Menu
Teknologi

ABC scandinavia #S

S står for Sydney Opera House. En helt igennem fantastisk smuk bygning, som jo er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon i 1957 og indviet i 1973. Sydney Opera House ligger på Bennelong Point i havnen i Sydney og er uden sammenligning tror jeg, verdens mest berømte arkitekturværk. Jeg vil meget gerne besøge Sydney og resten af Australien igen.

Klik for stort billede.

Billedet er taget med almindelig filmrulle tilbage i 1992 og jeg forsøgte at panorerede sådan lidt på “gefühl”. Det var først da jeg fik filmrullen fremkaldt, at jeg så at jeg faktisk havde fået et par rigtig gode billeder i kassen som så kunne sættes sammen til ét. De sidder du sammen i mit fotoalbum, dog ikke helt lige, da jeg åbenbart ikke holdt kamerat helt ens da jeg tog de to billeder.

Klik for stort billede.

I dag er noget lettere, at få sådan et par billeder sat sammen. For efter jeg havde scannede de to billeder ind hver for sig, åbnede jeg dem i Photoshop og bad så Photoshop CS5 sætte de to billeder sammen til ét – og på ingen tid, havde programmet gjort det helt automatisk. Fagre nye fremtid.

Se flere ABC scandinavia her.

0

22 kommentar

 • Madame
  11. marts 2011 at 08:52

  Wauw, sikke billeder – dejligt S-indlæg, du har her! Det er rigtig smart, at man kan sætte to billeder sammen!

  Reply
  • Catarina
   11. marts 2011 at 11:26

   @Madame: Det var ligesom nødvendigt hvis eg ville have det hele med – har du aldrig prøvet det?

   Reply
 • Inge
  11. marts 2011 at 10:48

  Flot S valg.. jeg havde den samme bygning i sidste omgang ABC i ord og billeder, bare under bogstavet O.. 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. marts 2011 at 11:27

   @Inge: Hi hi , ja der passer det jo også temmelig godt til. 🙂

   Reply
 • Rejen
  11. marts 2011 at 13:05

  Flot og utroligt hvad man kan i dag…;-D

  Reply
  • Catarina
   11. marts 2011 at 13:53

   @Rejen: 🙂

   Reply
 • Helle
  11. marts 2011 at 14:56

  smukke billeder 🙂 min onkel og 3 kusiner bor tæt ved den bygning 🙂

  Reply
  • Catarina
   11. marts 2011 at 15:11

   @Helle: Det er en skøn by og en smuk bygning. 🙂

   Reply
 • Jørgen
  11. marts 2011 at 20:19

  Det er sandelig blevet et godt resultat ved at kombinere de to billeder fra det gamle album.

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 08:01

   @Jørgen: Det var allerede et godt billede i albummet – for ellers kan det ikke lade sig gøre. 😀

   Reply
 • Ellen
  11. marts 2011 at 20:19

  Ohh, hvor er det flot. Jeg ville søreme også gerne se Sydney.
  Det er sjovt at lege med at sætte billeder sammen. Mit kamera har en hjælpefunktion til det, så man rammer helt rigtigt, når man sætter flere sammen. Det er bare smart. 🙂
  Sydney er et dejlig S-valg.

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 08:02

   @Ellen: Ja, det har kameraer i dag, men de gamle analog kameraer have ikke sådan noget smart noget. Men sjov er det at lege med. 🙂

   Reply
 • Koh-I-Noor
  12. marts 2011 at 07:46

  Smukt! Jeg håber, at jeg en dag kan fremvise mine egne fotos af netop dét motiv 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 08:03

   @Koh-I-Noor: En scanner koster ikke mere end 500-700 kr, vores er en gammel én af slagsen, men fungere upåklageligt og det er dejligt at få sikret de gamle billeder ve at digitalisere dem. 🙂

   Reply
 • Laila
  12. marts 2011 at 12:39

  Flot – og ja, hvem ville ikke gerne se Sydney Opera House – jeg ville i hvert fald godt 😉

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 12:40

   @Laila: 🙂 ja, jeg vil bare gerne gense det. 😀

   Reply
 • Mona
  12. marts 2011 at 19:01

  Det är absolut ett av världens mesta kända byggnader. Kul att det är en dansk arkitekt som står bakom detta mästerverk. Jag tycker du har lyckats väldigt bra med att ta två bilder och sedan sätta ihop dom.

  Reply
  • Catarina
   12. marts 2011 at 20:13

   @Mona: Tak skal du have. 🙂 Det er sådanne bygningsværker der skulle være nogle flere, så det hele ikke bare bliver så strømlignet. Turning Torso i Malmö er endnu et godt eksempel på et specielt byggeri. 🙂

   Reply
 • Irene
  13. marts 2011 at 13:47

  En utrolig flott og spennende bygning. Har aldri vært i Australia, men det står på “visit” listen min. Du fikk i alle fall noen flotte bilder på ditt besøk. Og resultatet i photoshop er utrolig bra! Lurer på om min PS Elements versjon kan gjøre noe tilsvarende …….

  Reply
  • Catarina
   13. marts 2011 at 18:43

   @Irene: Tak skal du have. Jeg er sikker på at din Photoshop Elements også kan lave det og hvis du får mulighed for at besøge Australien engang, så har du så meget at glæde dig til. 😀

   Reply
 • Melusine
  13. marts 2011 at 13:57

  Ja, Sydney Opera House er en flott bygning som jeg gjerne skulle ha reist og sett med egne øyne!
  Spennende med de programmene hvor en kan gjøre så mye forskjellig med bildene, det ble et godt resultat av de to du fikk satt sammen 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. marts 2011 at 18:44

   @Melusine: Tak skal du have. Ja det er dejligt at jeg nu kan få digitaliserede alle mine gamle billeder og få dem sat sammen som også høre sammen. 🙂

   Ha’ en god søndag.

   Reply

Skriv en kommentar