Menu
Hverdagen

Negativitet og rabiate holdninger

Mens jeg lå og hostede lungerne ud i nat, lå jeg og skrev (i tankerne) det ene lange indlæg efter det andet omkring hvorfor jeg indimellem rydder ud i min blogroll og ligeledes hvorfor jeg af og til sletter personer fra min “venneliste” på FB. Jeg gider ikke lange indlæg så her er en lidt kortere version.

Når blogs ryger af min blogroll, er det fordi, de ikke lige siger mig noget eller fordi blogindholdet har taget en drejning som jeg ikke har lyst til at læse om. Nogle gange kommer bloggen dog tilbage igen hvis jeg opdagere at indholder er ændret.

På FB er det dog en anelse anderledes, da dem jeg udelukker, faktisk er personer jeg ikke kender IRL, men kun fra deres blog og da jeg synes, at min FB er mere personlig, så er det altså ikke alle forundt at læse med. Jeg har opdelt alle mine kontakter i forskellige grupper. Nogle er i rigtigt-venner-guppen, andre i rejegruppe (personer jeg mødte da jeg arbejde i udlandet) andre igen er på eks-kollegalisten og så er der selvfølgelig familielisten med vores drenge og sidst men ikke mindst, er der en blogliste, som indeholder personer fra blogs. Nogle bloggere har jeg mødt i IRL og andre ikke.

Hvis jeg ikke længere kan identificere mig med personernes meninger og holdninger, ja, så har jeg (nogle vil kalde mig kynisk og andre negativ ladet ord) altså skibbet “venskabet”, for jeg bestemmer suverænt hvad jeg ønsker, at læse når jeg sider ved PC og jeg ønsker ikke at få en masse “gylle” smidt i hovedet. Vi kan alle have dårlige dage og anderledes meninger og holdninger som jeg bestemt værdsætter, men når der begynder at tegne sig, et for mig, uheldigt mønster, ja så slutter “venskabet” altså og det gør det faktisk også IRL, men der har jeg som regel en eller flere længere samtaler med vedkommende først. Sorry, men mit liv er for kort til negativitet og rabiate holdninger.

Nå, nu er min frokost slut og vores underviser er kommet tilbage, så jeg må vist heller rette min opmærksomhed mod dem. 😀

0

18 kommentar

 • Annette's space
  10. december 2010 at 12:27

  Sikke et bjæf 😀
  Jammen sådan MÅ det da være !! Mennesker udvikler sig, nogle gange i forskellige retninger og så forandres grundlaget…både IRL og i den mere virtuelle i verden. Efter min mening behøver du slet ikke hverken forklare eller undskylde.
  Nu vil jeg snart kaste mig ud på de stadigt fedtede veje for at finde værtshuset og servicere nogle, endog meget levende, tørstige mennesker (altså jeg håber jo der dukker mange tørstige sjæle op…for eller er der ved gud længe til 2 i nat)….
  Ha en herlig fredag Catarina…knus 😀

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 13:41

   @Annette’s space: Ja, mennesker forandre sig og nogle gange er det desværre ikke til det bedre. 😉

   Jeg håber du har en travl men hyggelig fredag foran dig, for ja, ellers kan det godt blive noget af en kedelig aften. Ha’ en dejlig dag, aften og hat Anette. Knus fra Fyn

   Reply
 • rejen
  10. december 2010 at 13:00

  Jo sådan må det vel være og heldigvis så vælger man jo selv hvem man vil læse og det er jo det gode ved denne “blogverden” man kan jo forlade dem man ikke gider at læse eller dem som ikke siger en noget…heldigvis da…Håber du snart er hostefri…PS flot buket i fik igår…;-D

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 13:43

   @rejen: Ja, vi lever nemlig i et helt og aldeles frit land, hvor dete r tilladt at have forskellige meninger og hvor det også er tilladt at vælge fra og til. 😀

   Ja, jeg håber også at min hoste snart slutter, det er ret enerverende efterhånden. 😀

   Reply
 • Søren
  10. december 2010 at 15:50

  Jeg håber ikke, at det er mig, du er vred på.
  Nu må du hellere få dig noget at grine af:
  http://www.thelaughtermovie.com/
  🙂

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 15:55

   @Søren: Jeg er slet ikke vred, hvor pokker læser du det henne??? Jeg forklare simpelthen mine bevæggrunde for at slette folk!

   Tak for linket og hvor er de bare gode, kendt dog godt nogle af dem på forhånd. 😀

   Reply
 • Michael Hanmann
  10. december 2010 at 16:24

  Jeg ved ikke helt hvad der menes med rabiate holdninger som sådan, jeg har dog en fornemmelse, jeg har det så omvendt, som jeg kan forstå Catarina, jeg har valgt at holde min blog fri for politik, (jeg er politisk aktiv i fritiden), hvorimod jeg gerne bruger FB til at markere at jeg hylder MANGFOLDIGHEDEN, i mine øjne er vi først og fremmest mennesker, derefter nationaliteter, for dem der nu går vildt op i det, men vi er alle kød og blod udenanset hudfarve eller religion, det betyder så heller ikke at jeg sympatiserer med rabiate fortolkere af en eller anden religion, alle skal være velkommen i mit univers, såfremt de respekterer andres særpræg på godt og ondt.
  God weekend til dig og dine.

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 17:07

   @Michael Hanmann: Rabiat= yderligtgående og fanatisk. Og uanset om man er fanatisk med den eller anden ting, så er fanatisme ikke godt.

   Dette indlæg drejer sig slet ikke om politik men om at jeg suverænt selv vil bestemme hvad jeg har lyst til at læse i min fritid. Ligesom jeg selv betemmer hvilken bog der ligger på mit natbord – det håber jeg også du gør!

   FB: mine private billeder samt små statusopdateringer er privat, og ikke noget jeg deler på bloggen eller andre steder – alt andet deler jeg af og til på Twitter.

   God weekend. 🙂

   Reply
 • Fru E
  10. december 2010 at 17:56

  Tiderne ændrer sig og det samme gør mennesker. Vi købte vores første gæstebog (oldnordisk måske) i 1990 og er nu godt i gang med nummer 2. Når vi åbner disse 2 bøger kan vi se, hvordan folk er kommet ind og ud af vores liv. Der få vi savner lidt, men mange som vi blot tænker tilbage på med smil på læben. Og så er der heldigvis også dem der stadig er en del af vores liv.

  Så hvorfor skulle det ikke også forholde sig sådan for mig på nettet. Jeg har selv tænkt på en oprydning af blogrolls. Nogle jeg aldrig læser, andre jeg læser som jeg ikke har fået ført på. Kommer tid kommer oprydning 😉

  På FB har jeg kun 2 venner fra blogverden og jeg tror ikke det ændrer sig så meget på den front. Det er af helt personlige årsager og bunder ikke i om jeg kan lide/ikke lide folk.

  Sikke en smørre – jeg skulle bare lige på og melde næste månedsbog i bogklubben fra 🙂

  Rigtig god weekend.

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 18:04

   @Fru E: Mange tak for din “smørre”. Hvor hyggeligt at I har gæstebog og jeg synes slet ikke at det er oldnordisk, har faktisk selv tænkt på det flere gange, men så alligevel ikke. 😉

   Det er dejligt at tænke tilbage på mennesker fra fortiden med et smil, de gør jeg også på folk jeg har kendt, men blogs – det er altså “bare noget” på nettet og ikke nær så vigtigt som IRL. Og nogle blogvenner er blevet bekendte og andre endda rigtige gode venner og så er der dem som aldrig bliver til andet end blogs. 😉

   Det kan hurtigt gribe om sig hvis man bare liiigeee skal og efter et par timer så har man stadig ikke klaret det man egentlig tændte computeren for. 😀

   Du og din dejlige familie må også have en rigtig god weekend. 🙂

   Reply
 • Anita
  10. december 2010 at 18:49

  Jeg tror måske godt jeg ved, hvad du mener 🙂

  Det er ikke så længe siden, jeg sidst ryddede op på min blogroll og det kostede også nogle hoveder og gav et par nye URL’er igen, men det er længe siden jeg sidst ryddede op i min “venne”liste på Facebook.

  Jeg tror egentlig heller ikke jeg behøver at rydde op i den, for jeg vil mene, at jeg har lukket de mennesker ind, som godt må være der. De kom ind i varmen efter min første indskydelse igennem en lang periode og nogle få stykker har så siden vist sig at være en smule anderledes (på den uheldige måde), end jeg i første omgang troede… men det har jeg seføli handlet på efterfølgende.

  Men selvom det “bare er noget på nettet”, så er det efterhånden blevet en central del af hverdagslivet og ligesom bekendtskaber smuldrer i den virkelige verden, så gør dem på nettet det også, tror jeg. Ligesom vi udvikler os til. Det er ihvertfald min oplevelse af det.

  Hav en rigtig god weekend på bakketoppen 🙂

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 19:01

   @Anita: Jeg har nok lukke lidt for mange ind fra start af og det er så der jeg har rydde ud hen af vejen.

   Nu skriver jeg godt nok “bare på nettet”, men sådan helt bogstaveligt skal det nu heller ikke tages. For i dag er det rent faktisk muligt at finde venner og altså sådan nogen som virkelig vil være der hvis “lokummet” brændte (ja, nu kender vi hinanden og vores familier ret godt – det er jo kommet hen af vejen). Det var jo også på nettet jeg mødte Søren og se hvor det har bragt mig. 😆 Det har helt klar noget med vores egen udvikling at gøre.

   Du og den dejlige unge mand må også ha’ en god weekend. 😀

   Reply
 • Anita
  10. december 2010 at 19:29

  Man kan finde SÅ mange guldklumper på nettet. Det er bestemt set igen og igen og det er så vidunderligt, at du skulle finde din Søren derude også 🙂

  Tusind tak. Ligenu er Kevin i biffen med brandmanden, imorgen vil vi slappe lidt af herhjemme og søndag holder vi min fødselsdag for familien, så det bliver helt sikkert en dejlig weekend 😉

  Reply
  • Catarina
   10. december 2010 at 19:33

   @Anita: Jeg tror der er flere guldklumper end man lige går og regner med man skal bare se sig for og være åben. 🙂

   Det lyder som om de får dig en rigtig mandeaften. Dejligt (for dem begge)

   At holde fødselsdag for familien er altid hyggeligt. Hyg jer. 🙂

   Reply
 • ***Mutter***
  10. december 2010 at 20:03

  Sådan har jeg det også.

  Hvis jeg får mere irritation, sorg eller vrede i sindet end glæde ved at tale med gamle venner/bekendte, ryger de på porten. Nogle skal have det ind med skeer – at de skal holde sig væk, mens jeg bare lader det sive ud i sandet med andre.

  Det lyder hårdt og ubarmhjertigt, men jeg kan jo ikke give de mennesker noget godt, hvis jeg har sådanne følelser overfor dem.

  Men alligevel så får jeg den sorteste samvittighed nogle gange over det.

  Reply
  • Catarina
   11. december 2010 at 07:12

   @***Mutter***: Jeg tror vi alle får dårlig samvittighed ved at lade venskaber glide, men mennesker som kun har negative tanker, spreder jo deres negativitet som er altødelæggende for os andre og det nægter jeg at bruge min tid og min energi på. 🙂

   Reply
 • Louise
  11. december 2010 at 22:46

  Altså jeg forstår godt dit indlæg, og jeg synes bestemt ikke, at du skal ha dårlig samvittighed over at slette – Vi har alle brug for at rydde op engang imellem – også i venskaberne…

  Jaaa jeg taler af erfaring, men jeg er kommet til den konklusion, at hvis der skaber sig et negativt mønster over en bestemt opførsel, ja, så har jeg altså ikke energi til personen – og det er altså IRL, vi taler om her 🙂

  Det er iorden at sige fra, for man skal passe på sig selv, og hvorfor skal man være i selskab med nogle, som giver en dårligt humør….

  Jaaa måske er det ikke ok at have det sådan, men jeg har prøvet mangeårigt venskab, hvor man var drænet for energi, når man kom hjem fra besøg – og sådan skal det jo helst ikke være…. Venskaber vokser også fra hinanden…. 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. december 2010 at 08:49

   @Louise: Det er egentlig ikke fordi jeg har helt vildt dårlig samvittighed, men jeg følte at jeg på en eller anden måde gerne ville forklare hvorfor jeg handler som jeg gør. 😉

   Du beskriver det præcis som jeg føler – nemlig at sådanne personer dræner ens energi og til sidst er der skisme fare for at man selv bliver suget ind i den negative spiral.

   Jeg synes vi skal blive enige om at det er helt i orden at have det sådan som vi har det, for hvad vi føler er bedst for os, må jo være det bedste. 🙂

   Og den her jer vil med….Venskaber vokser også fra hinanden.

   Reply

Skriv en kommentar