Menu
Brasseriet / Kogebogen

Risengrød

Hvorfor er det altid sådan, at opskriften på bag på en pose grødris, bare ikke hænger sammen med virkeligheden, og man altid skal regne en masse, for at få det til at gå op med hele liter mælk.

I dag måtte jeg igen regne, for jeg bruger altså sødmælk når jeg laver srisengrød og hvid det er noget vi ikke drikker herhjemme, så er det lige netop sødmælk, så jeg vil gerne bruge op, så der ikke skal smides noget ud, for det er i min verden, madsvineri også selvom det drejer sig om mælk.

Risengrød med smørklat i

Jeg regnede og rundede lidt op for at huske opskriften til en anden gang og her får du den også lige.

Ingredienser:
• 3 1/2 dl vand
• 3 1/2 dl grødris
• 2 l sødmælk
• 1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Kog grødrisene og vandet i 5 minutter, så der næsten ikke er mere vand tilbage.
Kom så mælken i og kog hele herligheden op under omrøring.
Når det hele koger lader du det lige koge et par minutter under konstant omrøring, hvorefter du skruer ned på laveste blus, hvor det hele stadig koger, men kun ganske svat. Det skal under ingen omstændigheder kunne koge over.
Sæt låget lidt skævt på gryden og lad det stå og småsimre i ca. 1 time, eller hvor længere, an på hvor tyk du ønsker din grød.
Rør i grøden ca. hver 15 minutter. Du kan sætte æggeuret så du ikke glemmer det.

Når jeg laver den store portion til jul, sætter jeg det gryden med låg, ind i sengen pakket ind i aviser og dyner. Der lader jeg det stå i omkring 8 timer, for derefter lige at give grøden et opkom, hvorefter den er klar til servering.

Jeg har hørt om andre som sætter gryden i ovnen, men det har jeg ikke selv prøvet.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

0

6 Kommentar

 • Lotte
  24. november 2011 at 19:32

  Det virker at “koge” den i ovnen og det tager ikke mere end ca en halv time! Og grøden brænder ikke fast, hvilket er det, jeg hader allermest ved grød.
  Velbekomme!! :O)
  Lotte

  SVAR
  • Catarina
   24. november 2011 at 19:37

   @Lotte – ja, det har jeg hørt. Min grød om den er i gryden eller i sengen, brænder heller ikke fast.

   Tak, det var en gudespise-aftensmad. 🙂

   SVAR
 • Helle
  25. november 2011 at 06:41

  Da mine unger var helt små, fik vi altid risengrød om onsdagen.

  Først kogte jeg risengrød. Så satte jeg gryden ind i en “høkasse” i sengen.
  Så kørte vi til baby/børne-svømning med poderne og når vi kom hjem først på aftenen, med to meget svømmetrætte piger i nattøj, så var der dejlig nem og blød, blød risengrød til aftensmad.

  Hmmmmmmmmmm …..

  SVAR
  • Catarina
   25. november 2011 at 07:12

   @Helle – det er nemligt dejligt let at lave den i sengen og grød skal være blød. 🙂

   Og sikke en god idé at have klar efter en tur i svømmehallen. 🙂

   SVAR
 • En juleside |
  13. december 2011 at 19:28

  […] den måske ikke, men her spiser vi altså mest risengrød i november og december. Grunden til at vi atter spiser grød er, at Søren har et to-dages møde i København og derfor ikke er hjemme. Han er […]

  SVAR
 • […] en ny og større adresse i Odense, på torsdag). Så nu er jeg i gang med at lave en stor portion risengrød som så i morgen aften skal omdannes til en skøn, blød, lækker, knasende og smagsfuld ris a la […]

  SVAR

Skriv en kommentar