Menu
Teknologi

Better Keyboard

Er en application som jeg er vildt glad for at bruge på min smartphone. Det ser ikke umiddelbart anderledes ud end de keyboard som telefonen er født med eller andre keyboard for den sags skyld. Men det er anderledes! På det keyboard som følger med telefonen, kan man vælge om man vil have dansk, norsk, svensk eller engelsk ordbog og det er rigtigt fint hvis man kun bruger de sprog. Keyboarde på de forskellige sprog, er fuldstændig ens ingen specielle taster eller noget, forstået på den måde at å og æ finder man på a og ø på o ligsom en almindelig mobiltelefon.

Nu er det så sådan at jeg også skriver tyske mails og sms’er, og selvom jeg er ret god til tysk, er det nu meget rart lige at have stavekontrol på.

Her for noget tid siden faldt jeg over en application som hedder, ja altså Beter Keyboard og den er altså bare for lækker til sådan én som mig. Udover at den har indbygget dansk ordbog har det også:


• Hollansk
• Engelsk
• Engelsk (Internationalt)
• Fransk (Azerty)
• Fransk-Canatisk
• Tysk
• Italiensk
• Spansk
• Russisk
• Svensk
• Norsk
• Norsk (Bokmål)
• Finsk
• Slovensk
• Tjekkisk
• Polsk
• Portugisisk

og det eneste man skal gøre er at aktivere sproget, er at gå ind under indstillinger og vinge det sprog af som man vil have og ordbogen downloades til din telefons. Når de forskellige sprog så er valgt, er det super let at skifte imellem den på selve Keyboardet, for det eneste du skal gøre er at, swipe til højre hen over mellemrums-tasten så skifter sproget til det næste i rækken og dermed ændres det tyske tastatur også til et tysk et af slagsen (læg mærke til at y og z bytter plads).

På billederne her ovenfor, har jeg lavet enter-tasten om til en smiley-tast, da det er yderst sjællent (måske aldrig) at jeg bruger den enter knappen til noget på min telefon.

Nu er det sådan, at jeg bedst kan lide, at skrive danske sms’er på den gode gammeldags måde, altså på et telefontastatur og det er også muligt på Better Keyboard (og selvfølgelig også i de andre sprog). For at skifte fra QWERTY tastaturet til telefontastatur, swiper man bare til venstre hen over mellemrumstasten og vupti, så er det et telefontastatur. Det er det fedeste Keyboard jeg til dato har prøvet på en smartphone. 🙂

0

20 kommentar

 • Gry
  26. januar 2011 at 20:17

  Jeg er helt enig – det er et genialt tweak. Har selv brugt det riiigtigt længe.

  Reply
  • Catarina
   26. januar 2011 at 20:32

   @Gry: Det er fantastisk og jeg er da super glad for at jeg fandt det og ikke bare blev ved det gamle og så følte den dersens irritation. 😉

   Reply
 • Anette
  26. januar 2011 at 20:29

  Det er en android telefon du har ikke? jeg synes jeg har hørt om den app før og har vistnok hentet den men ikke afprøvet den endnu – måske skulle jeg lige gøre det 😉 God aften til dig 🙂

  Reply
  • Catarina
   26. januar 2011 at 20:35

   @Anette: Ja, det er det. 🙂 Du skulle prøve det om ikke andet for at se om det er noget for dig, for det er jo ikke værre end at du kan swipse mellem de forskellige tastatur ved at lave et “lang tryk” på tekstfeltet og så vælge indtastningsmetode og vælge det keyboard du ønsker at bruge, eller selvfølge bare afinstallere skidtet. 😀

   Reply
 • Anette
  26. januar 2011 at 20:40

  Jeg har såmænd lige hentet det *GG* Skulle du installere en ordbog også?

  Reply
  • Catarina
   26. januar 2011 at 20:46

   @Anette: Jeps, hver af de ordbøger jeg bruger, har jeg indstalleret enkeltvis. 🙂 Men det tager heldigvis ikke lang tid at gøre. 🙂

   Reply
 • Anette
  26. januar 2011 at 21:24

  Nej det var nemt nok. Men hvordan får du smiley-tasten aktiveret. “smiley key” tasten er inaktiv så et eller andet har jeg måske ikke fået aktiveret rigtigt. Det virker smart lige umiddelbart 🙂

  Reply
  • Catarina
   27. januar 2011 at 07:49

   @Anette: ne under Keybords & Layouts, helt nede i bunden, der er der en menu der hedder Smiley Key og når du trykker på den, kan du vælge mellem Auto, Off og On, der skal du vælge On og så laves Enter tasten om til en smiley tast. 🙂

   Reply
 • Anette
  27. januar 2011 at 13:57

  Tak – catarina – men jeg ved ikke lige hvad der er med den “smiley key” tast for den er ikke aktiv. jeg kan ikke komme til at trykke på den så jeg kan vælge imellem de 3 ting du skriver. Jeg må prøve at rode lidt mere med det. Det er supernemt at skrive sms med det ihvertfald men vil jo gerne have det hele med 🙂

  Reply
  • Catarina
   28. januar 2011 at 21:10

   @Anette: Undskyld jeg ikke har fået svaret dig – du var lige smuttet fra mailbakken. 🙁

   Jeg ved faktisk ikke hvorfor den ikke er aktiv, men lad mig lige kikke på min telefon…Det keyboard jeg har installeret er det der hedder Better Keyboard 8, er det også den du har??

   Eller er jeg blank. 🙁

   Reply
 • Anette
  28. januar 2011 at 21:34

  Det er da helt i orden. Kan det mon passe at du har betalt 16 kr for en “unlock key”? Jeg tror jeg havde version 7 men afinstallerede den i formiddags for at prøve igen i weekenden. Jeg gi´r ikke op *GG* Har fundet version 8 men der skal downloades en unlock key inden det kan bruges men altså 15-16 kr. er jo heller ikke en herregård 😛 God weekend.

  Reply
  • Catarina
   29. januar 2011 at 07:11

   @Godmorgen Anette: Ja, det tror jeg faktisk nok jeg gjorde…ja det gjorde jeg også. 15-16 kroner er ikke meget, når jeg ikke engang kan huske det. 😳 men jo jeg har købt den der key. 🙂

   Håber du får det hele til at spille Anette. 🙂

   Reply
 • Anette
  29. januar 2011 at 13:57

  Takker mange gange for hjælpen. Nu lykkedes det endelig! Jeg kan dog kun få to bogstaver på tastaturet i stedet for tre som du har men det er vel bare lige en indstilling jeg skal finde ud af at rette. Det er da supersmart! God lørdag 🙂

  Reply
  • Catarina
   31. januar 2011 at 17:49

   @Anette: Du behøver ikke takke, det er er jo en af de fede ting ved blogland, vi hjælper hinanden. Jeg håber du har fået det hele til at fungere som det skal. 🙂

   Reply
 • Anette
  8. februar 2011 at 17:08

  Nu har jeg rodet lidt mere med better key og jeg kan simpelthen ikke finde Æ hvis jeg har tastaturet hvor man har 3 bogstaver på hver tast. Har du Æ´et på din? Jeg kan godt finde Æ hvis jeg kun har et bogstav på hver tast – så er det ved A-tasten. Ellers virker det rigtig fint 😉

  Reply
  • Catarina
   9. februar 2011 at 07:02

   @Anette: GUD ja hvad f””’ er det for noget pis, det findes i 7’eren så det er lidt underligt det ikke er i 8’eren. 🙁 Jeg har slet ikke lagt mærke til det, da jeg ikke har skrevet så mange sms på det sidste og dem jeg har skrevet er så lange, at jeg bruger tastaturet på den anden led. 🙁 Øv altså, tror jeg vil skrive til ham/hende som har lavet det og nævne det, for det er sikkert en forglemmelse, når det nu er i version 7. 🙂

   Tak for at gøre opmærksom på det. 🙂

   Reply
 • Anette
  9. februar 2011 at 16:02

  jamen velbekom da – jeg ved jo ikke om det var mig der havde indstillet noget forkert eller hvad ved jeg *GG* Håber du får noget ud af henvendelsen – det ville være fedt. Måske skriver du om det hvis/når du får svar? Det kunne da godt lyde som en forglemmelse hvis det var i version 7 🙂 God onsdag.

  Reply
  • Catarina
   9. februar 2011 at 18:43

   @Anette: Jeg regner da med at det bliver rettet og at der så kommer en opdatering – det burde der i hvert fald. Og ja, jeg skal nok skrive når jeg får svar. 😉

   Håber du har haft en god dag og ønsker dig en god aften. 🙂

   Reply
 • tine
  13. februar 2011 at 21:25

  hej catarina
  tak for dine råd. det var lige det jeg ledte efter 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. februar 2011 at 06:57

   @tine: Velbekomme – jeg er kun glad for at jeg kan guide lidt. 🙂

   HA’ en god dag Tine. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar