeg fortsætter med at drikke den, for med alle de gode egenskaber kommer jeg da til at strutte af sundhed. 😉

Husk, at te skal laves med friskkogt vand og den skal trække i 3-5 minutter.

8 kommentar

  • Catarina
    10. september 2010 at 09:14