Menu
Livet / På tur

Et døgn i København

I går pakkede jeg bilen med min almindelig cykel og lidt private ting, som jeg ikke kan undvære, når jeg skal tilbringe et lille døgn i København. Derefter satte jeg telefonens GPS ind på København.

Jeg kom lige lidt tidligt til København og derfor kørte jeg ind forbi Therese i hendes lille og hyggelige butik på Gl. Kongevej. Super hyggeligt at hilse på Therese og få sludret lidt. Da jeg kørte derfra, var det med Valby og Pia som mål.

MigPia

Jeg havde jo min citybike med og derfor satte Pia og jeg os på cyklerne og kørte ud til Skuespilhuset for at tage med havnebussen rundt. Det er så min første tur på cykel i København og ikke nok med at det var den første tur, så var det osse i myllertiden. Er du gal hvor er der (også) meget trafik på de cykelstierne og nogle af cykellisterne kører som om de kørte fra politiet. Nå men jeg overlede og jeg må indrømme, at det i den grad er den letteste måde at komme rundt i København på. Og specilet en dag som i går, hvor solen skinnede. Vi er da også blevet enige om at jeg for fremtiden tager cyklen med.

Lige da vi stillede cyklerne ved Nyhavn, lagde havnebussse fra og der gik derfor en lille halv time inden den næste kom. Så ventetiden blev brugt på at sippe en lille glas hvidvin på molen ved Café Ofelia. Vi tog med havnebussen som fragtede os Operaen – Holmen – Nordre Toldbod – Refshaleøen og retur igen. En dejlig lille rundstrækning og bestemt noget jeg igen skal prøve næste gang jeg er ik København.

Da vi kom tilbage til Nyhavn og Skuespilhuset, skulle vi lige på toilettet, inden vi cyklede tilbage mod Valby. Inde i skuespilhuset, har det nogle meget flotte toiletter men også den udsmykning de har nu er skøn. Der hang en masse billeder fra det stykke der for tiden kører og jeg tog lige et par billeder af billederne. Specielt er jeg vil med Kirsten Olesen og den unge mand. Virkelig fede billeder og ikke mindst makeup.

123

45

Tilbage i Valby, satte vi os på altanen og nød en dejlig kold øl inden vi i fællesskab lavede mad. Eller det var nu mest Pia der lavede mad, men så kunne vi jo udnytte tiden i køkkenet med snak. Vi spiste på altanen og da aftenen fald på, rydde vi væk og satte os igen på cyklerne. Denne gang var det for at komme ind til Tivoli, hvor vi skulle til Fredagsrock. Inden af os kendt Thomas Dybdahl fra Norge som skulle spille. Men det kom vi til. Hold nu op hvor var han god. Under koncerten kom vi i tanke om at, vi havde glemt at få cykellygter med. Men det er jo ligetil i København, for så gik vi da bare over og tog toget til nærmeste station og gik hjem derfra. Det kan kun lade sig gøre i København.

I morges vågnede jeg, på trods af at jeg gik sent i seng, allerede kvart i seks. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg vågner altid tidligt når jeg sover ude og uden Søren. Anyway… jeg satte mig ud på altanen og nød morgenen et kvartertids til, for derefter kom er skyer og det blev for koldt at sidder drude. Jeg kravlede ind og sad og læste da Pia stod op. Overskuds Pia, sørgede for vi fik lækre hjemmelavede boller og da vi havde morgenhygger med te og boller, satte jeg mig i bilen og kørte mod Fyn. Pia gjorde sig færdig, for hun havde en barnedåb som skulle løbe af stablen kl. 12.

Det var et dejligt døgn og jeg glæder mig allerede til vi skal ses i gen. Men det bliver først efter sommerferien.

Hvis du klikker på alle billederne kan du se dem i et lidt større format

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

15 kommentar

 • Karin Abildhauge
  15. juni 2014 at 07:14

  Et vidunderligt døgn. Det er altid dejligt at komme ud og opleve 😉

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2014 at 11:34

   Det var super hyggeligt og dejlig at komme rundt på cykel i KBH. 😀

   Reply
 • Christina
  15. juni 2014 at 07:44

  Hvor lyder det bare hyggeligt med turen til hovedstaden – bor selv lidt udenfor København, cykler gerne en tur derind, det går hurtigere end med bus og tog, og så er det en af de bedste måder at opleve det byen på.
  Rigtig dejlig søndag til dig.

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2014 at 11:36

   Det er bare meget meget lettere at komme rundt på cykel og så er der jo en fordel mere…. jeg behøver ikke finde en p-plads. 😀
   Du må også have en dejlig søndag Christina. 🙂

   Reply
 • Celena
  15. juni 2014 at 13:51

  I’m jealous 😉 It looks like you had a very nice trip!

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2014 at 15:28

   It was so enjoyable and next weekend I’m in Copenhagen again, nut this time with my hubby, we are going having our annual trip to Cirkusrevyen on Bakken 🙂

   Reply
 • Celena
  15. juni 2014 at 19:33

  We used to live right near Bakken in Charlottenlund (at Ordrup Station). It was a great place to walk around when Alexander was in his pram! Have a cosy time!

  Reply
  • Catarina
   16. juni 2014 at 15:00

   Thats is an amazing area and we love to take walks there when we are in Copenhagen. 😀

   Reply
 • Pernille
  15. juni 2014 at 23:03

  Sikke en dejlig tur. Og en god ide med cykler. Også selvom du har ret – der er rigtig menge cyklister i København der kører som om de har glemt hovedet derhjemme. Det gælder om at se sig for, men det er nemt at komme rundt 🙂
  Endnu nemmere er det blevet siden det blev gratis at tage cyklerne med i toget. Det er altså rigtig rart nogen gange.

  Reply
  • Catarina
   16. juni 2014 at 15:10

   Vi tog faktisk toget hjem fra Tivoli, da vi begge havde glemt at få lygter med, så det var endnu en positiv overraskelse 😀

   Reply
 • gittesp
  17. juni 2014 at 18:07

  Hvor lyder det som en super skøn tur 🙂

  Reply
  • Catarina
   19. juni 2014 at 09:09

   Det var de bestemt også Gitte. 😀

   Reply
 • qvinde.dk
  22. juni 2014 at 16:57

  Det var SÅ dejligt at have dig her, glæder mig hver gang til næste gang og næste og ………….. <3

  Reply
  • Catarina
   22. juni 2014 at 19:00

   Lige over smuksak 😀

   Reply
 • Nogle dage må planer ændres
  23. juli 2014 at 18:05

  […] Her i formiddags havde jeg en aftale med en veninder inde på en af Odenses cafeer. Meningen var at jeg ville finde min citybike frem og så cykle stille og roligt derind og senere hjem igen. Da tiden for afgang nærmede sig, gik jeg i kælderen og fik cyklen ud. Den trængte til at få lidt luft i slangerne, da den har stået helt stille siden jeg var i København. […]

  Reply

Skriv en kommentar