Menu
Livet

Designer er jeg ikke, men nogle gange får jeg gode ideer

Jeg kan godt lide unikke smykker men de behøver ikke være store, prangende eller larmenden. Da vi skulle giftes, fik jeg lov til at designe min egen vielsesring, da Søren ikke er en smykkemand (det kan jeg faktisk godt lide han ikke er). Jeg gik ned til en lille guldsmed her i Odense og tegnede og beskrev mine ønsker og han supplerede med at komme med en form som jeg var vild med. Jeg ville gerne have en hvisguldsring som ikke lignede en decideret vielsesring, men mere en ring som et symbol på at livet går både op og ned.

Det endte med en lettere firkantet hvidguldsring med en tyk guldring sat inden i og som på toppen er er vokset ud af ringen med en lille buge på. Jeg er vild med den ring og den den skal altid vende på “den rigtige” måde, så jeg kan se “opturen” på ringen, når jeg kikke ned på min finger.

20130401-125124.jpg

Så her for noget tid siden havde jeg igen en idé til et smykke, denne gang et par øreringe. Det skulle være anderledes og ikke nogen man sådan lige lage mærke til og så skulle de se ud som om de kom omme bag fra mit øre af. Jeg tog igen ind til min gode ven guldsmeden og begyndte og tegne og fortælle og han var med på den lige med det samme. Han ville dog gerne have at de ende op med en lille sten, for ligesom at få ligevægt.

Da jeg efter en 14 dages tid kom for at hente dem, så jeg at de var præcis som jeg havde forestillet mig dem, men den lille sten var ikke en lille almindelig sten, men en lille diamant. Jeg kikkede på ham og sagde at det ikke var en sten og han svarede, “nej, han synes ikke ligesom en sten passede til stilen” og han havde så prøvet med diamanten og det så meget bedre ud og det skulle jeg selvfølgelig ikke betale for.

20130401-125518.jpg

Sådan en guldsmed er sgu da guld værd og jeg er meget meget glad for mine helt egne øreringe som slet ikke gør noget væsen af sig.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

20 kommentar

 • Mia
  1. april 2013 at 13:52

  Hvor er øreringe smuk 🙂 og ja, ringen også da. Men specielt øreringe er jeg solgt til. Virkelig smuk!!

  Reply
  • Catarina
   1. april 2013 at 15:14

   Jeg er osse selv ret så glad for resultatet Mia. 🙂

   Reply
 • Susanne
  1. april 2013 at 14:01

  Flotte smykker, rart med noget der ikke ligner alle andres.

  Reply
  • Catarina
   1. april 2013 at 15:15

   Det er det bestemt men mest fordi jeg selv har “lavet” dem. 🙂

   Reply
 • Trine
  1. april 2013 at 15:07

  Jeg er dybt forelsket i din vielsesring… Jeg har altid elsket kombinationen af hvidguld og rødguld sammen. Og det ærgrer mig at jeg ikke stod fast og beholdte den ring min mand friede med dengang 🙁

  Reply
  • Catarina
   1. april 2013 at 15:17

   Aii, træls at du ikke beholdt den 🙁

   Ja, den er ret så fed og ligner bestemt ikke en almindelig vielsesring. Den er tung og sidder utroligt godt på min finger, bedre end hvad jeg lige forestillede mig da jeg hørte om den lettere firkantede version. 🙂

   Reply
 • Pernille
  1. april 2013 at 18:38

  Det er lækkert med eget smykkedesign. Og ekstra lækkert, når guldsmeden forstår hvor man vil hen 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. april 2013 at 06:57

   Han er virkelig fantastisk til at forstå hvad man står der og lufttegner. 🙂

   Reply
 • Therese
  1. april 2013 at 21:04

  Oi, hvor er den bare smuk den ørering ! – ku’ du ikke begynde at lege lidt mere med det design. Det er du god til 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. april 2013 at 06:59

   Tak søde, men det ver jo bare sådan en idé der dukkede op – så mange af dem får jeg desværre ikke og det ville nok osse blive for dyrt i længden. 😉

   Reply
 • qvinde
  1. april 2013 at 21:26

  De er så flotte og klæder dig helt fantastisk <3

  Reply
  • Catarina
   2. april 2013 at 07:00

   Tak søde og ja, de passer perfekt til mine øreflipper. 🙂

   Reply
 • Lone
  1. april 2013 at 22:55

  Jeg holder også meget af kombinationen af hvidguld/rødguld eller bare sølv/guld.
  Din vielsesring er meget, meget smuk. Det samme er dine ørenringe. Tillykke med dem. Det må være helt vidunderligt selv at have designet sine smykker 🙂

  Flot af din guldsmed at give dig diamanter 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. april 2013 at 07:03

   Tak skal du have Lone, er er også meget glad for begge dele. 🙂
   Det er bare en idé der falder mig ind og så prøver jeg om guldsmeden kan forstå og fange min idé så den kan omsættes, han kan heldigvis altid forstå hvad jeg mener og ham vil jeg helt sikker bruge i fremtiden, hvis andre ideer skulle dukke op. 😀

   Reply
 • Koh-I-Noor (Bettina)
  2. april 2013 at 07:06

  Det er meget smukke, unikke smykker, du har designet. Den slags vil altid have stor betydning og værdi.
  Kald du dig da bare designer 😉

  Reply
  • Catarina
   2. april 2013 at 07:37

   Tak for dine søde ord. 🙂
   Og du har ret Bettina, de vil altid betyde noget helt specielt for mig og specielt vielsesringen er jeg vild med. 🙂

   Reply
 • Hege
  2. april 2013 at 20:30

  Du er nok litt designer også, Catarina. Den ringen likte jeg kjempegodt. Den må jo settes i produksjon, – men det er klart: Da blir den ikke lenger unik.

  Reply
  • Catarina
   3. april 2013 at 07:09

   Hi hi, ja, Hege så mister den jo sit unikke look, men måske andre får nogle ideer de selv kan bruge og så få den laver hos en guldsmed 🙂

   Reply
 • gittesp
  3. april 2013 at 05:58

  Det er en meget meget smukke smykker du der har designet, især er jeg vild med ringen 🙂

  Reply
  • Catarina
   3. april 2013 at 07:10

   Tak Gitte, den er også mit yndlings smykke og da det er en vielsesring, ja så tager jeg den heller aldrig af. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar