Menu
Teknologi

Lidt om feriefotos og udstyr

Når jeg ser på billeder fra vores ferier, så er de billeder der får mig til at huske hele dagen, de aller bedste billeder. Ikke seværdigheden, men turen hen til den, aftensmade vi spiste eller det vi snakkede om på vejen hen til restauranten vi spiste på. Billede af små detaljer på vejen, eller selve måltidet, er det som vækker minder. Det er sjovt hvordan det, at finde en mindre detalje, der afspejler en stemning, kan ende med, at minde mig om alt det, der foregik omkring mig den dag.

Da vi tog til Thailand, havde jeg egentlig pakket mit 17-55 mm F/2.8 objektiv (751 g) og mit 18-200 mm F/ 3.5-5.6 mm, samt mit 105mm F/2.8 (Makro) ned i fototasken, for så var jeg dækket godt ind. Men i sidste øjeblik ombestemte jeg mig og nøjes med at tage mig 35 mm F/1.8G (197 g) objektiv med. Jeg vidste, at jeg med det objektiv, ikke ville kunne tage alle mulige slags billeder, men da jeg hverken skulle på safari, tage billeder af eksotiske fugle eller lave makro billeder, men bare små glimt fra vores afslappende ferie, synes jeg at det var det dejlige lille og lette objektiv, der skulle med, og intet andet.

Det var en fornøjelse at have med og selve kameraet med objektivet på, fyldte ikke meget og var let at have med i håndtasken.

D71_3577D71_3573

D71_3597D71_3581

Jeg har tit kikket på billeder, lavet med panning (hvor jeg følger motivet med en længere lukkertid og derfor slører baggrunden). Jeg har ikke før forsøgt mig med metoden, men en aften inde i byen, ville jeg prøve. Det blev til en del skud, men ingen af dem er vildt gode, men det var sjovt at øve lidt og jeg vil da helt klar prøve igen.

10 kommentar

 • Karin Abildhauge
  14. oktober 2014 at 08:40

  Det er en fantastisk forklaring på hvorfor billeder er så vidunderlige at have med fra “dagen i går/ferien/hverdagen”

  Og hvor sjovt det er at lege 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. oktober 2014 at 09:04

   Tak Karin, jeg synes selv det kan være en “pine” at se andre folks billeder, hvor de tager opstilling foran forskellige seværdigheder , og det er specielt kedeligt, hvis der er flere hundrede billeder af den slags. Så hellere små 20 stk. med hyggelige “hverdagsbilleder” fra ferien. 😀

   Reply
 • Mette
  14. oktober 2014 at 12:43

  Jeg har altid gjort det samme… lavet en slags rejsehistorie med mine billeder. Et år efter en ferie bestod historien i 13 billeder af en pizza spisende Pode… en ny pizza, en ny restaurant, et nye billede hver dag. Det var før hun turde spise noget hun ikke kendte-

  Ja ja jeg tog selvfølgelig også andre fotos – men det var de her vi husker og griner af i dag 🙂

  Reply
  • Catarina
   14. oktober 2014 at 13:29

   Hi hi, kan lige se den unge dame spise forskellige pizzas. 😀
   Og ja, det er nettop de billeder, vi flere år efter kan side og grine af og fornemme hele stemningen ud af, og sådanne fotos, er guld værd. 🙂

   Reply
 • Christina Bank
  14. oktober 2014 at 22:13

  Jeg kender ikke så meget til fototeknik. Men jeg syntes godt om alle dine billeder, du er god til at fange momentet, det som jeg aldrig har kunnet. Jeg syntes billederne her er super gode både på grund af teknikken (panning), men også fordi de er så farverige.

  Reply
  • Catarina
   15. oktober 2014 at 06:09

   Mange tak skal du have Christina 🙂
   Helt gode er de dog ikke, for hvis de havde været lige i øjet, så skulle personerne på knallerterne have stået helt skarpt, men jeg øver mig. Ja, farverne er fantastisk og sådan er det at gå rundt derover. 😀

   Reply
 • Celena
  14. oktober 2014 at 22:35

  I love shots like this! They look so full of life and activity! Nicely done 🙂

  Reply
  • Catarina
   15. oktober 2014 at 06:10

   Thanks Celena 🙂
   Yea, photos made with panning, are mor alive than photos that freeze the moment 🙂 But all that good are the not, cause, the people are nog sharp and crispy. 😉

   Reply
 • Dorthe
  15. oktober 2014 at 10:52

  Jeg har det som dig. Kan bedst lide billeder af de små ting og ikke opstillede scener foran en seværdighed. Og jeg er helt enig i hvor kedsommeligt det er at se (andres) feriebilleder hvis det udelukkende er seværdighedsbilleder.

  Reply
  • Catarina
   15. oktober 2014 at 12:47

   Dejligt at vi er flere der har det sådan Dorthe, måske vi kan lære andre at det er sådan de får de bedste billeder, som væd at mides. 😀

   Reply

Skriv en kommentar